• Νέα μέτρα αν παραμείνει στο 3,5% το πλεόνασμα

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπαρμπούνια γεμιστά

mparmpouni-gemisto

Υλικά
6 μπαρμπούνια ή 12 μεγάλες σαρδέλες (σαρδελομάνες) για τη γέμιση
2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρντισμένο και αλεσμένο
2 κουταλιές σταφίδες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κούπας Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο
Ψωμί χωρίς την κόρα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης. Πλύνετε και καθαρίστε τα λέπια των ψαριών. Ανοίξτε τις κοιλιές, αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύνετε τες καλά. Χαράξτε τα μπαρμπούνια βαθειά με κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος της κοιλιάς κι ανοίξτε τα σαν πεταλούδες. Αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά. Μοιράστε τη γέμιση στο εσωτερικό τους και κλείστε τα. Αλείψτε τα με λάδι και ψήστε τα στο φούρνο ή πανάρετέ τα με αυγό και φρυγανιά και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι 4' από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα μόνο μια φορά. Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτα σαρδέλας, ενώστε τα ανά δυο με γέμιση και ψήστε τα στο φούρνο ή στο τηγάνι. Σερβίρετέ τα ζεστά συνοδεύοντάς τα με σοταρισμένα τρυφερά καρότα και φασολάκια. Πασπαλίστε με λίγο δεντρολίβανο.

Πηγή : syntagesmeepityxia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.