ΚΟΣΜΟΣ

«Εξετάζουμε διάφορα σενάρια»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Θα φτιάξω τη δική μου τράπεζα

«Εξετάζουμε διάφορα σενάρια τα οποία αφορούν κυρίως την εξαγορά μικρής τράπεζας ή τη δημιουργία δικής μας τράπεζας, ώστε με τα δάνεια και τα επιτόκια που θα προσφέρει να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας» δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο συνάδελφο Σωκράτη Ιωακείμ για το περιοδικό Capital Today.

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι  "αν στα επόμενα δύο χρόνια η Ελληνική Τράπεζα δεν παραχωρήσει μέρισμα, τότε θα πωλήσουμε τη συμμετοχή μας αποχωρώντας οριστικά από το μετοχικό της κεφάλαιο".

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το συγκεκριμένο κομμάτι που σίγουρα θα συζητηθεί

Είχατε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως όσο ζείτε δεν πρόκειται να επενδύσετε ξανά στις τράπεζες. Έχετε μετανιώσει για αυτή τη δήλωσή σας;
Δεν έχω μετανιώσει, αν και με την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω να διευκρινίσω πως η δήλωσή μου αφορούσε μόνο την Ελληνική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, από τις οποίες είδαμε να μειώνεται η συμμετοχή μας από το 25% στο 3,5% στην πρώτη και από το 4,5% στο 0,1% στη δεύτερη.

Είναι στους σχεδιασμούς σας η διάθεση αυτού του ποσοστού των μετοχών στο κοντινό μέλλον;
Στην Τράπεζα Κύπρου είναι πολύ μικρό το ποσοστό που κατέχουμε, στην Ελληνική Τράπεζα αποφάσισα να δώσω διορία δύο ετών για να αποφασίσω τι θα κάνω.

Γιατί δύο έτη; Tι αναμένετε να δείτε μέχρι τότε;
Θα αναμένω να δω κατά πόσον θα αρχίσουμε και πάλι να εισπράττουμε μέρισμα. Επένδυση η οποία δεν προβλέπει την παραχώρηση μερίσματος, προσωπικά δεν τη θέλω. Άρα, αν στα επόμενα δύο χρόνια η Ελληνική Τράπεζα δεν παραχωρήσει μέρισμα, τότε θα πωλήσουμε τη συμμετοχή μας αποχωρώντας οριστικά από το μετοχικό της κεφάλαιο.

Διευκρινίσατε πως η αναφορά σας ότι δεν θα επενδύσετε ξανά σε τράπεζες αφορούσε μόνο την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα. Να υποθέσω πως σας ενδιαφέρει να επενδύσετε σε άλλη τράπεζα;
Ναι, σωστά υποθέσετε. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια τα οποία αφορούν κυρίως την εξαγορά μικρής τράπεζας ή τη δημιουργία δικής μας τράπεζας, ώστε με τα δάνεια και τα επιτόκια που θα προσφέρει να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας. Το μόνο δεδομένο για αυτή την ενέργεια είναι ότι θέλουμε να ελέγχουμε εμείς ποσοστό 51% ώστε να μην αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς.

Πηγή: onlycy.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.