ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πάτρα

Έκθεση με θέμα :«Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής»

Έκθεση με τίτλο "Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής", διοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 130 ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
andreas

Η έκθεση θα είναι διαρθρωμένη σε έξι ενότητες: μια αφιερωμένη στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και πέντε για τις αντίστοιχες ιστορικές περιόδους, στις οποίες οι δεκαεννιά Αχαιοί πολιτικοί διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της χώρας. Για κάθε πολιτική προσωπικότητα θα υπάρχει αρχειακό υλικό, προσωπικά αντικείμενά τους, φωτογραφίες, πορτραίτα τους και πλούσιο εποπτικό υλικό με κωδικοποιημένη χρονολογικά τη θέση τους στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου μας.

Στην έκθεση συνεργάστηκαν δανείζοντας αρχειακό υλικό και κειμήλια οι: Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Πνευματική Εστία Παναγιώτη Κανελλόπουλου - Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων – Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δήμος Ερυμάνθου – Μουσείο Γεωργίου Παπανδρέου, Δημοτικό Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, Μουσείο Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ, αρχείο Ανδρέα Ζαΐμη, αρχείο Σπήλιου Λιβανού, αρχείο οικογένειας Κωστή Στεφανόπουλου, 2ο Λύκειο Πατρών, αρχείο Σπυρίδωνα Δούκα, αρχείο Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Παράλληλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, σε συνεργασία με το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.