ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία

Ανοιχτή πρόσκληση Τσίπρα προς τον σοσιαλιστικό χώρο ενόψει Συνεδρίου

Ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ιστορική ευκαιρία, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ανοικτή πρόκληση για διάλογο και συμπόρευση στις δυνάμεις, τις πολιτικές κινήσεις και τις προσωπικότητες, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα, που θα ήθελαν να προσφέρουν "στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη, την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας".

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, είπε ότι το επικείμενο συνέδριο είναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ "έχοντας 3 χρόνια μπροστά που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα και τη θέση της στην Ευρώπη".

Σημείωσε ότι "το συνέδριο αυτό πρέπει να είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί", διευκρινίζοντας: "Ξέρω ότι σε αυτόν τον διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας αφού έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά, αυτή του κ. Μητσοτάκη".

Για να σημειώσει: "Γνωρίζω ωστόσο ότι εκτός από τα κόμματα υπάρχουν και πολιτικές κινήσεις, δυνάμεις, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ιδιοτέλειες, και να καταθέσουν την άποψη τους, να προσφέρουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη, την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας".

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε "ανοικτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε όλες αυτές τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες", γιατί, όπως υπογράμμισε, "η προσπάθεια μας να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της αλλά με την κοινωνία όρθια και προστατευμένη, είναι μια προσπάθεια που μας αφορά όλους, όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, όλους τους προοδευτικούς πολίτες και έχουμε μια ευκαιρία πολύ σημαντική που η ιστορία δεν δίνει πολύ συχνά: Είμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου και έχουμε την ιστορική ευθύνη". "Από αυτόν τον κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κανείς και καμιά", κατέληξε.

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΛΗΝ…ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ καΜένου ΕΝΤΕΛΩΣ
    ================================================
    Πιτέλα: Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας
    =========================================================

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε απαντητική του επιστολή προς τους PES Activists Ελλάδας και τις αιτιάσεις τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πολιτική τους οικογένεια διαβεβαιώνει ότι:
    «Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας».
    ===================================================
    «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν «πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας».
    ====================================================================
    *Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.

    *Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος», λέει στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι κατέστησε ακόμα σαφή την αντίθεσή του με τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

    *«Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό
    =================================================================================
    λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», γράφει.

    *«Ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας», επαναλαμβάνει ο Τζιάννι Πιτέλλα, ξεκαθαρίζοντας
    ———————————————————————————————————————————-
    παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα
    ——————————————————————————————————————————————
    μέλη της Ομάδας S&D».

    *Υπενθυμίζεται ότι στη δική τους επιστολή οι PES Activists, αναφέρονταν σε μία σειρά από λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρώπη,
    ——————————————————————————————————————————————–
    αναφέροντας μεταξύ αυτών την ‘συνειδητή συμμαχία’ του Αλέξη Τσίπρα με τους ‘ακροδεξιούς ρατσιστές και
    —————————————————————————————————————————————–
    συνωμοσιολόγους’ των ΑΝΕΛ.

    *«Ήταν ο κ. Τσίπρας εκείνος ο οποίος ονόμασε τον κ. Ολάντ «Ολαντρέου», προσπαθώντας να αποδείξει ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει «πεθάνει»,
    *εκείνος ο οποίος συνέκρινε το ΠΑΣΟΚ με τη χούντα και τους υπουργούς με δικτάτορες όπως ο Πινοσέτ, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τις στενές σχέσεις του κόμματός του με καθεστώτα αμφίβολης δημοκρατικής νομιμοποίησης», έγραφαν σε άλλο σημείο οι συντάκτες της επιστολής, που αναφέρονταν ακόμα στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων Ευρωεκλογών, κ.ο.κ
    *«Ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με το ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα των ΑΝΕΛ. Δεν ήταν υποχρεωμένος ούτε
    ————————————————————————————————————————–
    από το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε από την ιδεολογία του να πράξει έτσι.

    * Ήταν ξεκάθαρα επιλογή του.
    *Ενώ αδικαιολόγητα αρνούνταν κάθε συζήτηση με προοδευτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμένο, τον άνθρωπο που κάνει καριέρα διακονώντας ότι «μας ψεκάζουν», πριν ακόμα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και φυσικά χωρίς καμία συμφωνία για προοδευτικές πολιτικές αλλαγές.

    *Ακόμα χειρότερα, στελέχωσε το Υπουργικό του Συμβούλιο με αντιευρωπαϊστές, αντισημίτες που αστειεύονται με το Oλοκαύτωμα, ομοφοβικούς και εθνικιστές.

