ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Μπλόκο στην υποψηφιότητα Ντογιάκου

Με μπλόκο στην υποψηφιότητα του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου στις επικείμενες εκλογές για το αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών αντιστοιχεί η απόφαση του Πειθαρχικού του Αρείου Πάγου που τιμώρησε τον εισαγγελικό λειτουργό με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών .
ntog

Σε πρώτο βαθμό ο κ. Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με την ποινή της απλής επίπληξης. Ποινή που αν επικυρωνόταν από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό δεν θα του δημιουργούσε κανένα απολύτως κώλυμα εκλογιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό με ρύθμιση νομοθετική επετράπη στους ήδη εκλεγμένους προϊσταμένους των δικαστηρίων θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πρέπει να έχει τιμωρηθεί με μεγαλύτερη ποινή από επίπληξη σε περίπτωση πειθαρχικού ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που είχε διενεργήσει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση είχε την άποψη ότι ο φάκελος πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ……καΜένος

  ΠΑΝΟΣ: ΚΟΙΝΟΣ Συκοφάντης, ψεύτης, ταραχοποιός,…βουλευτής ?

  [[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
  Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
  Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.
  (…) «Στη διάρκεια της συζητήσεως για την υπόθεση της Προκαταρκτικής για τη Siemens, σε σχόλιο του Υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη που είπε «εγώ δεν παίζω πολιτικά CDS», απήντησα ότι κάποιοι παίζουν οικονομικά CDS. Κι επειδή αναφέρθηκα πράγματι στο ότι ο Πρωθυπουργός λειτουργεί ως «έμμισθος broker» των διεθνών τοκογλύφων, οφείλω να δώσω δημόσια εξήγηση.
  **Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου, στο CDS, το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 και το οποίο πουλήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το Δεκέμβριο του 2009, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν τα spreads ήταν στις 305 μονάδες, με κέρδος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της τάξεως των 40 εκατομμυρίων.
  [[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
  Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
  Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.

  1.**Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
  ============================
  Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ.
  —————————————————————————————————————————————————-
  Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
  Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
  Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του.

  100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ
  ======================================
  Καταπέλτης κατά Καμμένου είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS.Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς» στους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».
  Παράλληλα, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
  Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.
  Οι δικαστές έκριναν επίσης, πως κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και του επιδίκασαν τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

  2.**Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
  =====================================
  για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.

  3.**Καταδίκη 10. 000 ευρώ στον Καμμένο
  Ταξίαρχος παίρνει αναδρομικά από τον Καμμένο! Κέρδισε αγωγή εναντίον του.17.10.2014 | 00:21
  “Μαϊμού εκπρόσωπο Τύπου του NATO”, είχε αποκαλέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ταξίαρχος ε.α είχε θεωρήσει συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ.Καμμένος και είχε προσφύγει με αγωγή στα δικαστήρια.
  Ο κ.Θεοδωρακίδης είχε δικαιωθεί πρωτόδικα και πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση ήταν πάλι υπέρ του Ταξίαρχου. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Καμμένος πρέπει να του πληρώσει 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Άρα ο Θεοδωρακίδης πήρε …αναδρομικά από τους ΑΝΕΛ!

  4. Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένος!
  ΠΑΝΑΡΑ ΠΕΣ «ΑΝΤΡΙΚΟΣ» ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ! Νέα αγωγή μάζεψε ο Καμμένο! Πάλι θα τρέχει στα δικαστήρια να τα μπαλώνει
  Σήμερα το πρωί στις 10.30 π.μ. ο εκδότης των εφημερίδων «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa», Νίκος Καραμανλής,συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο των εφημερίδων, κ. Αλέξη Κούγια, επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

  Η μήνυση κατετέθη προκειμένου να επισπευσθεί η άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο.
  Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Καραμανλής προειδοποίησε ότι θα είναι αμείλικτος έναντι του προέδρου των Ανεξερτήτων Ελλήνων.
  «Είναι η πρώτη φορά στην προσωπική και επαγγελματική σταδιοδρομία που αναγκάζομαι να στραφώ στη Δικαιοσύνη για να με προστατεύσει από ένα πολιτικό πρόσωπο» τόνισε.
  Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως «πρώτη φορά στα 40 χρόνια που υπηρετεί την Δικαιοσύνη έχει αντιληφθεί τέτοια εγκληματική συμπεριφορά». Σημείωσε ακόμη ότι είναι αδιανόητο το γεγονός «ένας δημοσιογράφος να απευθύνει με ευπρεπή τρόπο μια ερώτηση σε αρχηγό πολιτικού κόμματος από τους νεότερους που θα έπρεπε να εκπέμπει και άλλο ήθος και ο κ. Καμμένος με προκλητικό τρόπο, αντί να απαντά στην ερώτηση, να συκοφαντεί έναν εκδότη εφημερίδος».

