ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εσωκομματική ανάγνωση

Ανανέωση ψηφοδελτίων αλλά και ισορροπίες από Μητσοτάκη

Σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό ότι είναι ο ίδιος που λαμβάνει τις αποφάσεις έστειλε χθες, μέσω της συχνότητας του Σκάι, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζονται – και με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου που δίχασε το κόμμα – ότι δεν θα ανεχθεί εσωστρέφεια.
skaimitsotakis

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε, μεν, ανεκτικός, ανέφερε ότι η Ν.Δ. είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, ωστόσο έσπευσε να διακρίνει τους δύο άλλους ισχυρούς πόλους του κόμματος, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, από τα όσα λέγονται εξ ονόματός τους. «Σέβομαι απόλυτα την άποψή τους. Την καταθέτουν πάντα σε εμένα κατ’ ιδίαν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να απονομιμοποιήσει φωνές διαφοροποίησης στο εσωτερικό του κόμματος, που θεωρητικώς απηχούν τις θέσεις των δύο πρώην Πρωθυπουργών.

«Εγώ είμαι Πρόεδρος και εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες των αποφάσεων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που με την τοποθέτησή του προσπάθησε να ισορροπήσει και μέσα στις αντικρουόμενες θέσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου. Σε μία περίοδο που μερίδα των καραμανλικών εμφανίζει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ως βασικό υπεύθυνο για το μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την έρευνα της δικαιοσύνης, προκειμένου να μην σχολιάσει, απέδωσε πολιτικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου και περιόρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τις όποιες ευθύνες Γεωργίου στις δύο μονάδες του ΑΕΠ.

«Δεν έχει σημασία τι έγινε το ’09 και αν το έλλειμμα ήτανε 15% ή 13%. Το πώς θα βγούμε από το μνημόνιο και αν μπορούμε εμείς ως εναλλακτική πολιτική δύναμη να δώσουμε σε αυτούς τους πολίτες μία ελπίδα που να στηρίζεται σε ένα αληθινό και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Εγώ εκεί εστιάζω την προσοχή μου και δεν πρόκειται να ανεχθώ καμία εσωστρέφεια γύρω από αυτό το ζήτημα», ανέφερε.

Η επιλογή του δεν είναι τυχαία καθώς είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να διατηρήσει ανοικτούς διαύλους με στελέχη της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, που προφανώς δεν συμμερίζονται την άποψη περί ευθυνών Γεωργίου σε σχέση με το έλλειμμα. Επίσης, καλύπτοντας εμμέσως τους καραμανλικούς μοιάζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας ανέφελης ανόδου στη ΔΕΘ, την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε έτοιμος για ριζικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια («είναι χρέος μου να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία και σε πρόσωπα και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, αυτήν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα τη δείτε»), πλην όμως μάλλον έκλεισε τη συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτά τα ψηφοδέλτια κορυφαίων στελεχών των κυβερνήσεων Σημίτη, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου. Λίγο
αργότερα, ωστόσο, για τους έμπειρους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής κάποιων εξ αυτών, υπό τη σημαία των μεταρρυθμίσεων, στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν νομίζω οτι ειναι στα μέτρα του κ. Μητσοτάκη η κ. Άννα Διαμανροπούλου .
  Δεν χρειάζεται δε να μεταπηδήσει παρατάξεις κάποιος (α) για να εμπλουτίσει την διακυβέρνηση κάποιου από άλλη πατραταξη .
  Μπορεί κάλλιστα ο κάθε Πρωθυπουργός που θέλει ν´αλλαξει τα κακώς κείμενα στην χώρα μας να βγεί και να παραδεχτεί όσους πολιτικά αντίθετους του , πιστεύει , οτι συνετέλεσαν σε κάποια θετικά αποτελέσματα και να παραδεχτεί οτι συνεχίζει τις πολιτικές κάποιου αλλού .
  Στην προκειμένη περιπτωση θα έλεγε καποιος ουδέτερος κριτής οτι ο κ. Μητσοτάκης θα χρειαστεί, να δικαιώσει την περίοδο διακυβέρνησης του Γιωργου Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011 και φυσικά να στηλιτεύσει τα αιτία της καταστροφής που μας έφερε ο Κ. ΚΑραμανλής .
  Επίσης θα χρειαστεί αν και οταν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης να ξορκίσει τα Ζάππεια του προηγούμενου αρχηγού της ΝΔ και να βγει μπροστά ζητώντας συναίνεση και συνερφπγασία από ολα τα κόμματα .
  Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε ,μεχρι τώρα για τα προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες ανοήτων » παντοδύναμων αρχηγών » ´
  Υπενθυμίζω εδω, πως ο ΓΑΠ άνοιξε τα σύνορα της παράταξης του Πα.Σο.Κ. υποδεχόμενος τον Α. Ανδριανόπουλο και τον Μάνο , απο την ΝΔ , τους Μιμη Ανδρουλάκη , και Μαρια Δαμανακη από την αριστερά .
  Αλήθεια πόσο μπροστά απο τους υπόλοιπους βρησκεται σχεδόν παντα ο Γιώργος Παπανδρέου !

 2. dimitris 9:08 09/09/2016

  Δυστυχώς μάλλον και αυτός ο σωτήρας θα περάσει πάνω απο το ταλαιπωρο σώμα της Ελλαδας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.