ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διαπλοκή παίζει το τελευταίο της χαρτί», λένε στην κυβέρνηση

Αντεπίθεση Μαξίμου στην «επιχείρηση ανατροπής»

Με το βλέμμα στραμμένο στην προσεχή Δευτέρα, όταν οι πλειοδότες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα κληθούν να καταβάλουν περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση εκτιμώντας ότι αντιμετωπίζει «επιχείρηση ανατροπής» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την «διαπλοκή».
tsiprasmaximou

Οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της οικογένειας Καλογρίτσα, η προσπάθεια να «χρεωθεί» ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν με την κρίση σχετικά με την Τράπεζα Αττικής και το «μπλόκο» του Γιάννη Στουρνάρα στις αρχικές κυβερνητικές προτάσεις για την διοίκηση της Τράπεζας δημιούργησαν την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη υπόθεση προσομοιάζει με… το Βατοπέδι, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Τελευταία προσπάθεια της διαπλοκής»

Φυσικά, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ανέμεναν ότι η «επόμενη μέρα» στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα ήταν… ρόδινη. «Ακόμη κι εκείνοι που πήραν άδεια, θα αναγκαστούν για πρώτη φορά να πληρώσουν ένα σωρό χρήματα, που δεν είχαν πληρώσει επί 27 χρόνια», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας τη δική τους οπτική για τον πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση. Συν τοις άλλοις, το Μαξίμου έχει πλέον κάνει κι άλλους εχθρούς, δηλαδή τους παράγοντες των ΜΜΕ που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια, αλλά κι εκείνους που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας και δίνουν «λυσσαλέα μάχη» κατά της κυβέρνησης, όπως λένε
χαρακτηριστικά.

Βεβαίως, ουδείς στην κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες δημιουργούν… ευχάριστο κλίμα για το Μαξίμου. Αντιθέτως, κυβερνητικές πηγές διαπίστωσαν ότι η ΝΔ προσπάθησε να μετατρέψει την «μπλεγμένη» υπόθεση με την οικογένεια Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής σε «Βατερλό» για την κυβέρνηση, επενδύοντας στην ανατροπή της. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, κρίθηκε αναγκαίο να κρατήσει η κυβέρνηση αποστάσεις από όλη τη διαδικασία και να διαμηνύσει ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Δικλίδες ασφαλείας

Μάλιστα, χθες, οι δύο βασικά εμπλεκόμενοι με τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, διαβεβαίωσαν δημοσίως ότι ο διαγωνισμός έχει πολλές δικλίδες ασφαλείας και άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Ο διαγωνισμός δεν έχει τελειώσει ακόμη», διεμήνυσε ο κ. Κρέτσος μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», επισήμανε με έμφαση ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι 4 υπερθεματιστές θα πάρουν άδεια». «Όποιος δεν είναι εντάξει, θα φύγει το επόμενο δευτερόλεπτο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, στέλνοντας μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα ερευνήσει όλους τους υπερθεματιστές με τα ίδια κριτήρια, χωρίς να ευνοεί και χωρίς να διώκει κανέναν. Εξάλλου, αμφότερα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για «δικλίδες ασφαλείας» που έχει ο διαγωνισμός σε κάθε στάδιό του, προαναγγέλλοντας ότι πέραν του «τυπικού» ελέγχου του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που σε πρώτο στάδιο γίνεται «κατά δήλωσή τους», θα ακολουθήσει και εξαντλητικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα χρήματα στο ταμείο

Ο ουσιαστικός έλεγχος για το πόθεν έσχες ενός εκάστου εκ των τεσσάρων πλειοδοτών θα εκκινήσει μετά την καταβολή, εκ μέρους τους, του ενός τρίτου των 246 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν το άθροισμα των προσφορών που δόθηκαν για να κερδηθούν οι άδειες. Η κυβέρνηση, άλλωστε, ποντάρει πολύ στην ερχόμενη Δευτέρα, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και σε επίπεδο εντυπώσεων. Με άλλα λόγια, αν τη Δευτέρα οι 4 πλειοδότες καταθέσουν στο δημόσιο ταμείο κάτι παραπάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ, τότε στο Μαξίμου ελπίζουν ότι θα αναστραφεί το κλίμα, αφού ο διαγωνισμός θα τύχει ουσιαστικής αναγνώρισης από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Συν τοις άλλοις, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες, όταν τα λεφτά… πέσουν στο ταμείο, τότε θα φανεί ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την διάθεσή τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δεν είναι «στον αέρα», αλλά απολύτως χειροπιαστές.