  5. Αγωγή 10 εκ ευρώ κατέθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Πάνο Καμμένο

  Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής κατέθεσε αγωγή εναντίον του η οποία ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ.
  Αναλυτικά η ανακοίνωση …….

  Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου.
  Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά…….

  για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας.
  Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο.
  Ελπίζω ότι για την αντίστοιχη ποινική διαδικασία η Βουλή των Ελλήνων θα άρει τη βουλευτική ασυλία του Καμμένου καθώς προτίθεμαι να υποβάλλω και σχετική μήνυση.
  Η Δικαιοσύνη πλέον θα αποφανθεί εάν στην προκειμένη περίπτωση «εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν», όπως είχε πει ο Αριστοτέλης…

  6. Δικαστική δικαίωση Άδωνι για κότερο Καμμένου
  ΑΔΩΝΙΣ:Νέος πόλεμος στο twitter
  «Η απόφαση αποδέχεται ότι: α) το σκάφος ήταν σε off shore ιδιοκτησίας του πατέρα του για φορολογικούς λόγους β) ο ίδιος ήταν πλοίαρχος και αντί για 300.000€ με καταδικάζει σε 15.000€ μόνον για τους χαρακτηρισμούς «ψεύτης», «κλέφτης», «Τσοχατζόπουλος». Εντάξει δεν είναι…», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter
  ΚΛΑΙΩ !! Δικαστική δικαίωση Άδωνι για κότερο Καμμένου! «Το σκάφος είναι σε offshore και σκίπερ είναι ο Καμμένος»
  Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αθώωσε τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη μετά από την αγωγή που του είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για το υπερπολυτελές γιοτ «Iliatoras», καθώς η off shore εταιρεία ανήκει πράγματι στον πατέρα του και τον καταδίκασε σε πρόστιμο 15.000 ευρώ για ύβρεις εναντίον του κ. Καμμένου.
  Συγκεκριμένα οι δικαστές στην απόφαση τους αναφέρουν πως το σκάφος ανήκε σε off shore εταιρεία, όπως είχε πει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα στην απόφαση γράφεται πως «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με επίσημες δηλώσεις του ανέφερε ότι ανήκει από το έτος 1993 στον πατέρα του.
  Ως εκ τούτου δεν είναι παράλογο να συμπεράνει κανείς ότι και οι μετοχές της Cass Corporation της ιδιοκτήτριας του «Iliatoras» σύμφωνα με τα έγγραφα από το μητρώο σκαφών της Μεγάλης Βρετανίας ήταν στην κατοχή του».

 2. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ ΤΟΥ ?
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ‘’ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ’’ ΑΚΟΜΗ ?
  [[Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή.]]

  ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
  Αποκάλυψη – βόμβα !
  Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος…
  Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
  Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
  Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

 3. Χαϊκάλης : «Συμφώνησα με την Εισαγγελία στις 6 Δεκεμβρίου να μην πω το «όνομα»»
  – Διαψεύδουν οι Εισαγγελείς
  =========================
  Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2014 16:38

  Σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές, σύμφωνα με όσα είπαν την Κυριακή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και η συνήγορός του Έλενα Τζούλη.

  Υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα ενώ έκαναν λόγο για κωλυσιεργία καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

  Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση «για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης» και πρόσθεσε ότι «ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα».
  Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του Πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της «θα καταθέσω μήνυση για ψευδή καταμήνυση».
  Η κα Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρόνητος.
  Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία «από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS».
  Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία λέγοντας:
  «Στις 6/12 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο προσήλθαμε στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα».
  Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού ενημερώθηκαν όπως είπε η κα. Τζούλη αμέσως οι αρχές.
  Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία υποστηρίχθηκε ότι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος».
  Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει τον Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά». Μάλιστα ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.
  Η κατάθεση του Πάνου Καμμένου
  Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Πάνου Καμμένου, στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.
  Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμένος, ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη, Γ. Αποστολόπουλο.
  Ο Πάνος Καμμένος προσήλθε στις 12.30 την Κυριακή στην Εισαγγελεία Εφετών. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ υποστήριξε αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί δυσφορίας του Εφετείου για τη μη προσέλευση του την Κυριακή στις 11.00 πμ, ότι χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση.
  Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ είπε πως ενημέρωσε τον κ. Στάθη ότι δεν ήταν εφικτό να έρθει την Κυριακή καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιο του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελείας, τη Δευτέρα.
  Όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος όταν είδε τα σημερινά δημοσιεύματα περί δυσφορίας του Εφετείου επικοινώνησε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος του είπε, «τα περί δυσφορίας είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων».
  Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει την Κυριακή, η έρευνα θα κλείσει.
  Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης (καταγραφή των συναντήσεων με τον Γ. Αποστολόπουλο) βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλεια.
  Ως εκ τούτου – σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ – «οι διαρροές από την αστυνομία ότι το υλικό είναι μονταρισμένο αποτελούν ψεύδη».
  Διαψεύδουν οι Εισαγγελείς
  Κατηγορηματικά διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές, ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομαστεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος από τον Παύλο Χαϊκάλη από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας και έλεγαν χαρακτηρίστηκα ότι το όνομα ζητήθηκε αλλά η απάντηση που πήραν ότι θα ειπωθεί όταν έρθει η ώρα.
  Επισήμαναν δε ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

  Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές έγινε μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης επισημαίνοντας οτι ουδεποτέ ειπώθηκε οτι το υλικό είναι νόμιμο.
  Ως προς το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν οτι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί καθώς το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας. Αντικείμενο της είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας όπως επισημαίνεται.

 4. Kinimatix 15:33 15/09/2016

  ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών – Από τον Τομέα Δικαιοσύνης και Ισονομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, σύμφωνα με την Απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, κηρύχθηκε έκπτωτος από τη θέση του μετά από άσκηση εφέσεως του αρμόδιου κατά το νόμο Υπουργού Δικαιοσύνης, πράγμα που τον θέτει αυτόματα – όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ – εκτός κούρσας από την εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και αφορά το γνωστό σε όλους «Αυτοδιοίκητο» της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ενέργεια η οποία δυστυχώς δεν φαίνεται ότι είναι τυχαία αφού γίνεται σε όλως ύποπτο χρόνο.

  Η εξέλιξη αυτή – ανεξαρτήτως της κομματικής ταυτότητας και της «ιστορίας» που κουβαλά ο συγκεκριμένος ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός – αποτελεί μια απόδειξη της συντονισμένης, καθολικής και καθεστωτικής πλέον επιβολής της εκτελεστικής εξουσίας εκ μέρους της σημερινης αριστεροδεξιάς κυβέρνησης, στη Δικαστική εξουσία και προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

  Εάν το ζητούμενο ήταν να επιβληθεί το «καθεστώς Παπαγγελλοπουλου» στο «καθεστώς Ντογιάκου» επί του δήθεν πλέον «αυτοδιοίκητου» της ελληνικής Δικαιοσύνης, οφείλουμε όλοι μαζί να χειροκροτήσουμε το ΔΡΑΜΑ που μόλις εκτυλίχθηκε μπροστά μας.

  Ο κ. Παπαγγελλοπουλος, πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Καραμανλή, τα καταφερε. Με την πλήρη προφανώς κάλυψη της κυβέρνησης.

  Εάν το ζητούμενο όμως είναι η κατάληξη ενός συμπεράσματος, όλοι όσοι σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε και τιμάμε το χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μέσα και έξω από αυτήν, καιρός είναι να παραδεχθούμε ότι ήρθε η Μεγάλη ώρα για βαθιές τομές στη Δομή και στη Λειτουργία της, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην επιθυμητή και επιζητούμενη «ΚΑΘΑΡΣΗ» από το «ΔΡΑΜΑ» που ζούμε σήμερα, αλλά και κάθε φορά όπως πολλές φορές στο παρελθόν με την επιχειρούμενη χειραγώγησή της.

  Κάτι που εκτός από δέον είναι και εφικτό , όπως αποδείχθηκε κατά την περίοδο της κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν προστατεύσαμε θεσμικά την ανεξαρτησία της κατ´ επιταγήν του Συντάγματος και την εξοπλίσαμε με νέες αρμοδιότητες και όργανα για την ενίσχυση του έργου της, που είναι αποκλειστικά η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η παροχή δικανικής προστασίας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

  http://www.tokinima.gr/areios_pagos_ntogiakos_20160915/

 5. καλά να πάθει ο Ντογιάκος. δε θα στεναχωρηθούμε για έναν κομματικό εγκάθετο της πιο σκληρής κι σκοτεινής δεξιάς…

 6. Τι γίνεται εδώ συμπολίτες μου ; Εγώ τα εχω χαμένα .
  Στην ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη γίνονται » Σοδομα και Γομωρα.»
  Που έλεγε η συμπαθής Σαπφώ Νοταρά…

  http://www.paraskhnio.gr/oi-katigories-fernoyn-peitharxiki-dio/

  Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

  Ο υπουργός προέβη στην κίνηση αυτή μετά την «επίθεση» που είχε κάνει ο κ. Ντογιάκος εναντίον της Βασιλικής Θάνου. Ο κ. Ντογιάκος είχε κάνει λόγο για εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

  Η «επίθεση» είχε γίνει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας της κυρίας Θάνου σχετικά με τις συνθήκες εκλογής του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών….»

  Ο δε κ. Μαρινάκης σε τούτη την χώρα και με τετοια Δικαιοσύνη ειναι απο ΤΕΦΛΟΝ ;
  Γιαυτό χτυπάει και κανάλι ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.