ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση της συζύγου του πρωθυπουργού σε εφημερίδα

Μπέττυ Μπαζιάνα: Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «πονηρές» διατάξεις

Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, την εμπλοκή του ονόματός της σε δήθεν ευνοϊκή για την ίδια ρύθμιση για το καθεστώς εργασίας του εργαστηριακού προσωπικού στα ΑΕΙ.
baziana

Η κυρία Μπαζιάνα απηύθηνε επιστολή στην εφημερίδα "Δημοκρατία" με αφορμή το δημοσίευμα που ανέφερε ότι «με μια ‘νομοτεχνική βελτίωση’… ο Υπουργός Παιδείας πέρασε … διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό - Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού τονίζει στην επιστολή της ότι ουδεμία ρύθμιση την αφορά προσωπικά.

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" μετά την επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα επέρριψε την ευθύνη για το θέμα στον βουλευτή κ. Μαυρωτά, δημοσιεύοντας την θέση της συζύγου του πρωθυπουργού.

Ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα έχει ως εξής:

Προς την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Αθήνα, 2-9-2016

Κύριοι,

Με έκπληξη διάβασα ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Ρύθμιση στα ΑΕΙ για την Περιστέρα!» που δημοσιεύτηκε στις κεντρικές σελίδες, με αναφορά και στην πρώτη σελίδα, του τεύχους της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 2-9-2016.

Στο άρθρο αυτό αναφέρετε ότι: «με μια ‘νομοτεχνική βελτίωση’… ο Υπουργός Παιδείας πέρασε…. διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό -Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)- και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα».

Η αναφορά αυτή στο όνομά μου είναι παντελώς ψευδής.

Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, αφού αναφέρεστε στο θέμα αυτό, δεν κατέχω θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ σε κανένα ΑΕΙ της χώρας.

Από το 2002 υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής, αρχικά τη Β’-βάθμια και στη συνέχεια την Α΄ -βάθμια εκπαίδευση, στην οποία μετατάχθηκα το 2013 μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον φόβο της διαθεσιμότητας. Από το σχολικό έτος 2013 - 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.

Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ.

Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά. Η αναφορά στο όνομά μου με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως πολίτη και ως επιστήμονα.

Στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιοδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για αδιαφάνεια. Αυτό δηλαδή που δηλώνει σαφώς το δημοσίευμά σας.

Είναι τιμή μου να υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση, από οποιαδήποτε βαθμίδα. Καθημερινοί κριτές μου είναι οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι φοιτητές μου.

Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «κρυφές και πονηρές» διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας.

Σας ζητώ να επανορθώσετε άμεσα, δημοσιεύοντας και αποκαθιστώντας την αλήθεια για το όνομά μου, στην ίδια έκταση με το αρχικό σας άρθρο και με την ίδια δημοσιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την διάχυση των ψευδών σας ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νόμιμη ενέργειά μου.

Μπέττυ Μπαζιάνα

Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν είναι πολιτική χυδαιότητα της κοινής γνώμης κ. Μαζιάνα
  το να παρακολουθούνται οι κινήσεις και οι επαγγελματικές σας τοποθετήσεις , μεταθέσεις και μετατάξεις σας με ενδιαφέρον και με μεγενθυντικό φακό .
  Είσθε δημόσιο πρόσωπο υψηλά ιστάμενο και οταν προκαλείτε,να περιμένετε την κριτική!
  Δεν ειναι αναγκαίο οι προκλητήσεις σας να είναι και παρανομίες δικές σας ή των υπηρεσιών της κυβερνησης της οποίας προίςταται ο κ.Τςίπρας με ρουσφέτια .
  Το θράσος σας όμως ,σαν σύντροφος του πρωθυπουργού να κτηγορείτε εναν πανεπιστημιακό /βουλευτή υψηλού ήθους και ύφους όπως εχει αποδείξει οτι είναι οκ. Μαυρωτάς, είναι πολιτική χυδαιότητα δική ΣΑΣ!

  Γιατί προκαλείτε ;
  Γιατί αν θέλατε ειλικρινά να συνεχίζατε την καριέρα σας χωρίς κριτική ενώ από την αλλη ειςθε δημοςιος λειτουργός ;
  Αντίθετα, σεις η ιδια σαν εκπαιδευτικός στο δημόσιο , στέλνετε τα νήπια παιδιά σας σε ιδιωτικούς νηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή πρωτοβάθμια σχολεία, πληρονοντας μάλιστα τεράστια ποσά που σκανδαλίζουν το λαϊκό αίσθημα μεσα στην οικονομική μας κρίση.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.