Ως εκ τούτου, στο επιτελείο του πρωθυπουργού αναμένουν να εκτονωθεί η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την προσεχή Δευτέρα, καθώς επί της ουσίας ο διαγωνισμός θα έχει «νομιμοποιηθεί» από το… πορτοφόλι των πλειοδοτών.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ήδη περνά στην αντεπίθεση σε δύο επίπεδα: αφενός, σε ό,τι αφορά τους… «γαλαζοπράσινους» σκελετούς στην Τράπεζα Αττικής, έτσι όπως αυτοί προκύπτουν από το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος. «Θέλουν πόλεμο για την Τράπεζα Αττικής; Θα τον έχουν και θα τρίβουν τα μάτια τους», υποστηρίζουν καλά γνωρίζοντες την κατάσταση στην μη συστημική τράπεζα, την ώρα που ήδη από χθες, στο Διαδίκτυο αναπαράγονται δημοσιεύματα έγκριτων και μεγάλων εφημερίδων πριν από δύο χρόνια, όταν περιέγραφαν τα σημερινά… «βοσκοτόπια» ως την «τουριστική επένδυση που θα αλλάξει τον χάρτη του τουρισμού στο Ιόνιο». «Οι επενδυτές βρήκαν την Ιθάκη τους», είναι ένας ενδεικτικός τίτλος ρεπορτάζ, όταν ΜΜΕ που τώρα αναφέρονται σε «βοσκοτόπια» προεξοφλούσαν ότι η συγκεκριμένη έκταση στην Ιθάκη θα γίνει «5άστερο resort».

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δικλίδες ασφαλείας για το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον διαγωνισμό γιά τις συχνότητες είναι το πόθεν εσχες των υποψηφίων και τα χρήματα τους στο κρατικό ταμείο . Αυτά, έλεγε η Κυβέρνησης.

  Μετά την ΔΕΘ ομως και τα γνωστά ευτράπελα εκεί αντί μετρητών μερικοί » εκλεκτοί » διαγωνιζόμενοι μπορουν να καταθέτουν και την «σβουνιά» από τα βοσκοτόπια της Ιστορικής Ιθάκης σαν εγγύηση !
  Η κυβερνηση την δέχεται !

 2. ΝΜan. 12:42 23/09/2016

  Χρυσόγονος: Δεν είναι αριστερό να δίνουμε άδειες μόνο με οικονομικά κριτήρια, αγνοώντας ποινικές εκκρεμότητες
  Ωστόσο ζητούμενο στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να αποτελεί όχι μόνο η εισροή εσόδων στα δημόσια ταμεία από τα ποσά που θα καταβάλουν όσοι πλειοδοτήσουν για τις νέες άδειες, αλλά και η θωράκιση του δημόσιου βίου απέναντι σε ποικίλους κινδύνους οι οποίοι προκύπτουν λόγω του μεγάλου επηρεασμού της κοινής γνώμης από την τηλεόραση. Συνεπώς χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι δεν θα διεισδύσουν στο τηλεοπτικό τοπίο πρόσωπα ή επιχειρήσεις συνδεόμενα με το οργανωμένο έγκλημα, οικονομικό και όχι μόνο.
  Δεν είναι ούτε αριστερό ούτε προοδευτικό να εξαρτάται η καθοριστική συμμετοχή προσώπων στο τηλεοπτικό τοπίο μόνο από οικονομικά κριτήρια και να αγνοούνται οι ποινικές εκκρεμότητες ή και οι ποινικές καταδίκες. Η ισχύουσα νομοθεσία είναι ατελής και ανεπαρκής σε ό, τι αφορά τα κωλύματα συμμετοχής στη διοίκηση και ιδιοκτησία τηλεοπτικών σταθμών. Χρειάζεται συμπλήρωσή της με τη θέσπιση ενός προσωρινού περιορισμού (αναστολή των δικαιωμάτων του μετόχου ή μέλους του Δ.Σ. τηλεοπτικής επιχείρησης-φορέα άδειας μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για αδικήματα του άρθρου 6 ν. 4339/2015) και ενός οριστικού (έκπτωση μέλους Δ.Σ. και υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ύστερα από αμετάκλητη καταδίκη για τα ίδια αδικήματα).