    *Είναι πραγματικά εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχουν οι σύντροφοι του Nigel Farage και του David Cameron με τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, που πρεσβεύει η οικογένειά μας», έλεγαν, χαρακτηρίζοντας
    ————————————————————————————————————————-
    ‘αχρείαστη κίνηση αβροφροσύνης’ το να προσφέρουν οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες μία θέση στην πολιτική τους οικογένεια στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    *«Η Σοσιαλδημοκρατία είναι μια κοινή υπόθεση αξιών και όχι αριθμών. Οι αριθμοί αλλάζουν αλλά οι αξίες κάνουν τον κόσμο να αλλάξει», κατέληγαν.

    • NMan. 23:20 26/09/2016

      Τσίπρας: Καλώς ήρθατε, κύριε Παπανδρέου, στη Βουλή των διεφθαρμένων
      ===============================================
      Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010,
      Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού και εν μέσω της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

      *Μια αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα όξυνε στο έπακρο τα πνεύματα.
      ————————————————————————————-
      «Είχαμε καιρό να σας δούμε, κύριε πρωθυπουργέ, σας καλώς ορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς -κατά δήλωσή σας-» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου.

      Μόνο και μόνο αυτή η φράση ανέβασε κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

      Ο Γιώργος Παπανδρέου
      απάντησε σε πολύ έντονο ύφος λέγοντας: «Εγώ είπα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι, αλλά πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς που ελέγχουν τον παρασιτισμό και τη διαφθορά, γιατί υπάρχει διαφθορά. Έτσι χτυπάμε τη διαφθορά θεσμικά, δημοκρατικά, ανοικτά με τρόπους που ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

      • **Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011,
        ========================================================
        όταν τον κάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να του ζητήσει τη στήριξή του μπροστά στα δύσκολα, που έρχονται, αφού εάν έπεφτε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε τα πράγματα θα έπαιρναν πολύ επικίνδυνη τροπή, όπως και έγινε τελικά… Τώρα όμως, εν έτει 2016, ζητάει τη συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις, που ο ίδιος δεν έδινε ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια…!
        Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησης:
        =====================================================
        «Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού.

        Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή.
        Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για
        ———————————————————————————————————————–
        συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.
        ——————————————————————————
        Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει .

        Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια.
        Και πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεολαίας και στην Ισπανία και αλλού και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»

  2. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΛΗΝ…ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ καΜένου ΕΝΤΕΛΩΣ
    ================================================
    Πιτέλα: Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας
    =========================================================
    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε απαντητική του επιστολή προς τους PES Activists Ελλάδας και τις αιτιάσεις τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πολιτική τους οικογένεια διαβεβαιώνει ότι: «Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας».
    «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν «πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας». Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.
    Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος», λέει στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι κατέστησε ακόμα σαφή την αντίθεσή του με τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
    «Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», γράφει.
    «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας», επαναλαμβάνει ο Τζιάννι Πιτέλλα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα μέλη της Ομάδας S&D».
    *Υπενθυμίζεται ότι στη δική τους επιστολή οι PES Activists, αναφέρονταν σε μία σειρά από λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρώπη, αναφέροντας μεταξύ αυτών την ‘συνειδητή συμμαχία’ του Αλέξη Τσίπρα με τους ‘ακροδεξιούς ρατσιστές και συνωμοσιολόγους’ των ΑΝΕΛ.
    *«Ήταν ο κ. Τσίπρας εκείνος ο οποίος ονόμασε τον κ. Ολάντ «Ολαντρέου», προσπαθώντας να αποδείξει ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει «πεθάνει», εκείνος ο οποίος συνέκρινε το ΠΑΣΟΚ με τη χούντα και τους υπουργούς με δικτάτορες όπως ο Πινοσέτ, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τις στενές σχέσεις του κόμματός του με καθεστώτα αμφίβολης δημοκρατικής νομιμοποίησης», έγραφαν σε άλλο σημείο οι συντάκτες της επιστολής, που αναφέρονταν ακόμα στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων Ευρωεκλογών, κ.ο.κ
    «Ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με το ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα των ΑΝΕΛ. Δεν ήταν υποχρεωμένος ούτε από το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε από την ιδεολογία του να πράξει έτσι. Ήταν ξεκάθαρα επιλογή του.
    *Ενώ αδικαιολόγητα αρνούνταν κάθε συζήτηση με προοδευτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμένο, τον άνθρωπο που κάνει καριέρα διακονώντας ότι «μας ψεκάζουν», πριν ακόμα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και φυσικά χωρίς καμία συμφωνία για προοδευτικές πολιτικές αλλαγές.
    *Ακόμα χειρότερα, στελέχωσε το Υπουργικό του Συμβούλιο με αντιευρωπαϊστές, αντισημίτες που αστειεύονται με το Oλοκαύτωμα, ομοφοβικούς και εθνικιστές.
    *Είναι πραγματικά εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχουν οι σύντροφοι του Nigel Farage και του David Cameron με τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, που πρεσβεύει η οικογένειά μας», έλεγαν, χαρακτηρίζοντας ‘αχρείαστη κίνηση αβροφροσύνης’ το να προσφέρουν οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες μία θέση στην πολιτική τους οικογένεια στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Η Σοσιαλδημοκρατία είναι μια κοινή υπόθεση αξιών και όχι αριθμών. Οι αριθμοί αλλάζουν αλλά οι αξίες κάνουν τον κόσμο να αλλάξει», κατέληγαν.

