AUTO - MOTO

Η νέα πρόταση

Άρχισαν οι πωλήσεις του BMW i3 94Ah

Η BMW ενδυναμώνει την παρουσία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το λανσάρισμα ακόμη μιας έκδοσης του μοντέλου BMW i3. Η νέα πρόταση προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία ακόμη και στο αστικό περιβάλλον. Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε ότι με την ισχυρότερη μπαταρία 94 Ah η αυτονομία σε καθημερινές συνθήκες φτάνει μέχρι τα 200 χλμ.
b

Οι διαστάσεις της μπαταρίας παραμένουν αμετάβλητες με πάνω από 50% αύξηση αυτονομίας (κατά τον κύκλο NEDC) που ισοδυναμεί με 300 χλμ. αντί των 190 χλμ. που έχει η βασική έκδοση με μπαταρία 60 Ah.

Ακόμα και σε καθημερινή χρήση, σε κακές καιρικές συνθήκες με το A/C ή το καλοριφέρ σε λειτουργία, μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία 200 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Οι τιμές επιδόσεων του υβριδικού σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα των 170 ίππων παραμένουν σχεδόν ίδιες. Ο ηλεκτροκινητήρας επιταχύνει το i3 από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3΄΄.

Το BMW i3 με μπαταρία 60 Ah που κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια, παραμένει στη γκάμα. Επιπλέον, η έκδοση με Range Extender θα εξακολουθεί να διατίθεται και στις δύο εκδόσεις μπαταρίας. Ο δικύλινδρος βενζινοκινητήρας διατηρεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας σταθερό κατά την οδήγηση παρέχοντας πρόσθετη αυτονομία 150 χλμ.

Με το λανσάρισμα του i3 94 Ah, η μάρκα προσφέρει επίσης νέους και ισχυρότερους σταθμούς φόρτισης για χρήση σε γκαράζ σπιτιών, καθώς και νέες επιλογές εξοπλισμού.
Αυτό το Wallbox έχει προσαρμοστεί στη νέα τεχνολογία φόρτισης και πέραν της μονοφασικής λειτουργίας προσφέρει και τριφασική φόρτιση ισχύος έως 22 kW. Το νέο Wallbox έχει πιο επίπεδη και συμπαγή σχεδίαση συγκριτικά με τον προκάτοχό του, αλλά, χάρη στην αυξημένη απόδοση, μπορεί τώρα να φορτίζει τη μπαταρία του BMW i3 (94 Ah) σε 2 ώρες και 45 λεπτά. Η διαδικασία φόρτισης αρχίζει αυτόματα μόλις το αυτοκίνητο και το καλώδιο φόρτισης συνδεθούν. Το BMW i Wallbox λειτουργεί με διεπαφή LED.

Στο τέλος του 2016 θα διατίθενται δύο ακόμα Wallboxes προσφέροντας πρόσθετη άνεση και συνδεδεμένες λειτουργίες. Έτσι οι ιδιώτες ή εταιρικοί πελάτες θα μπορούν να προσαρμόζουν τα Wallboxes με ακρίβεια στις ανάγκες του διαφορετικού αριθμού οχημάτων τους. Μεταξύ άλλων, το Wallbox Plus ανιχνεύει αυτόματα τα συνδεδεμένα οχήματα και συσχετίζει τα ανάλογα δεδομένα φόρτισης μέσω μιας τοπικής εφαρμογής smartphone. Το Wallbox Connect με στάνταρ WiFi παρέχει πλήρη συνδεσιμότητα με όλες τις λειτουργίες του Wallbox Plus και καινοτόμες υπηρεσίες φόρτισης που μπορούν να ελέγχονται online. Οι διαφορετικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφονται για κάθε όχημα και αποστέλλονται άμεσα μέσω email, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτισης, και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για λογιστικούς σκοπούς.

Τόσο το Wallbox Plus όσο και το Wallbox Connect μπορούν να ενσωματώνονται σε ένα έξυπνα συνδεδεμένο σπίτι και προς το παρόν είναι συμβατά με φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή του σπιτιού.
Επιπλέον, τα Wallboxes εξοικονομούν ενέργεια, καθώς μπορούν να προθερμάνουν τη μπαταρία του οχήματος, όταν αυτό είναι συνδεδεμένο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας το σύστημα A/C του αυτοκινήτου και η θέρμανση της μπαταρίας υψηλής τάσης μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω smartphone.

Η προθέρμανση της μπαταρίας διασφαλίζει βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας ακόμα και σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και κατ' επέκταση κορυφαίες επιδόσεις, αυτονομία και διάρκεια ζωής. Εάν η προθέρμανση γίνεται μέσω του Wallbox, η απαιτούμενη ενέργεια δεν λαμβάνεται από τη μπαταρία του αυτοκινήτου, αλλά από το δίκτυο του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να επηρεάζει την αυτονομία του οχήματος.

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης παρέχει υπηρεσίες BMW ConnectedDrive ειδικά για το i3. Το σύστημα υποστήριξης αυτονομίας παρακολουθεί την προγραμματισμένη και τρέχουσα πορεία. Εάν ο προορισμός που έχει επιλεγεί στο σύστημα πλοήγησης υπερβαίνει την αυτονομία του οχήματος, ο οδηγός λαμβάνει υπόδειξη να αλλάξει το πρόγραμμα σε ECO PRO ή ECO PRO+ mode. Επιπρόσθετα, το σύστημα υπολογίζει μία πιο αποδοτική, εναλλακτική διαδρομή. Εάν χρειαστεί επαναφόρτιση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης, ο οδηγός ενημερώνεται για όλους τους διαθέσιμους σταθμούς κατά μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να αντικαταστήσουν τη μπαταρία πρώτης γενιάς με τη νέα μπαταρία, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος μετασκευής.

Οι τιμές καθορίστηκαν στα 37.700 ευρώ (94 Ah) και 36.450 ευρώ (60 Ah). Οι εκδόσεις Range Extender (REx) κοστίζουν 47.600 ευρώ (94 Ah) και 46.200 ευρώ με μπαταριά 60 Ah.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.