ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε παιχνίδια επιχειρηματικών ομίλων

Το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε παιχνίδια επιχειρηματικών ομίλων που έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μιλώντας στον ραδιοσταθμό «RealFM».
koutsoubas

«Από τους πανηγυρισμούς, από τα 246 εκατ. που θα τα μοίραζαν αβέρτα στους φτωχούς, έφτασαν να κρατάνε τώρα μικρό καλάθι.  Η θέση μας για το συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν καθαρή απ' την αρχή. Είπαμε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια αναδιανομή, στην ουσία, της αγοράς, στοχεύοντας να διαμορφώσει ένα πιο φιλικό γι' αυτήν περιβάλλον. Έτσι πίστευε. Προφανώς αυτό επιθυμούσαν να κάνουν και οι προηγούμενοι, το χειρότερο είναι ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν και θα έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ήδη αυτός ο τομέας της οικονομίας, που είναι οι εταιρίες των Μέσων Ενημέρωσης, και αναφέρομαι στους εργαζόμενους σ' αυτόν τον τομέα. Όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά όλες οι ειδικότητες, στα 7 χρόνια της κρίσης, έχει δεχτεί πάρα πολλά πλήγματα και με απολύσεις και με κλείσιμο τέτοιων Μέσων, άλλα οικονομικά προβλήματα, απληρωσιά δεδουλευμένων κλπ. Και η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν αναφέρεται στις υπόλοιπες ιδιωτικές επιχειρήσεις, γιατί και στην κρατική ΕΡΤ, την οποία έχει στην ευθύνη της, ούτε εκεί έχει καμιά συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους και έχουν πάρα πολλά προβλήματα. Και βεβαίως εμείς θεωρούμε και το είπαμε απ' την αρχή, ότι έστω και με αυτό το νόμο, τον οποίο καταψηφίσαμε και τον θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη, θα μπορούσε άμεσα να δώσει ταυτόχρονα, αφού αποφάσισε ότι θα δώσει 4 άδειες - ετσιθελικά πάλι κι αυτό - να δώσει και τις υπόλοιπες 7 - 10 θεματικές άδειες και τις άλλες δεκάδες περιφερειακές και για την Αττική και για τις άλλες 15 περιφέρειες της χώρας, που προβλέπονται από το νόμο και αυτό να γίνει σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα, το δίμηνο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί αυτό και να δεις έστω και μ' αυτό τον τρόπο επίλυση των προβλημάτων και των εργαζομένων να μη χάσουν τη δουλειά τους ή άλλες επιπτώσεις που θα έχει», επισήμανε ο ΓΓ του ΚΚΕ για να προσθέσει: «Δηλαδή ακόμη και σ' αυτό το πλαίσιο υπάρχουν κάποιες προτάσεις που θα μπορούσε να υλοποιήσει. Δε θέλει, παιχνίδια παίζονται, δε θέλουμε εμείς και δε μπαίνουμε ποτέ σ' αυτή τη διαδικασία, που ο καθένας καταλαβαίνει και για ποιους πρόκειται, όποιος θέλει καταλαβαίνει βέβαια. Το ΚΚΕ δε μπαίνει σε παιχνίδια ανταγωνισμών ούτε επιχειρηματικών ομίλων που έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα ακόμα περισσότερο.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.