ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπιφτέκια αφράτα σε αντικολλητικό τηγάνι

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ολικής αλέσεως (μόνο την ψίχα)
2 ντομάτες μέτριες τριμμένες ή 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς ή 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι (Ιμαλαΐων)
πιπέρι μαύρο
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ. γλυκού ξερό
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλυκού ξερή
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 αυγά

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και φροντίζουμε να είναι ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 8-10΄ περίπου σε δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο και από τις δύο μεριές.
Συνδυάστε τα με πουρέ πατάτας.

Πηγή : hegastrin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.