ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσπάθεια να εξαγοράσουν τη σιωπή τους

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιγύπτιος ψαράς αναγνώρισε τον πυρηνάρχη Πανταζή

Τον φερόμενο ως πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα  Αναστάσιο Πανταζή αναγνώρισε ένας από τους Αιγύπτιους ψαράδες ως μέλος της ομάδας που επιχείρησε να εισβάλλει στο σπίτι του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012.

Καταθέτοντας ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ έδειξε τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Πανταζή λέγοντας πως τον αναγνωρίζει σε ποσοστό 90%. Και όταν ρωτήθηκε γιατί νωρίτερα δεν είχε προχωρήσει σε αναγνώριση απάντησε ότι φοβόταν.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του μάρτυρα για προσπάθεια που έγινε από δικηγόρο, όπως είπε, να εξαγοράσουν τη σιωπή τους ώστε να κλείσει η η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος και του είχε προτείνει «να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά». Όπως ανέφερε ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ, ο αδελφός του είχε απαντήσει σε αυτόν που του τηλεφώνησε «κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει…». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, μετά από αυτό κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί πως «ήταν μια οργανωμένη επίθεση» και πως οι δράστες είχαν στόχο να τους σκοτώσουν και για αυτό προσπαθούσαν να τους εξαναγκάσουν να βγουν από το σπίτι. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης υπήρξε και ο εξής διάλογος:

- Πολιτική αγωγή: Είχατε ακούσει κάποια δήλωση από τη Χρυσή Αυγή που να έχει αναφερθεί σε Αιγύπτιους ψαράδες; Κάποια δήλωση του Γιάννη Λαγού; - Μάρτυρας: Ο αδελφός μου αλλά και κάποιοι πελάτες μού είχαν πει ότι ο Λαγός έλεγε «γιατί οι Αιγύπτιοι να έχουν μαγαζί και να πουλάνε ψάρια και να μην το έχει Έλληνας... Να δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή». - Πολιτική Αγωγή: Γιατί είπε να δίνετε λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή; - Μάρτυρας: Ίσως αυτοί να κυβερνήσουν αργότερα…

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους στη δικογραφία για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων. Απών από την αίθουσα ήταν ο Δημήτρης Αγριογιάννης, αν και το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.