ΚΟΣΜΟΣ

Ανάστατοι οι Σοσιαλιστές που χάνουν ψηφοφόρους

Ένα μαοϊκό κόμμα τρίτη πολιτική δύναμη στις Βρυξέλλες!

Tρίτη κατά σειρά πολιτική δύναμη στην περιοχή των Βρυξελλών, με ποσοστό της τάξεως του 11%, εμφανίζουν σταθερά πλέον οι βελγικές δημοσκοπήσεις το Βελγικό Κόμμα της Εργασίας (PTB).
belg

Ενα μαοϊκής προέλευσης κόμμα που ιδρύθηκε το 1979 και το οποίο δείχνει να σταθεροποιεί την παρουσία του στο σύνολο της γαλλόφωνης περιοχής της χώρας, τη Βαλονία.

Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί πρωτίστως το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου, του οποίου το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων είναι γαλλόφωνοι. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, στην περιοχή των Βρυξελλών το Σοσιαλιστικό Κόμμα πέφτει από το 25% στο 20%. Χειρότερα είναι ωστόσο το πράγματα για το Φιλελεύθερο Κόμμα του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ που εμφανίζεται να καταποντίζεται στις Βρυξέλλες από το 23% στο 15%.

Η πρώτη σε κυκλοφορία και προσκείμενη στους Βέλγους Σοσιαλιστές εφημερίδα Le Soir αφιερώνει σήμερα το πρώτο θέμα της στην άνοδο του PTB χαρακτηρίζοντας "βαρύ" το πλήγμα που υφίσταται ο δημόσιος διάλογος όσο ανεβαίνει η δημοτικότητα αυτού του κόμματος.

Και αυτό διότι κατά την εφημερίδα ο λόγος του PTB "περιορίζεται σε υπερβολές, ηχηρά συνθήματα και μη ρεαλιστικές προτάσεις, πουλώντας εκ του ασφαλούς όνειρα στον κόσμο, αφού γνωρίζει ότι για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια δεν θα ανέλθει στην εξουσία και δεν θα κληθεί επομένως να τα υλοποιήσει, ενώ από τη μεριά τους τα υπόλοιπα κόμματα αντιμετωπίζουν σχεδόν με συγκαταβατικότητα την άνοδό του, απορρίπτοντας με αναθέματα τις ιδέες του, χωρίς, όμως, να επιχειρούν να τις αποδομήσουν, όπως τους αξίζει".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.