ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς

Έγινε έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Στουρνάρα!

Με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, έγινε έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα Σταυρούλας Νικολοπούλου - Στουρνάρα. Η έφοδος των εισαγγελέων διαφθοράς έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
stournaras

Οι εισαγγελείς διαφθοράς κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αυτή είναι η δεύτερη προκαταρκτική που διενεργούν οι εισαγγελείς διαφθοράς σχετικά με διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράςσε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, τότε από την την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψε αφενώς πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του. Όμως η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που δέχεται κρατική επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επιπλέον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από την Εισσαγγελία Διαφθοράς προέκυψε ότι σε Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου που αφορούν πρόληψη ασθενειών ή παθήσεων, τα οποία προέρχονται από φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας MINDWORK BUSINESSSOLUTIONS είχε παλαιότερα καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που αποτελούσε λόγο αποκλεισμού της από τη συμμετοχή στη σύμβαση.

Για τη συγκεκριμένη προβολή, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Επιπλέον προέκυψε ότι τον Ιανουάριο 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε συμβάσεις ύψους 350.000 ευρώ με την εταιρία A&B ADVERTISING ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ, με αντικείμενο την προβολή διαφημιστικών σποτ για την εποχική γρίπη, η οποία όμως αποτελεί περιοδικά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν έχει έκτακτο και απρόβλεπτο χαρακτήρα, για τον οποίο και μόνο επιτρέπεται η παράκαμψη της διαδικασίας δημοσίευσης σχετικής προκήρυξης σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, τα δε κριτήρια της σχετικής ανάθεσης στην εν λόγω εταιρία παρέμειναν αδιευκρίνιστα. Στη συνέχεια, το Φεβρουάριο 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με τον ΕΟΦ, για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα και τη φαρμακοεπαγρύπνηση, χωρίς όμως τούτο να προβλέπεται από το νόμο που διέπει τη λειτουργία του ή τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του.

Σε εκτέλεση της σύμβασης, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε σύμβαση ύψους της τάξης των 230.000 ευρώ με την ίδια εταιρία και πάλι χωρίς τη δημοσίευση σε δύο εφημερίδες και χωρίς να τεκμηριώνονται τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρίας. Περαιτέρω, το Δεκέμβριο 2013, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε την υλοποίηση επτά δράσεων για τους ίδιους σκοπούς, συνάπτοντας συμβάσεις συνολικού ύψους της τάξης των 1.300.000 ευρώ, με αντικείμενο τη δημιουργία και εκπομπή / προβολή από ραδιοφωνικούς / τηλεοπτικούς σταθμούς μηνυμάτων (σποτ), χωρίς τη δημοσίευση της προκήρυξης σε δύο εφημερίδες και παρά το γεγονός ότι ήδη κατείχε αντίστοιχο σποτ, προερχόμενο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών και Ελέγχου (European Centre for Disease Prevention andControl: ECDC), για το οποίο είχε καταβάλει δαπάνη για την προσαρμογή του, έτερο σποτ συμπαραγωγής ECDC με τίτλο: “Πρόληψη εποχικής γρίπης”, αναρτημένο στο κανάλι του, στη διαδικτυακή σελίδα www.youtube.com, καθώς και σποτ με τίτλο: “Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες”, αναρτημένο στο ίδιο ως άνω κανάλι του.

Επιπλέον, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δωρεάν τις εν λόγω προβολές-μεταδόσεις, βάσει των διατάξεων περί δωρεάν μετάδοσης μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου. Μάλιστα το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ για τη γρίπη παραδόθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήτοι χρόνο μεταγενέστερο της φερόμενης προβολής του.

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. dimitris 18:36 15/09/2016

  Το υπάρχον κοινοβουλευτικό προσωπικό είναι η για φτύσιμο η για φυλακή.

