Neo

Απολογισμός 2ετίας από Παπαδημούλη, παρουσία Τσίπρα

Έναν απολογισμό για την παρουσία του στην Ευρωβουλή από το 2014 ως φέτος θα κάνει την επόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
papadimoulis-comic

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «θα δώσει λογαριασμό» στο κυβερνών κόμμα, αλλά και στους πολίτες σχετικά με το τι έκανε τα δύο αυτά χρόνια στην Ευρωβουλή. Στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», θα προβληθεί ένα σύντομο βίντεο με αποσπάσματα από τις –πολλές, είναι η αλήθεια- παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η έναρξη θα γίνει με χαιρετισμό του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, δε θα χαιρετίσει απλώς, αλλά θα παρακολουθήσει όλη την εκδήλωση, καθώς ο Παπαδημούλης για το Μαξίμου δεν είναι απλώς ένας ευρωβουλευτής. Επιπροσθέτως, είναι εκείνος που εδώ και δύο χρόνια καλλιέργησε μεθοδικά και συστηματικά τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και άνοιξε τον δρόμο για την παρουσία Τσίπρα στις προ-Συνόδους των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που διεξάγονται κάθε φορά πριν τις Συνόδους Κορυφής. Συν τοις άλλοις πέραν των παρεμβάσεών του που έχουν φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση ευρωπαίους
επιτρόπους, τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι, αλλά και τον –επιθετικό προς την Ελλάδα- επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στην Ευρωβουλή, Μάνφρεντ Βέμπερ, στον Παπαδημούλη πιστώνεται και η εξαιρετικά
υποστηρικτική στάση που δείχνει προς την Ελλάδα ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα.

Σημειωτέον ότι η εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας θα έχει και στοιχεία… διεύρυνσης, αφού σε αυτή δε θα παραστούν και δε θα μιλήσουν μόνο κομματικά στελέχη. Για τις επιδόσεις του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, αλλά και ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος, όπως και το ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, Μιχάλης Σαμπατακάκης. Ο Σαμπατακάκης, καίτοι διατηρεί για χρόνια χαμηλό προφίλ, ήταν κορυφαίο στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς για χρόνια με συνεπέστετατη διαδρομή, από το ΚΚΕ εσωτερικού, την ΕΑΡ, τον Συνασπισμό, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΕΤΣΙ ‘’ΛΗΣΤΕΨΑΝ’’ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

  Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο ΣΥΡΙΖΑ! Αποδοκιμάζει την βία των κουκουλοφόρων!

  Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2011
  Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι όταν μιλούν σε κάποιο ΜΜΕ, απευθύνονται κυρίως σε χαχόλους, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν μνήμη, αλλά δεν γνωρίζουν και απλά ελληνικά.
  Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Δημήτρης Παπαδημούλης απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
  κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον εν λόγω σταθμό, χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τις οποίες στηλίτευε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.
  «Ο ΣΥΝ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι.
  «Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις», συμπλήρωσε.
  Υπογράμμισε ότι τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. «Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», διευκρίνισε και ζήτησε από όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική να λειτουργήσουν ως εγγυητές της δημοκρατικής ομαλότητας, «μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες κι όχι μέσα από εντάσεις κι αλληλοκατηγορίες».
  Ξεχνά όμως προφανώς ο ίδιος το τι έγραφαν στην εφημερίδα «Αυγή» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δημοσθένης Παπαδάτος, περί αποδεκτού ποσοστού «επαναστατικής βίας».
  Να του το θυμίσουμε λοιπόν: «Θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και για κάτι ακόμα: ότι δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη «νομιμότητα» γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως «η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων», ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το «δικαίωμά» τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως.
  Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι «ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα», καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα «ποσά» βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά, «ποσά» που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη».
  Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη στη Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε «τη βία»….
  Γιατί τόσο άγχος να μας «αποπροσανατολίσουν», που θα” λεγε και το ΚΚΕ; Για να αποκατασταθούν πολιτικά οι «πληγέντες» (πρόσωπα ή θεσμοί) και να εδραιωθεί, στο πεδίο της ιδεολογίας, η άποψη πως μέσα στην κοινωνία ουδείς άλλος δικαιούται να ασκεί βία, παρά μόνο το κράτος…»
  Και θα θυμίσουμε ότι εντελώς τυχαία ο κ. Παπαδάτος συνελήφθη από άντρες της Αντιτρομοκρατικής, κουβαλώντας ψεύτικο δελτίο ταυτότητας, που εντελώς τυχαία είχε βρει προ ολίγων λεπτών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
  Κατά τα άλλα ο κ. Παπαδημούλης αποδοκιμάζει την βία…

 2. Το καλύτερο που θα έχει να πεί ο κ. Παπαδημούλης γιά τα πεπραγμένα του κομματός του υπό τον μασκαρεμένο σε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα ειναι η λαϊκή παροιμία
  » χεσε μάσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι» !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.