ΚΟΣΜΟΣ

Disney: Απίστευτα σπάνιες εικόνες του Μίκι Μάους και της παρέας του

Ενας κρυμμένος κόσμος της Disney θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά σε μια συλλογή από σκίτσα και σελιλόιντ από τα κλασικά αγαπημένα μικρών και μεγάλων.
mickey

Μετά από χρόνια έρευνας, ο ιστορικός ταινιών Daniel Kothenschulte εκτιμά πως υπάρχουν «εκατοντάδες έργα που δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν, συμπεριλαμβανομένου άγνωστων και ημιτελών έργων του Μίκυ Μάους και του Ντόναλντ Ντακ».

Το βιβλίο «The Walt Disney Film Archives: The Animated Movies 1921-1968» περιλαμβάνει σχέδια, πέρα των διάσημων κινουμένων σχεδίων, ταινίας του αμερικανικού ήρωα Davy Crockett αλλά και του Ντόναλντ Ντακ.

«Για κάθε ταινία έχουμε υλικό που δεν έχει δημοσιευθεί πριν. Εχουμε 50 ή 60 αδημοσίευτα σχέδια από το Βιβλίο της Ζούγκλας και 12 από τη Χιονάτη», λέει ο κ. Kothenschulte.

Σπάνιο αρχείο, φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους της Disney, και αποσπάσματα από συνεντεύξεις από συναντήσεις του Γουόλτ Ντίσνει και του προσωπικού δίνουν μια ιδέα από την δημιουργική διαδικασία του στούντιο.

Στον πρόλογο του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει την 1η Αυγούστου, σημειώνεται: «Ο Γουόλτ δημιούργησε ένα μοναδικό είδος ψυχαγωγίας, που σας έκανε να αισθάνεστε ζωντανοί στην ιδιαιτερότητα και τη μαγεία αυτού του κόσμου και το έκανε ζητώντας πάντα να μάθει, να αλλάξει, να ψάξει το καινούργιο».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.