ΥΓΕΙΑ

Διεθνές συνέδριο για τις εξελίξεις στην Παιδιατρική

Η νέα φιλοσοφία στην προσέγγιση χειρουργικών παθήσεων της παιδικής ηλικίας και οι εξελίξεις στην παιδοχειρουργική, που έχουν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αποκατάσταση,τη μείωση του χρόνου παραμονής στο Νοσοκομείο και άρα μείωση του κόστους, συζητήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες σήμερα, δεύτερη μέρα των εργασιών του Διεθνές Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας που διοργανώνει ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του.

«Τι κάνουμε στα παιδιά που γεννιούνται με συγγενείς ελλείψεις κάτω άκρων.Προσπαθούμε να αναγεννήσουμε τους ιστούς», ανέφερε ο Νίκος Λαλιώτης,επίκουρος καθηγητής Ορθοπεδικής Παίδων ΑΠΘ,προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα ενός ανθρώπου αλλά ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Διαγόρας Ζαργάνης παρουσίασε το Παιδιατρικό Κέντρο του Ομίλου,δίνοντας έμφαση στην νοσοκομειακή παιδιατρική και επισήμανε ότι είναι θέμα εκπαίδευσης να γίνει κάποιος νοσοκομειακός παιδίατρος.

Στη νοσηλεία των πρόωρων νεογνών αναφέρθηκε η Γεωργία Νύκταρη, Παιδίατρος-Νεογνολόγος,Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «Γαια», σημειώνοντας ότι σήμερα σε ποσοστό 99,3%,τα εξαιρετικά πρόωρα μωρά επιβιώνουν. Τόνισε ότι άριστος τεχνολογικός εξοπλισμός της Μονάδας, σε συνδυασμό με το καταρτισμένο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αποτελούν εγγύηση ασφαλούς αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων στη νεογνική ηλικία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.