ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για να ξεπεραστεί η κρίση

Attica Βank: Προτεραιότητα η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης

Στόχος να ξεπεραστεί η κρίση και να προχωρήσει η τράπεζα στην επόμενη φάση.

Προς επιτάχυνση της υλοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης της Αttica Bank προσανατολίζεται η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Θεόδωρο Πανταλάκη, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και η τράπεζα να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης περιλαμβάνεται η περιστολή των δαπανών, όπου καταγράφονται μεγάλες σπατάλες, η σταθεροποίηση των καταθέσεων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κάλυψη των 70 εκατ. ευρώ, που δεν συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης για την ανακεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην πλήρη συμμόρφωση της τράπεζας με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών με έμφαση στους τομείς χορηγήσεων δανείων, διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και της αναβάθμισης των δομών εταιρικής διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό η νέα διοίκηση, που απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στελεχών, ειδικά στους τομείς όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αδυναμίες, με την τοποθέτηση νέων, έμπειρων τραπεζικών στελεχών. Η ριζική εξυγίανση της τράπεζας και η συμμόρφωση με τις εποπτικές απαιτήσεις αποτελούν προϋπόθεση για την σταθεροποίηση και την διάσωσή της. Μόνον έτσι θα μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες του ΤΣΜΕΔΕ, του ταμείου των μηχανικών που ελέγχει το 56,25% της Attica Bank, να ανακτήσει ένα μέρος των μεγάλων απωλειών από την επένδυσή του. Χθες η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 105 εκατ. ευρώ. Την προσπάθεια της νέας διοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης δυσκολεύει η μεγάλη αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει η εμπλοκή της στην υπόθεση Καλογρίτσα και κυρίως η σύγκρουση με την Τράπεζας της Ελλάδος και η παράδοση του πορίσματος του ελέγχου στην Βουλή και σύντομα στις εισαγγελικές αρχές.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εξυγίανσης της Τραπεζας Αττικής με Διοικητή της τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ….
    Το πιό σύντομο τραπεζικό ανέκδοτο μετά τα capital Controls .
    Και αυτό ανήκει στην Κυβερνηση της δεξιοφασιστικής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να εμπλουτισθεί με Κουβέλη και Λεβέντη !
    Εκεί λαό τοτε θα δειτε ανέκδοτα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.