 3. ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ… ΔΙΑΦΟΡΑ
  =======================================
  Και δύο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αξίζει να σημειωθούν:

  *Περίπου την ίδια εποχή που διαδραματιζόταν η εξαγορά της οικογενειακής κατασκευαστικής επιχείρησης Τσίπρα από την οικογένεια Τραυλού, ο κόκκινος εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας αποφάσιζε να ενεργοποιήσει μια ακόμη εταιρεία του που προσπάθησε να εντάξει στο κόλπο grosso της Τεχνοδομής, την Τοξότης ΑΕ και όχι Τοξότης ΑΤΕ που ανήκει στην γνωστή από την υπόθεση του Πόρτο Καρράς, οικογένεια Στέγγου.

  *Και αυτή η Τοξότης ΑΕ, αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της οικογένειας Καλογρίτσα καθώς κατάφερε μέσα στα 2 τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων
  —————————————————————————————————————————————–
  κυβερνούν οι φίλοι και κουμπάροι του να εξακοντίσει σε δυσθεώρητα ύψη τους τζίρους του χάρη στις
  ————————————————————————————————————————————-
  αναθέσεις μιας θυγατρικής της ΔΕΗ αλλά και στην κατασκευή εκατοντάδων χιλιομέτρων από τους νέους
  —————————————————————————————————————————————————–
  οδικούς άξονες του εθνικού δικτύου.

  *Μάλιστα, για την κατασκευή των δικτύων της ΔΕΗ έχει συνάψει ήδη με τη ΔΕΔΔΗΕ εργολαβίες που
  ====================================================================
  ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ φέρεται να χρωστάει στην εταιρεία 60 εκατ. ευρώ (έργα ΔΕΔΔΗΕ).

  *Η Τοξότης, με απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ της 15 Ιανουαρίου 2015, έλαβε 11 από τις 53 εργολαβίες για τα δίκτυα
  =============================================================================
  ηλεκτρισμού με εκπτώσεις 38-52%.

  * Όμως 11 μήνες αργότερα, οι εργάτες στα εργοτάξια της Τοξότης απεργούσαν για την καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών που τους χρωστούσε ο Καλογρίτσας, επειδή του τα χρωστούσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

  *Η εταιρεία Τοξότης είναι θυγατρική της ΜΙΚΗ ΑΕ -με διαφορετική διοίκηση- και είναι η βασική κατασκευαστική εταιρεία που κατεβαίνει στους διαγωνισμούς και εκτελεί τα έργα. Στη ΜΙΚΗ, τέσσερα από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν έδρα στην οδό Πλαστήρα 119 της Νέας Σμύρνης και πιο συγκεκριμένα είναι ο Χρ. Καλογρίτσας, η σύζυγος και οι δύο κόρες τους.

  *Το μέγεθος του ομίλου ΜΙΚΗ (συμπεριλαμβανομένης της Τοξότης) σε αριθμούς, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του 2014, είναι: κύκλος εργασιών 31,991 εκατ. ευρώ, ζημιές 1,084 εκατ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 54 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 22 εκατ. ευρώ και δάνεια περίπου 17 εκατ. ευρώ.

  Η εταιρεία Τοξότης εντάχθηκε το 2014 στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς χρωστούσε στην εφορία περίπου 1.000.000 ευρώ.

  • ΝΒ 12:39 23/09/2016

   ‘’Από τα μέχρι τώρα …θαύματα της συγκυβέρνησης διαπλοκής, ποιος Έλληνας θα ΨΗΦΙΖΕ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα , ως σοβαρό, υπεύθυνο και ειλικρινή πολιτικό που θα μπορούσε να βγάλει τη Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού που την έσπρωξε?

   ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ?

   Ποιος Έλληνας αλλά και ποιος ξένος, καταλαβαίνει και πιστεύει όσα λέει ο μεγαλύτερος πολιτικός ΨΕΥΤΗΣ της ιστορίας μας?
   Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο Αλέξης συνειδητά διαστρέφει και αντιστρέφει κάθε προηγούμενη δήλωσή του?
   Τι ακριβώς μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?
   *Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την ..εξώπορτά μας?
   *Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?
   *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
   Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
   *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
   *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
   *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
   *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.
   * Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.
   Από τα μέχρι τώρα …θαύματα της συγκυβέρνησης διαπλοκής, ποιος Έλληνας θα ΨΗΦΙΖΕ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα , ως σοβαρό, υπεύθυνο και ειλικρινή πολιτικό που θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού που την έσπρωξε?
   Ας λογικευτούμε, και ας αντιληφθούμε, ότι σε αγώνες γιγάντων , δεν συμμετέχουν λαλίστατα και άστατα ..τριζόνια.
   Με την τύχη της πατρίδας μας και των παιδιών δεν ‘’παίζουμε’’ άλλο.

