ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για νέους και νέες μέχρι 30 ετών

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους και νέες μέχρι 30 ετών διοργανώνει το τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του δήμου Πειραιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ενώ περιλαμβάνουν διδασκαλία ελεύθερου σχεδίου και διδασκαλία χρώματος με λάδι.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αφορά το ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Η διδασκαλία περιλαμβάνει μελέτη πραγματικών αντικειμένων εκ του φυσικού (νεκρές φύσεις) σε ασπρόμαυρη απεικόνιση. Ο μαθητής θα μάθει τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου, τριών διαστάσεων, όπως γεωμετρία, στερεομετρία, αξονομετρικό, προοπτική και φωτοσκίαση.

Σε ό,τι αφορά τη ζωγραφική (χρώμα) η διδασκαλία περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά στη θεωρία του χρώματος και χρωματικό κύκλο (αρμονίες και συνθέσεις χρωμάτων, ποιότητες τόνων και χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων). Επίσης, ο μαθητής θα μάθει όλες τις τεχνικές του χρώματος με λάδι.

Στόχος του εργαστηρίου ζωγραφικής είναι η κατάκτηση του γνωστικού αντικειμένου και η κατανόησή του από το μαθητή. Στα εργαστήρια θα δίνεται έμφαση στην εξατομικευμένη διδασκαλία με τον κάθε σπουδαστή, για την αφομοίωση των γνώσεων στο σχέδιο και στο χρώμα.

Μόλις ολοκληρωθεί ο βασικός κύκλος εκπαίδευσης, στους μαθητές θα δοθούν θέματα- ασκήσεις καθώς συμβάλλουν ώστε ο μαθητής να ανακαλύψει τις δεξιότητες του στο σχέδιο και στο χρώμα, να γνωρίσει τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, την παράδοση και τον πολιτισμό. Επίσης, οι σπουδαστές θα μάθουν να συνεργάζονται αλλά και να επικοινωνούν εκθέτοντας τα έργα τους.

Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις εγγραφές στα τηλέφωνα 210 4101692 (Τμ. Καλλιτεχνικής Παιδείας & Επιμόρφωσης) και 210 4101402 (Δημοτική Πινακοθήκη Νοταρά 28, Πειραιάς).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.