 2. Ο γενιτσαρισμός στην τεταμένη πολιτική κατάσταση της σήμερον , οι επεμβάσεις του Παπαγγελόπουλου στην «ανεξάρτητη και τύφλα στα ματια της δικαιοσύνης του ΤΣΙΠΡΑ » και τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις ,
  Δημιουργούν ενα ντόμινο αντιδράσεων οταν έρχεται η ώρα για την είσπραξη των
  Τριάκοντα αργυρίων στους δικαιούχους …
  Εγώ σαν απλός κολίτης ακούγοντας οτι ο Διοικητης ΤτΕ δεν συμφώνησε στην έγκριση των εκλεκτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Γεράσιμου Σαπουτζόγλου για την διοίκηση της Attica Bank, βγάζω πιθανόν συμπερααμα με ερωτηματικό :
  Λετε ο Γιάννης Στουρνάρας να εξοργίζει μερικούς , εκτός του οτι γίνονται κατι υπόγειες κινήσεις να τον βάλουν μπροστά για την κεντροαριστερά ;
  Να να δουμε αν με τον ιδιο ζήλο των εισαγγελέων θα μάθουμε και τους επιβάτες του ταχύπλοου της Αιγινας !

 3. ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ »ΦΙΕΣΤΑ»»?

  Γκουρία: Δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας

  Την άποψη πως δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Aνχελ Γκουρία.
  Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole, ο Gurria τόνισε ότι δεν είναι παραγωγικό να ενοχοποιείται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας.
  «Αυτά δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα.
  Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, αλλά ήταν 15%» υποστήριξε ο Gurria.

  Όπως λέει, ο ΟΟΣΑ εργάζεται χέρι – χέρι με την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, που όπως υποστηρίζει αφορούν την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την αντιμετώπιση της διαφθοράς προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση.

  • Εμ γι αυτό έδιναν την μάχη για την αριστερή παρένθεση. Την έχασαν. Και τώρα ξηλώνεται όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από τα πρέκια. Τα δικαστήρια θα έχουν πολλη δουλειά τους επόμενους μήνες και χρόνια, επιτέλους

   • ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ- ΤΣΙΠΡΑΣ

    Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Λαουτάρη είναι πολύ ενδιαφέρον το ερώτημά σας και μου δίνετε την ευκαιρία να σας πω ότι είναι λίγα τα 2 δισεκατομμύρια, είναι λίγα.
    Εμείς με την εθνική προγραμματική συμφωνία που θέλουμε να έχουμε με τον εφοπλιστικό κόσμο, τον ναυτιλιακό κόσμο, τον κόσμο της ναυτιλίας εν πάση περιπτώσει και του εφοπλισμού, θα επιδιώξουμε περισσότερα από μία έκτακτη εισφορά άπαξ.
    Και πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε αποτελέσματα σε αυτή τη διαδικασία και λέω διαδικασία συνεννόησης και συμφωνίας, διότι θα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αν θέλουν να αποφύγουν τις εισφορές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο έχουν τρόπους να το κάνουν, άρα εδώ θέλει μια συνεννόηση.
    Αλλά η βάση της συνεννόησής μας θα είναι ότι όταν έχουμε έναν πόλεμο δεν μπορεί στον πόλεμο να είναι στην πρώτη γραμμή αυτοί οι οποίοι πλήττονται και είναι ο λαός οι χαμηλόμισθοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και κάποιοι να είναι στα μετόπισθεν και μάλιστα να μας απειλούν κιόλας ότι την ώρα του πολέμου θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία.
    Και ακριβώς επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι όλοι σε μία λογική αδιαφορίας ή αναισθησίας για όσα περνάει η χώρα, πιστεύουμε ότι θα βρούμε ευήκοα ώτα και θα συμφωνήσουμε, υπάρχουν άλλωστε και μοντέλα, στον καπιταλισμό είναι αυτά τα μοντέλα, δεν είναι σε καθεστώτα ή σε διαδικασίες οι οποίες έχουν κοινωνικοποιήσει, χώρες που έχουν κοινοποιήσει τα μέσα παραγωγής.
    Η Νορβηγία για παράδειγμα δεν έχει 58 διαφορετικές φοροαπαλλαγές για τον εμπορικό της στόλο, που είναι ισχυρός.
    Όχι τόσο ισχυρός όσο ο ελληνικός, αλλά είναι ισχυρός. Έχουμε να δούμε μοντέλα. Κυρίως όμως εμείς αν θέλετε ευελπιστούμε ότι θα βρούμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε και να έχουμε από την πλευρά αν όχι όλων σημαντικού μέρους του εφοπλιστικού κόσμου την πρόθεση να βάλουν πλάτη όταν η χώρα βρίσκεται σε αυτόν τον κίνδυνο κατάρρευσης.
    Εάν δεν το κάνουν; Εάν δεν το κάνουν και δεν καταλήξουμε σε προγραμματική συμφωνία, θα ψάξουμε να βρούμε κάθε τρόπο. Κάθε τρόπο.
    Σε κάθε περίπτωση, εμείς λέμε ότι βασική προτεραιότητα του προγράμματός μας, του σχεδίου μας, είναι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να συμβάλλει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ανάλογα με τις δυνατότητές του, πράγμα το οποίο δε συνέβη ποτέ στον τόπο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου οι πολλοί που είχαν τα λίγα έχαναν κι αυτά τα λίγα που είχαν και τα έχασαν και οι λίγοι που έχουν τα πολλά τα κάνανε περισσότερα παρά την κρίση που διανύουμε.
    ΣΧΟΛΙΟ: Κάπως ..έτσι σωθήκαμε οι ΄Ελληνες με την …»βοήθεια» των εφοπλιστών ,φυσικά, μετά την »πυγμή» του Αλέξη μας και την συμπαράταξη του Δρίτσα μας……

    ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ …καΜένοι πρόσφυγες της πολιτικής των υποζυγίων….

 4. Mνήμων 16:42 15/09/2016

  » ΨAXNOYN» ΓΙΑ …ΑΦΟΡΜΕΣ ΑΝΤΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ??????

  ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
  ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ …
  ΕΥΤΥΧΩΣ….!!!!

  Με ξεκάθαρο ΜΗΝΥΜΑ-ΔΙΑΤΑΓΗ, οι Ευρωπαίοι ενημέρωσαν τους Αχρηστους και του συκοφάντες καΜένους εντελώς, να ΜΗΝ πειράξουν, χωρίς να ενημερωθούν, ΚΑΝΕΝΑ διοικητή Ανεξάρτητης αρχής, και ειδικά της τράπεζας της Ελλάδας και της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία της ΒΡΩΜΙΑΣ των Καραμανλάκηδων, και να μην τα εξαφανίσουν οι…κλειδαράδες υπουργοί του άχρηστου παμφάγου χοντρόδερμου.
  Έτσι οι χουντο-‘’αριστεροί’’ , προσπαθούν να ‘’βρουν’’ αιτία ώστε να τους διώξουν.
  Έλα όμως, που οι Ευρωπαίοι ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα χρήματα των λαών τους και αρνούνται να τα δώσουν στα τοπικά ΠΙΡΑΝΧΑΣ χωρίς εγγυήσεις και χωρίς ελέγχους κάθε στιγμή.
  ΗΔΗ τα ΠΙΡΑΝΧΑΣ ‘’έβαλαν στο μάτι’’ τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ,ώστε ανενόχλητοι να διασπαθίσουν το δημόσιο χρήμα σε στυλ αλλά ‘’ΠΑΚΗ’’, Πάνο και…ΣΙΑ.

  Αρνούνται οι Ευρωπαίοι , να άρουν την παροχή ασυλίας στους διοικητές της ΤτΕ, της ΕΛΣΤΑΤ και λοιπών «ανεξάρτητων» αρχών! αφού γνωρίζουν ότι οι ‘’συνέταιροι’’ χουντοαριστεροί είναι έτοιμοι να ξαναμαγειρέψουν τα στατιστικά και Τραπεζικά στοιχεία.
  *Η απαγόρευση αυτή έχει ‘’σκυλιάσει’’ τους βλαμμένους και τους καΜένους εντελώς, που βλέπουν καθαρά ότι όλοι οι ξένοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι εγκληματίες της Ελληνικής οικονομίας.
  *Να γιατί οι ξένοι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των ‘’μεθυσμένων’’ από την εξουσία και όχι μόνον….
  *Όλες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ Αρχές θα παραμείνουν ως έχουν, μακριά από τα ειδικά νομιμοφανή παραστρατήματα του Πάκη.
  Ο Γιώργος Ζορμπάς έσπασε το ‘’σπυρί’’ των Πάκηδων.
  Οι ξένοι γνωρίζουν τα πάντα.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ‘’κηπουροί του’’ ψήφισαν νόμους διαφύλαξης και προστασίας του δημοσίου χρήματος από τα προηγούμενα και νεότερα πιράνχας των συμβιβασμένων ιδεολόγων ‘’χουντο—αριστερών’’ !!!
  Ευτυχώς…!!!