  3. ΤΙ θα μπορούσε να πει ο Τσίπρας για τα τόσο εγκλήματα ?

    Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν ‘’αντάρτης’’ για τα αεροδρόμια και τη Fraport και όλο το ξεπούλημα, πριν‘’γίνει’’’ πρωθυπουργός…
    Τι να μας πουν τώρα οι διάφοροι ‘’Πιτσιόρλες’’, αφού αντι σιωπής ,προτιμούν το θράσος.
    -Ποιο ‘’πρόγραμμα’’ ΣΥΡΙΖΑ …ΕΚΤΕΛΟΥΝ? ΠΟΙΟΥ ΕΤΟΥΣ?, ποιας περιόδου? ποιας ημερίδας? ποιας σκοπιμότητας? ποιας άγνοιας? ποιας μπουρδολογίας? και τέλος ο λαός λέει: ‘’Η ντροπή δεν έχει και χαράς τον ..ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ!!!
    -Ποια λέτε? Αυτά που λέγατε ΠΡΙΝ πάτε ..Αμερική?
    -Αυτά που λέγατε το 2010? Το 2011? Το 2012? ….
    -Αυτά που λέγατε στο εσωτερικό, ή αυτά που λέγατε στο εξωτερικό?
    -Αυτά που λέγατε στο δεκαπενταμελές?
    -Αυτά που εξαπατούσατε, ή αυτά που δεν ξέρατε τι σας γίνεται?
    -Αυτά πριν γίνετε εκατομμυριούχοι ή αυτά που αυτά που ‘’ΞΕΧΑΣΑΤΕ»» να δηλώσετε?
    -Αυτά τα 400 ΑΚΙΝΗΤΑ των 36 ..σωτήρων μας , ή εκείνα που έγιναν αιτία να ‘’ΔΙΩΧΘΕΙ’’ ο ΕΝΤΙΜΟΣ Νικολούδης?
    Παράδειγμα!
    «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες.
    * 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια».
    *Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.
    *Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. *Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν».
    *Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης είχε πει: «Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. *Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».
    *Στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το τίμημα που πρόσφερε η Fraport «δίκαιο». «Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει επίσης να εξετάσουμε.
    Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος», έλεγε στο περιοδικό Στερ.
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ..ΨΕΥΤΗΣ???????
    ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ Ή ‘’ΘΥΜΑΤΑ’’ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΠΛΟΚΗΣ?

  4. NMan. 22:46 26/09/2016

    Ο ΑΛΕΞΗΣ ‘’ΨΑΧΝΕΙ’’ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ…????????????
    ==================================
    Κύριε Τσίπρα
    όταν ‘’συγκαλύπτεις’’ τους διεφθαρμένους της Καραμανλικής πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Έλληνες να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ και σε πιστέψουν?
    *Όταν δεν αναφέρεις ΚΑΝ!!!! τον διπλασιασμό του χρέους από 178 σε 350 δις ευρώ και ταυτόχρονα μέχρι ΧΘΕΣ οργίαζες για το …φουσκωμένο έλλειμμα ,που τελικά όχι μόνο ήταν 15,6% , αλλά ακόμη ..ψαχνόμαστε, πώς να πιστέψουμε όλα όσα μας λές ..το βράδυ και αναιρείς ή….ΞΕΧΝΑΣ την άλλη μέρα?
    *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος…σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τουρκος..Σουλτάνος
    *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?
    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?
    *Κύριε Τσίπρα,
    απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
    Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.
    *Ο Σόϊμπλερ,
    και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
    Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους.
    *Προσπάθησε, κύριε Τσίπρα
    και όλοι όσοι μας εξαπατήσατε για να κλέψετε την εξουσία, να ‘’γίνετε Γερμανοί’’ στην αγάπη, στην αυτοθυσία και στην περηφάνια για την πατρίδα τους , που εσείς ΠΟΤΕ δεν νιώσατε και ποτέ δεν γίνατε.

