ΚΟΣΜΟΣ

Το πόρισμα

Διεθνείς ερευνητές: Από τη Ρωσία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών

Οι διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών προήλθε από τη Ρωσία.
mal

Διευκρίνισαν δε ότι ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση προήλθε από το χωριό Περβομάισκ που ελέγχουν φιλορώσοι αντάρτες.

Πρόσθεσαν ότι δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες διατάχθηκαν να εκτοξεύσουν τον πύραυλο ή ενήργησαν ανεξάρτητα και πως δεν θα διατυπώσουν σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας.

Η ομάδα των ερευνητών έχει εντοπίσει 100 πρόσωπα ενδιαφέροντος, όπως τα χαρακτήρισε, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορίσει μεμονωμένους υπόπτους. Σύμφωνα ωστόσο με ερευνητή, υπάρχουν «ρεαλιστικές πιθανότητες» να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των ενόχων για την κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου.

Ένας άνδρας, συγγενής του οποίου σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη της πτήσης  δήλωσε σήμερα πως οι διεθνείς εισαγγελείς προσδιόρισαν πως ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο εκτοξεύθηκε από έδαφος που ελεγχόταν από τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αν και το Κρεμλίνο υποστήριξε επίσης σήμερα ακριβώς το αντίθετο.

Ο Ρόμπι Έλερς, η ανιψιά του οποίου, η Ντέιζι, σκοτώθηκε στη συντριβή, δήλωσε πως οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 100 υπόπτους.

Τα μέλη των οικογενειών ενημερώθηκαν πριν από τα μέσα ενημέρωσης για τα ευρήματα της έρευνας.
Ωστόσο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν κατερρίφθη από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Ερωτηθείς για το πόρισμα των ερευνητών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.