ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δίκη για τη φρικτή ζωή και το μαρτυρικό τέλος της 4χρονης

Έκαναν χρήση ναρκωτικών μπροστά στην μικρή Άννυ!

Την ζωή της 4χρονης Άννυ επιχειρεί να φωτίσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο από τις καταθέσεις μαρτύρων, που συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα σήμερα, στην δίκη για τον θάνατο και όσων φρικιαστικών ακολούθησαν με την σορό της.

Οι δικαστές προσπαθούν να κατανοήσουν κάθε λεπτομέρεια για το πώς έζησε το παιδάκι και πώς αντιμετωπιζόταν από τους δύο γονείς του, που σήμερα κάθονται στο εδώλιο, μέχρι την τραγική του κατάληξη που είχε συγκλονίσει όλη την χώρα το Πάσχα του 2015.

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων μαρτύρων, κατέθεσε και η γιαγιά της 4χρονης, από την πλευρά του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα.

Επίσης, κατέθεσαν η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που έμενε ο Σάββας, ένας μάρτυρας που γνώρισε τον πατέρα του παιδιού και τον φίλο του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, σε στέκι ναρκωτικών, αλλά και ένας φίλος του πατέρα της 'Αννυ.

Η γιαγιά του κοριτσιού, κ. Οφελία Κούτεβα, υποστήριξε στο δικαστήριο πως ο γιος της φερόταν πολύ καλά στο κοριτσάκι του και πως «ο Σάββας λάτρευε το παιδί». Η γυναίκα ανέφερε πως ακόμη και τώρα, δεν πιστεύει όσα έγιναν με την εγγονή της και πως πιστεύει «ότι ο Σάββας θα μου πει πως δεν είναι αλήθεια όλα αυτά».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε αντιρρήσεις για την γέννηση του παιδιού «γιατί είχαν μπλέξει με ναρκωτικά και δεν ήταν έτοιμοι για παιδί», ενώ ανέφερε πως είχε πει στον γιο της ότι «μπορεί να μην ήταν δικό του» το κοριτσάκι. Είπε επίσης, πως οι σχέσεις με τον γιο της δεν ήταν καλές «από τότε που ήταν με την γυναίκα του» και πως η ίδια δεν έβλεπε την εγγονή της συχνά: «Πήγαινα μια φορά στους τρεις μήνες. Κρατούσα το παιδί. Πήγα κι έμεινα μια εβδομάδα στο σπίτι τους, μαζί με τη γυναίκα του, για να τη βοηθήσω. Άλλη μια φορά το κράτησα, επειδή η μάνα του είχε πάει στη Γερμανία».

Αναφερόμενη στην σχέση του γιου της με το κοριτσάκι, η μάρτυρας είπε πως «ήταν το καμάρι του, την αγαπούσε» και πως ούτε ο Σάββας, ούτε η Δημητρίνα βιαιοπραγούσαν στο παιδί τους.

Κατάθεση έδωσε επίσης ένας χρήστης ναρκωτικών, που, όπως είπε, «τον Απρίλιο του 2015 γνώρισα τον Νικολάι μαζί με τον Σάββα στο Πεδίον του Άρεως, όπου είχαν πάει για να κάνουν χρήση ηρωίνης. Είχα πάει και εγώ για να κάνω χρήση. Πήγαν να τους κλέψουν στην αγοραπωλησία και είπα κρίμα τα παιδιά και τους βοήθησα κι έτσι τους γνώρισα. Κάναμε παρέα, με καλέσει ο Νικολάι στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. Μετά ξανακάναμε χρήση και άλλες φορές. Ο Νικολάι έμενε μόνιμα στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, ήταν καλό παιδί».

Ο μάρτυρας είπε πως όταν είχε πάει στο σπίτι του Σάββα, στην Μιχαήλ Βόδα, είχε δει την Άννυ: «Όταν είχα πάει ήταν και το κοριτσάκι εκεί. Ήταν μπροστά όταν κάναμε ναρκωτικά...το κοριτσάκι έλεγε “θέλω να πάω στη γιαγιά μου” και της φώναξε (σσ ο πατέρας της). Δεν τη χτύπησε. Πάντως είχα την αίσθηση ότι ο Σάββας με το Νικολάι έμεναν μαζί».

Σε ερώτηση από Έδρας, αν το παιδί θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα ναρκωτικά, ο μάρτυρας απάντησε θετικά, λέγοντας: «Ήταν απλωμένα πάνω στο τραπέζι». Είπε επίσης πως ο ίδιος δεν είχε δει βίαιη συμπεριφορά του πατέρα προς την μικρή, αλλά ανέφερε πως ο Νικολάι του είχε πει πως ο Σάββας χτυπούσε το κοριτσάκι και πως «για τιμωρία του έκανε μπάνιο με κρύο νερό».

Στην δική του εκδοχή για τα γεγονότα, άλλος μάρτυρας, ο οποίος είπε πως είχε σχέση με τον Σάββα πριν γνωρίσει την Δημητρίνα, υποστήριξε ότι αυτά που συνέβησαν με το παιδί «τα έκαναν μισά-μισά ο Σάββας και ο Νικολάι». Είπε επίσης, ότι είχε δει τον Σάββα σε ένα πάρτυ το Μεγάλο Σάββατο -ημέρες που εικάζεται πως διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία- και ότι είχε προσέξει πως ήταν δεμένο ένα δάκτυλο του χεριού του.

Στις καταθέσεις τους, η διαχειρίστρια και ένας ένοικος της πολυκατοικίας της οδού Μιχαήλ Βόδα, αναφέρθηκαν σε έναν πολύ έντονο καυγά που είχε το ζευγάρι, περίπου ένα μήνα πριν την εξαφάνιση της Άννυ, κατά τον οποίο ο Σάββας χτυπούσε και τραβούσε τα μαλλιά της Δημητρίνας. Η διαχειρίστρια είπε επίσης, πως ένοικος της πολυκατοικίας, που έχει αποβιώσει, της είχε πει πως άκουγε συχνά την Άννυ να κλαίει.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.