 4. Χωρίς το ΕΣΡ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τα παλιά κανάλια ούτε να ανοίξει τα νέα
  ======================================================================
  Την ώρα που και τα γίδια στα βουνιά της Ιθάκης συνειδητοποιούν πόσο πρόχειρα στημένη ήταν η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, όλα δείχνουν ότι το…μεγάλο γέλιο δεν έχει πέσει ακόμα.
  Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Μανδραβέλη στην Καθημερινή:
  (…)Από τη στιγμή που οι υπερθεματιστές καταβάλουν τα 82 εκατ. ευρώ, ευλόγως τότε θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να κλείσει όλους εκείνους που δεν έχουν λάβει άδεια. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Digea να κατεβάσει τους διακόπτες των Alpha, AΡΤ, Epsilon, Makedonia, Μega και Star. Μόνον η Digea μπορεί να διακόψει την εκπομπή τους και για να το πράξει αυτό θα πρέπει, είτε τα έξι κανάλια να μην εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ίδια, είτε να υπάρξει εντολή από την ΕΕΤΤ.
  Η ΕΕΤΤ, όμως, θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή. Μια τέτοια εντολή μπορεί να δεχθεί μόνον από τις διωκτικές αρχές της χώρας, π.χ. ότι συντελείται κάποια εγκληματική ενέργεια (που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει), είτε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), που κατά το Σύνταγμα της χώρας διαθέτει τη σχετική αρμοδιότητα.
  Ωστόσο το ΕΣΡ σήμερα δεν υφίσταται. Και όσο αυτό συμβαίνει, η κυβέρνηση πρακτικά δεν έχει άλλο (νόμιμο) εργαλείο εφαρμογής των αποφάσεών της. Αυτό φάνηκε να συνειδητοποιούν μετά τον διαγωνισμό η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, οι οποίοι τώρα δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του ΕΣΡ.
  Μάλιστα, στο υπουργείο Επικρατείας συνειδητοποίησαν ότι χρειάζεται το ΕΣΡ και για έναν επιπλέον λόγο: οι τέσσερις υπερθεματιστές δεν μπορούν να εκπέμψουν το πρόγραμμά τους, παρά μόνον έπειτα από έγκρισή του από το ΕΣΡ.
  Αυτό προβλέπεται όχι στο Σύνταγμα ή στους νόμους της χώρας, αλλά στην προκήρυξη του διαγωνισμού των τεσσάρων αδειών που συνέταξε το ίδιο το υπουργείο Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας(…)
  Κοινώς, αν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αρνηθούν να συνδράμουν στη σύσταση του ΕΣΡ, τότε όλη η διαδικασία θα τιναχθεί στον αέρα, εκτός κι αν η κυβέρνηση επιλέξει ξανά τον δρόμο της βίαιης καταστρατήγησης του Συντάγματος…

 5. ΔΙΑΠΛEΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ?
  Η ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ»

  4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !
  =======================================
  (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
  «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
  Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
  Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
  Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.

  ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
  και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

 6. ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ!
  ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ανέλαβε ο ξάδελφος του Τσκαλώτου…

  ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ
  Λέγεται Ορέστης Τσακαλώτος. Της γνωστής οικογενείας Τσακαλώτων, που μεταξύ άλλων έβγαλε τον προπολεμικό δήμαρχο Ορέστη στην Πρέβεζα, τον στρατηγό Θρασύβουλο που μακέλεψε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα Δεκεμβριανά και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, επιχειρηματίες και άλλα κοινωνικά παράσιτα.
  Η άρχουσα τάξη το “χε από παλιά αυτό με τα αρχαία ονόματα, για να ξεχωρίζει από την πλέμπα.
  Ο γλίτσας αυτός είναι επικεφαλής της εταιρίας Qualco και ξάδερφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.
  Ε, και; Κακό είναι το ένα παράσιτο να έχει ξάδερφο ένα άλλο; Τι μας νοιάζει εμάς;

  Μας νοιάζει! Γιατί ο ένας Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών, ανέθεσε στην εταιρία του άλλου Τσακαλώτου τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Ο ξάδερφος θα την κάνει τη βρόμικη δουλειά των κατασχέσεων των σπιτιών του ελληνικού λαού. Αυτός είναι το αρχικοράκι.
  Και μη μιλήσει κανένας για απαράδεκτη αντίληψη συλλογικής οικογενειακής ευθύνης. Δεν μιλάω συνολικά για την οικογένεια Τσακαλώτου. Σε συγκεκριμένα μέλη της αναφέρομαι, με κοινό χαρακτηριστικό την εγκληματικότητα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.