ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία

Αποπέμφθηκε ο πολιτικός που πρωτοστάτησε στο ξήλωμα της Ρουσέφ

Η Κάτω Βουλή του Κογκρέσου στη Βραζιλία ψήφισε την αποπομπή από τα καθήκοντά του, του πρώην προέδρου του σώματος, Εντουάρντο Κούνχα, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων του, για οκτώ χρόνια, μετά την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών που είχε στην Ελβετία.
kounxia

Η αποπομπή του, ψηφίστηκε από το σώμα με 450 ψήφους υπέρ και 10 κατά, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για διαφθορά από το Ανώτατο Δικαστήριο και είναι αντιμέτωπος με την πιθανή σύλληψή του.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει: «Το Κόμμα των Εργαζομένων (ΡΤ) θέλει να πάρει εκδίκηση για την Ρουσέφ. Αυτή η εγκληματική κυβέρνηση απομακρύνθηκε χάρη στις προσπάθειές μου» δήλωσε.

Μάλιστα, απείλησε με αποκαλύψεις που θα συμπαρασύρουν και άλλους.

Η Βουλή ωστόσο δεν πείστηκε για την αθωότητα του και ψήφισε συντριπτικά υπέρ της απομάκρυνσής του: 50 ψήφοι υπέρ, έναντι 10 μόλις κατά της αποπομπής.

Εκτός από τους αδήλωτους λογαριασμούς που φέρεται να διατηρούσε στην Ελβετία, ο Κούνια κατηγορείται και για ανάμειξη στο σκάνδαλο της Petrobras, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει γίνει η θρυαλλίδα του πολιτικού συστήματος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.