ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν τίθεται θέμα ακαταλόγιστου για τον πατέρα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

«Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει…ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή» επανέλαβε κατά την δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, για τις συνθήκες δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015.
anny

Ο μάρτυρας αναρωτήθηκε μάλιστα «ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ότι ο τεμαχισμός έγινε μετά τον θάνατο του» απαντώντας με τον τρόπο αυτό στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ που υποστηρίζει πως δεν σκότωσε το παιδί, αλλά το τεμάχισε.

«Πολλές φορές -είπε ο ιατροδικαστής- ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες που βρέθηκαν στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος …ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία...».

Η τοποθέτηση του κ. Καρακούκη αμφισβητήθηκε έντονα από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου πατέρα της 4χρονης, ο οποίος του είπε: «Σας εκθέτουν τα ευρήματα σας».

Στο δικαστήριο βρέθηκε για δεύτερη μέρα και ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος, προκειμένου να εξηγήσει τη σημασία των ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και πάλι στις κηλίδες αίματος της μικρής, οι οποίες ήταν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού. Όπως ανέφερε ο κ. Λημναίος, από τη σάρωση του ειδικού μηχανήματος, το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA, ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ, προέκυψε, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, πως κηλίδες αίματος της 4χρονης εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία του χώρου. Αναφέρθηκε επίσης και σε υλικό σε σοβαντεπί, όπου καταγράφεται το βιολογικό προφίλ της Άννυ μαζί με του κατηγορούμενου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, αλλά και ενός αγνώστου προσώπου.

Ο μάρτυρας είπε πως το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβαντεπί, αλλά και σε μια πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα. Ο μάρτυρας εξήγησε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως τα συγκεκριμένα ευρήματα ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο και τόνισε πως για τα συγκεκριμένα «ορφανά δείγματα» υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης, στην περίπτωση που βρεθεί υλικό.

Η περιγραφή του χώρου από τον μάρτυρα, ως ενός διαμερίσματος που πριν καθαριστεί ήταν γεμάτο αίματα, προκάλεσε αίτημα από την πλευρά των παππούδων της 4χρονης, για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από το χώρο του εγκλήματος, που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ κατά τη συλλογή των στοιχείων. Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικολάι, ζήτησε να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η ειδική επιστήμονας που έκανε την συλλογή των στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος.

Δεν υπάρχει θέμα ακαταλόγιστου για τον πατέρα

Με τις καταθέσεις των ψυχιάτρων που εξέτασαν τον 28χρονο Στανισλάβ Μπακαρτζιέφ μετά την αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης κόρης του 'Αννυ, ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο.

Τόσο ο Ματθαίος Εξάρχου όσο και ο Γιάννης Παπαδάτος, που εξέτασαν τον πατέρα της μικρής, υποστήριξαν στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος δεν έχει ακαταλόγιστο. Ο καθηγητής Γιάννης Παπαδάτος αναφέρθηκε στην εκτίμηση του πως τόσο ο πατέρας όσο και συγκατηγορούμενος του Νασίφ Αχμεντόφ ή Νίκι "κάτι κρύβουν", κάτι που συνέβη και δεν το λένε: "Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει;

Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου". Ερωτηθείς από Έδρας αν ενδέχεται να τίθεται θέμα εμπορίας οργάνων, ο καθηγητής απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε: "κάτι έγινε δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την 'Αννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να του έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε.."

Ο κ. Εξάρχου, που εξέτασε τον κατηγορούμενο με ανακριτική εντολή , έκανε λόγο για "απύθμενη σκληρότητα" ενώ υποστήριξε πως "δεν εμφανίζει ίχνη μεταμέλειας γιατί εκλογικεύει το γεγονός πως έβλαψε άλλους". Όπως ανέφερε ο μάρτυρας όταν ρώτησε τον πατέρα της 'Αννυ γιατί δεν πήρε το παιδάκι να πάει να το θάψει αντί να το τεμαχίσει, εκείνος του απάντησε πως δεν μπορούσε γιατί "ήταν βαρύ".
Κατά την εκτίμηση του γιατρού " Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μη το μάθει... Φοβόταν μη μάθει ότι πέθανε η 'Αννυ...απύθμενη σκληρότητα"

Ο κ. Εξάρχου υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είναι "επιθετικός άνθρωπος" που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του ενώ επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως τεμάχισε το κοριτσάκι ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι,για να μην βρεθεί το πτώμα γιατί είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του. Κατά τον μάρτυρα, ο πατέρας της 'Αννυ είχε μια ήπια τοξικομανία με καθημερινή χρήση ηρωίνης τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο ψυχίατρος ρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να φθάσει σε φόνο "για ασήμαντη αφορμή" και απάντησε πως: "Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον φόνο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία. Μπορούν εύκολα να πείσουν κάποιον άλλο να κάνει άνομες πράξεις...

Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;

Μάρτυρας: Όχι δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο... Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες ..

Πρόεδρος: Στην σύζυγο του πως επιτέθηκε;

Μάρτυρας: Με τη σύζυγο θα μπορούσε να έχει άλλες διαφορές, σεξουαλικές, οικονομικές...

Πρόεδρος: Πως εξηγείται ο τεμαχισμός από ψυχιατρικής απόψεως, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία στη κατάταξη των ψυχικών νόσων για αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: 'Αρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του...

Μάρτυρας: Όχι.. Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό... Εδώ είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι.
Λίγο νωρίτερα ο κατηγορούμενος ζήτησε για πρώτη φορά από όταν ξεκίνησε η δίκη το λόγο και -με αφορμή όσα ακούστηκαν για το "γεμάτο με αίμα διαμέρισμα" -υποστήριξε πως τα αίματα προέρχονταν από τραυματισμό της 'Αννυ: "Όταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του" είπε.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.