ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστική δικλείδα

Attica Bank: Σε ειδικό καθεστώς παρακολούθησης

Για να διασφαλιστεί η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης...
atticabank

Σε ειδικό καθεστώς «μνημονίου» θα βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του παρελθόντος με πρώτο πρώτο το δυσθεώρητο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Attica θα πρέπει κάθε δύο μήνες να δίνει αναλυτική αναφορά στην ΤτΕ για την πορεία της και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Παράλληλα θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει με τη συμμόρφωση των υποδείξεων των εποπτικών αρχών.

Χθες ανέλαβε η νέα διοίκηση, με τον Θεόδωρο Πανταλάκη να αναλαμβάνει την κρίσιμη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο οποίος σημείωσε ότι η εξυγίανση της τράπεζας δεν θα είναι μια ευχάριστη υπόθεση προαναγγέλοντας δραστικές περικοπές δαπανών. Ο κ. Πανταλάκης υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις τονίζοντας ότι αν δεχθεί πιέσεις δεν θα διστάσει να παραιτηθεί.

Αμέσως μετά την εκλογή του Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και την αναδόμηση του Δ.Σ. σύμφωνα με τις υποδείξεις της, η ΤτΕ προχώρησε στην άρση των περιορισμών για τη χορήγηση νέων δανείων.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της κάλυψης του αδιάθετου ποσού της αύξησης κεφαλαίου (70 εκατ. ευρώ), ο κ. Πανταλάκης διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της προείσπραξης αμοιβών από την ανάθεση σε εξειδικευμένο σύμβουλο της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο νέος πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή της διοικητικές αλλαγές και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να προχωρήσει στην ουσιαστική αναδιάρθρωση της τράπεζας. Ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε ακόμη ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές, τόσο τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διερευνηθούν και να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα του πορίσματος του ελέγχου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στο ρόλο του Κοσκωτά ο Ρουμελιώτης !

  2. Στον ρόλο του Κοσκωτά ο Ρουμελιώτης !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.