    *Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, αφού ΠΟΤΕ σας δεν ακούσατε την λέξη πατρίδα μέσα στον ‘’παράδεισο’’ του χουντο-σταλινικού πλουτισμού που ζήσατε και ‘’αναπτυχθήκατε’’…!!!
    Επί τέλους γίνετε Έλληνες , ή, φύγετε όσο είναι νωρίς…..
    ΥΓ.
    Ας μας πεί ο Πάνος γιατί δεν φεύγει και τίνος εντολές εκτελεί?

  5. N Bράχος 22:33 26/09/2016

    ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? ‘’ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ’’?
    ============================================
    Πολιτική συναίνεση και νομιμοποίηση για την συμμετοχή του στην άνανδρη , πρόστυχη και αντεθνική ανατροπή του Παπανδρέου?

    *Τι έκανε για την Ελλάδα ο Τσίπρας, από το 2010 μέχρι το 2012, όταν αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού?

    *Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα?

    *Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι ‘’οργισμένοι επαναστάτες’’, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

    *Η υπονόμευση όμως, ήταν επωφελής. Έτσι άρχισαν να κοιτάνε την κορυφή.
    Σήμερα, αφού υπονόμευσαν και κατέστρεψαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ καθισμένοι στη πολυθρόνα ΤΗΣ ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ εξουσίας, βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα εγκλήματά τους.

    *Περαστικοί και αγύριστοι, άρχισαν να αναπολούν τις μέρες της συκοφαντίας και της ανέξοδης κακόπιστης κριτικής… Σήμερα νιώθουν την αγωνία της προδοσίας και την πίκρα της στέρησης όλων όσων ‘’γεύτηκαν’’ από την γλύκα της παράνομης εξουσίας.

    *Τρέμουν στην ιδέα του ειδικού δικαστηρίου που τόσο ΑΝΑΝΔΡΑ και πρόστυχα ‘’έστησαν’’ μαζί με του προδότες Σαμαρά και Βενιζέλος, εις βάρος του ΕΝΤΙΜΟΥ Γ. Παπακωνσταντίνου.

    *Τρέμουν που θα τους εξωπετάξει ο λαός με το ανεξίτηλο στίγμα του πουλημένου πρακτοράκου του κάθε ..Σόρος .

    *Τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών πατριωτών που έπεσαν στη μάχη προασπίζοντας ιερά και όσια. Νιώθουν την προδοσία σαν..πίσσα!
    Έχει ο καιρός γυρίσματα…

  6. N Bράχος 22:32 26/09/2016

    ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? ‘’ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ’’?

    Πολιτική συναίνεση και νομιμοποίηση για την συμμετοχή του στην άνανδρη , πρόστυχη και αντεθνική ανατροπή του Παπανδρέου?

    *Τι έκανε για την Ελλάδα ο Τσίπρας, από το 2010 μέχρι το 2012, όταν αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού?

    *Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα?

    *Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι ‘’οργισμένοι επαναστάτες’’, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

    *Η υπονόμευση όμως, ήταν επωφελής. Έτσι άρχισαν να κοιτάνε την κορυφή.
    Σήμερα, αφού υπονόμευσαν και κατέστρεψαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ καθισμένοι στη πολυθρόνα ΤΗΣ ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ εξουσίας, βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα εγκλήματά τους.

    *Περαστικοί και αγύριστοι, άρχισαν να αναπολούν τις μέρες της συκοφαντίας και της ανέξοδης κακόπιστης κριτικής… Σήμερα νιώθουν την αγωνία της προδοσίας και την πίκρα της στέρησης όλων όσων ‘’γεύτηκαν’’ από την γλύκα της παράνομης εξουσίας.

    *Τρέμουν στην ιδέα του ειδικού δικαστηρίου που τόσο ΑΝΑΝΔΡΑ και πρόστυχα ‘’έστησαν’’ μαζί με του προδότες Σαμαρά και Βενιζέλος, εις βάρος του ΕΝΤΙΜΟΥ Γ. Παπακωνσταντίνου.

    *Τρέμουν που θα τους εξωπετάξει ο λαός με το ανεξίτηλο στίγμα του πουλημένου πρακτοράκου του κάθε ..Σόρος .

    *Τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών πατριωτών που έπεσαν στη μάχη προασπίζοντας ιερά και όσια. Νιώθουν την προδοσία σαν..πίσσα!
    Έχει ο καιρός γυρίσματα…

  7. ELLHNAS. 21:37 26/09/2016

    Συνένοχους στο υπογεγραμμένο από τον ίδιο μνημονιακό έγκλημα θέλει ο Τσίπρας.Μόνο στον αποτυχημένο γυρολόγο Κουβέλη μπορεί να ελπίζει ο Τσίπρας.Το τέλος στα ψέματα του Τσίπρα πλησιάζει ότι και να κάνει.Το πικρό ποτήρι της συντριβής θα το πιεί ο Τσίπρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.