ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιστολή του Γ.Στασινού

«Διαφάνεια και ενημέρωση για την Attica Bank» ζητά από τον Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ

Με επιστολή που απέστειλε προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ζητά να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής.
stournaras1

«Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. Επιπλέον, καλεί την ΤτΕ να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από το νόμο και τους κανονισμούς και να ενημερώσει για τυχόν ευρήματα τόσο το ΤΕΕ όσο και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank, ώστε «να υπάρξει πλήρης διαφάνεια».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά ταυτόχρονα να ενημερωθεί προσωπικά σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα από τους ελέγχους για τους εκπροσώπους του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας μέχρι σήμερα, αλλά και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν διαπιστωθεί, ώστε «να σταματήσει να υπάρχει κάθε είδους σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και η Τράπεζα να προχωρήσει με υγιείς βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων μηνών στην Τράπεζα Αττικής, των συνεχόμενων δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος, των παρεμβάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προκύπτουν από τις εποπτικές της αρμοδιότητες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, έχοντας βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στους χιλιάδες μηχανικούς που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους μέσα από την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank.

Σας καλώ να ασκήσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας και να προχωρήσετε σε κάθε έλεγχο των πεπραγμένων στην Τράπεζα που προβλέπεται από το νόμο και τους κανονισμούς. Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ επίσης να μας ενημερώσετε για οποιοδήποτε εύρημα των ερευνών αυτών ή όποιο άλλο ζήτημα προκύψει και αφορά τη συμμετοχή μέχρι σήμερα των εκπροσώπων του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας.

Πέραν των άλλων, θα ήταν δέον να ενημερωθούμε τόσο για τυχόν παρεμβάσεις όσο και για άλλες συζητήσιμες συμπεριφορές μελών της διοίκησης που προέρχονται από το Ταμείο των Μηχανικών, οι οποίες δεν συνάδουν με την επαγγελματική δεοντολογία και την ορθή τραπεζική πρακτική. Αν τέτοια ευρήματα και συμπεριφορές δεν προκύψουν από τις έρευνές σας, σας παρακαλούμε να το κάνετε γνωστό, ώστε να μην υπάρχουν σκιές για τους εκπροσώπους του Ταμείου μας στη διοίκηση της Τράπεζας.
Αποκλειστικός μας σκοπός είναι να διασφαλίσουμε την επένδυση του Ταμείου των μηχανικών στην Τράπεζα Αττικής και την μακροπρόθεσμη απόδοσή της, καθώς αυτό αποτελεί απαράβατο όρο της συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

Θέλουμε να σταματήσει να υπάρχει κάθε είδους σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και η Τράπεζα να προχωρήσει με υγιείς βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ενημέρωση των μηχανικών, που στηρίζουν τόσο χρόνια την Τράπεζα με τα χρήματά τους.»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δείξε μου την οικοδόμηση της Αθήνας και των αλλων γεγαλουπόλεων απο την δεκαετία του 50 και εντεύθεν , να σου πω για την ποιότητα των μηχανικών της μεταπολεμικής Ελλάδας!
  Οι πολιτικοί μας , μερικοί εκ των οποίων έγιναν και εθνάρχες, τους όπλισαν με την «αντιπαροχή» για να συντελεστεί το απόλυτο έγκλημα.
  Φάτε τώρα την Αθήνα , την Πάτρα την Θεσσαλονίκη και την οποιδήποτε επαρχιακή πόλη με τους » ουρανοξυστες» της Άρτας και του Πύργου Ηλείας .
  Σε περασμένες πέτρινες εποχές πολλοι μηχανικοί έγιναν εργολάβοι , συνεργάστηκαν με την χούντα των Συνταγματαρχών και με το μυστρί του Παττακού ολοκλήρωσαν την καταστροφή της «ανοικοδόμησης » .
  Πλούτισαν και έγιναν οι παράγοντες για το μελλον του τόπου μας.
  Έτςι, στις μέρες μας πολλοί μηχανικοί υπηρετούν στην κυβερνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Οδεινηρό κ. Σπριτζης διετέλεσε και πρόεδρος του ΤΕΕ !
  Δειτε λοιπόν το αποτελέσματα στις ενέργιες του ίδιου του μηχανικού Τσίπρα , του Παππά ,του Φλαμπουράρη , του Σπρίτζη και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών .
  Λεπτομερώς δειτε και τους υπόλοιπους μηχανικούς
  Σχετικά με το θέμα, ο νυν Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

  Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».

  Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο:

  Έπονται καινούργια σημεία και τέρατα με την υπόθεση της Αttica Bank και τα δανεια που έδωσε στον φίλο του ο Παππάς και τον έκανε καναλάρχη κ. Καλογριτσα !

  ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

  ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

  ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πολιτικός Μηχανικός

  ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός

  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός

  ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μηχανικός Η/Υ

  ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Μηχανικός Η/Υ

  ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πολιτικός Μηχανικός

  ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

  ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Χημικός Μηχανικός

  ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός

  ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

  ΦΑΜΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Χημικός Μηχανικός

  ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

  ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.