ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ

Έως και 600 τραυματίες πρέπει να απομακρυνθούν από το Χαλέπι

Εκατοντάδες τραυματίες θα πρέπει να απομακρυνθούν από το πολιορκούμενο ανατολικό Χαλέπι, όπου τα ιατρικά εφόδια λιγοστεύουν και υπάρχουν τρόφιμα μόνο για το ένα τέταρτο του πληθυσμού, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Ράμζι Εζελντίν Ράμζι.
xalepi

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη έπειτα από την εβδομαδιαία συνάντηση της ανθρωπιστικής ομάδας εργασίας, ο Ράμζι κάλεσε τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να "αναβιώσουν" τη συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών της 19ης Σεπτεμβρίου και να την "κάνουν πραγματικότητα για άλλη μία φορά".

"Νομίζω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να εξέλθουμε από αυτή την πολύ δύσκολη ανθρωπιστική και στρατιωτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Σύροι", είπε.

Η δραματική κατάσταση στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι και οι "εξαιρετικά σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί" "επισκίασαν" τη συνάντηση της ομάδας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων.

"Εκτιμάται πως έως και 600 τραυματίες δεν μπορούν να λάβουν κατάλληλη θεραπεία", δήλωσε ο Ράμζι, σημειώνοντας πως ο ανταρτοκρατούμενος τομέας των περίπου 275.000 κατοίκων διαθέτει μόνον 35 γιατρούς και ελάχιστες ιατρικές προμήθειες.

Η απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων για ιατρικούς λόγους "είναι η ύψιστη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή", είπε. Υπάρχουν επίσης "μεγάλες ελλείψεις" σε πόσιμο νερό και ηλεκτρικό και πολλά αρτοποιεία παραμένουν κλειστά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.