ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα στον «έξω κόσμο»

Δυο θεατρικές παραστάσεις στις φυλακές

Δύο θεατρικές παραστάσεις παρουσιάστηκαν στους κρατουμένους, τόσο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, όσο και των φυλακών Χανίων.
th

Αναλυτικότερα, η ομάδα «Οθόνιον» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές Γεώργιος Ζουγανέλης» παρουσίασαν στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού το έργο «Ο γάμος του Καραγκιόζη». Τους ήρωες απέδωσαν φοιτητές, ενώ την παράσταση συνόδευσε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Εκτός από τους κρατουμένους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την παράσταση παρακολούθησαν φίλοι και συγγενείς της ομάδας.

Ακόμη, στις φυλακές Χανίων παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ένας έξυπνος βλάκας» από τη θεατρική ομάδα του Πανελλήνιου Μεταναστευτικού Θεάτρου. Η παράσταση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων. Εκτός από τους κρατουμένους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους την παράσταση παρακολούθησε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «το "άνοιγμα της φυλακής" στον έξω κόσμο προχωράει, προς όφελος της κοινωνίας αλλά και των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται στις φυλακές» και προσθέτει: «Αξίζουν ευχαριστίες στους καλλιτέχνες, τους οργανωτές και τους υποστηρικτές αλλά και συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των φυλακών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για δικές τους εμπνεύσεις και πρωτοβουλίες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.