 5. Στουρνάρας σε Καμμένο: «Ο Καραμανλής φταίει για το έλλειμμα»
  ================================================
  Ευθεία απάντηση του υπουργού στον Καμμένο…

  Ευθεία απάντηση έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Πάνο Καμμένο, όταν ερωτηθείς για το έλλειμμα του 2009 και για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια – ο Γεωργίου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε:

  «Ο Γεωργίου» επαναλαμβάνοντας την άποψη, που είχε διατυπώσει εμμέσως στο παρελθόν, ότι οι Κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν ευθύνες για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος.
  Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ είπε: «Αυτόν θα ψηφίσετε εσείς Υπουργοί του Καραμανλή; Ψηφίστε τον»

  Την ένταση μεταξύ των δύο εκτόνωσε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας: «Αυτή η συζήτηση δεν προσφέρει τίποτα»

 6. Να ανοίξουν τώρα οι λίστες που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος

  Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεως Γ.Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το θόρυβο με τις λίστες, προτρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ενήμερη για κάθε ροή χρημάτων προς το εξωτερικό. Ας σταματήσει επιτέλους η κωλυσιεργία, η χώρα εχει ανάγκη από πλούτο, τονίζει.
  Μιλούν τελευταία πολλοί, για άρνηση συνεργασίας που υπήρξε για την διερεύνηση των διαφόρων λιστών φοροφυγάδων εμβασμάτων του εξωτερικού.
  Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που συστηματικά αγνοείται,άγνωστο για ποιους λόγους.

  Θα επικεντρωθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο εσωτερικό μας,πως θα συνεργαστούν οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές μεταξύ τους, αφού η Tράπεζα της Ελλάδος έχει στην διάθεση της σχεδόν όλες αυτές τις λίστες που ατέρμονα, μιλάμε (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Κέιμαν, Λουξεμβούργου, Μπόργιανς Κ.λ.π) χωρίς αποτέλεσμα και μόνο με επικοινωνιακούς όρους;
  «Γιατι τελικά όλα τα λεφτά που αφορολόγητα έφυγαν στο εξωτερικό ΕΦΥΓΑΝ τελικά μέσω τραπεζών που εδρεύουν στην Ελλάδα;»αναρωτιέται.

  Ετσι λοιπόν αν πράγματι θελουμε να έχουμε αποτελέσματα ,δεν θα μιλαμε μόνο για ένα συγκεκριμένο αριθμό μερικών μόνο χιλιάδων εμβασματούχων, αλλά για τον έλεγχο αν τελικά έχουν φορολογηθεί του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων που διοχέτευσαν δια μέσου τραπεζών απο το έτος 2000 και μετά, 300 δις ευρώ περίπου στο εξωτερικό.
  Βασική δε προϋπόθεση και για λόγους ουσίας και συμβολισμού αποτελεί.

  Η κατάργηση της προνομιακής διάταξης πλυντήριο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου το καλοκαίρι του 2013 (ν.4171/26/7/2013,άρθρο 36) που έδωσε ασυλία ελέγχο και ακαταδίωκτο, εκτός αν υπάρχει εισαγγελική εντολή, σε όλους όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με οποιοδήποτε τρόπο,απο το 2000 μεχρι το 2009.
  Ποιους άραγε ηθελαν να καλύψουν;
  Επιτέλους ας συνεργαστούν αναζητώντας τα κατάλληλα ελεγκτικά εργαλεία, για τα εμβάσματα του 1 εκατομμυρίου εμβασματούχων και όσες λίστες επιθυμούν, οι ελληνικές αρχές μεταξύ τους και να αποκαλυφθεί ποιοι είτε με νόμους είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έδιναν ασυλία σε φοροφυγάδες σε βάρος της χώρας και των μόνιμων θυμάτων της κρίσης.
  Ας σταματήσει λοιπόν το δούλεμα και η κωλυσιεργία απο όπου και αν προέρχεται .
  «Η χώρα εχει ανάγκη απο πλούτο και κυρίως και για λόγους ουσίας και συμβολισμών, από εκείνους που τον αναχαίτισαν, τον υπέκλεψαν, τον παρεμπόδισαν» κατέληξε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.