Neo

Δεν είναι ούτε φίλοι ούτε εχθροί

Ο λόγος για τους δημοσίους υπαλλήλους, για τους οποίους το Ποτάμι έσπευσε να θυμίσει στην κυβέρνηση ότι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ούτε φίλοι ούτε εχθροί της,αλλά επαγγελματίες που πρέπει να χαίρουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Θεανώς Φωτίου, με την οποία στρεφόταν κατά των δημοσίων υπαλλήλων, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι -πλην ολίγων- είναι αμόρφωτοι και τεμπέληδες.

Στη Σεβαστουπόλεως κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διχάζει με τη στάση της τους δημοσίους υπαλλήλους, ακολουθώντας πιστά το δόγμα της «οι δικοί μας απέναντι στους άλλους».Της καταλογίζουν εξάλλου ότι κυβερνά τοποθετώντας αρεστούς και κομματικούς φίλους σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς «δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί πως το κράτος είναι δυνατό να λειτουργεί χωρίς την κομματική πατρωνία του κόμματος που είναι στην εξουσία».

«Και όμως», λένε, «υπάρχει άλλος δρόμος»,επικαλούμενοι την ανάγκη μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους. Ως εδώ καλά, αλλά αν απαντούσε κάποιος και στο ερώτημα γιατί δεν γίνεται τόσα χρόνια αυτή η περίφημημεταρρύθμιση, θα ήταν ακόμα καλύτερα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.