ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την «επόμενη μέρα» στην Ε.Ε.

Επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου στη Μπρατισλάβα

«Εκτενής» ήταν η συζήτηση στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.
tsiprasmerkel

Στο επίκεντρο οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και τα αποτελέσματα της Ευρωμεσογειακής Συνόδου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ εντάσσεται στις πυκνές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα εδώ και ημέρες μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε. ενόψει της Συνόδου στην Μπρατισλάβα, που ανοίγει αύριο τις πύλες της. Εξάλλου, ανεξαρτήτως των διαφορετικών απόψεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι συμφωνούν ότι η αυριανή Σύνοδος Κορυφής είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της Ε.Ε., αφού θα τεθεί επί τάπητος η «επόμενη μέρα» της Ευρώπης μετά την απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την Ένωση, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας, αλλά και ως προς την διαχείριση του Προσφυγικού.

«Εκτενής συζήτηση»

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου «υπήρξε εκτενής συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και ειδικότερα στην ασφάλεια, την οικονομία και την προσφυγική κρίση». «Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, τονίζοντας τη θετική συμβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στο διάλογο για το μέλλον της ΕΕ», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η οποία αποκαλύπτει ότι οι δύο ηγέτες «από κοινού συμφώνησαν ότι η επικείμενη Σύνοδος της Μπρατισλάβας αποτελεί ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί μια θετική ατζέντα για την προοπτική και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΙΒΑΝ 16:08 15/09/2016

  ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ?

  Πρ Παυλόπουλος άδειο πουκαμ(εκλογές 2012):
  =======================================
  «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πουκάμισο αδειανό»

  Διαβάζοντας το απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «ένα πουκάμισο αδειανό», ο Τσίπρας παρομοιάζεται με ηλιοτρόπιο, το οποίο έχει την ψευδαίσθηση ότι ο ήλιος περιφέρεται γύρω του και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή και εκτός Ευρώπης, αναρωτιέσαι αν συνεντευξιαζόμενος είναι η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ…

  *Κι όμως, ναι, πρόκειται για συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13» και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη (Παρασκευή 25/5/2012).

  * Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο πολίτευμά μας, η θέση του ΠτΔ είναι ελαχίστων αρμοδιοτήτων και η βασική παράμετρος που επιλέγεται είναι ο συμβολισμός που κουβαλά το ίδιο το πρόσωπο [Αποκρυπτογραφόντας τον συμβολισμό επιλογής Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας]. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πολλαπλών συμβολισμών:

  * Διαφθορά [ένας εκ των υπευθύνων της συνταγματικής αναθεώρησης και του περίφημου Βασικού Μετόχου]

  * Διαπλοκή [o ιθύνων νους της «γαλάζιας συνέντευξης» στις προσλήψεις στον Δ.Τ.]

  * Πελατειασμός [H πρόσληψη και η μονιμοποίηση 250 χιλιάδων εργαζόμενων από πρόγραμματα stage]

  * Παλαιοκομματισμός [H δεσμευτική ανακοίνωση για μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία πήρε πίσω επικαλούμενος οικονομικούς λόγους]

  * Σπατάλη δημόσιου χρήματος [Oι 865 χιλιάδες διορισμοί επί των ημερών του και η αδυναμία του να «επανιδρύσει το κράτος» οδήγησαν σε διπλασιασμό των δημοσίων δαπανών σε μία 5ετία και κατά συνέχεια στη χρεοκοπία και την αναγκαστική ένταξη της χώρας στο μνημόνιο]

  *Ανευθυνότητα [o συντονιστής των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο το 2007, με απολογισμό 63 νεκρούς, 1.500 καμένα σπίτια, 6.000 άστεγους. Το ύψος των καταστροφών έφτασε τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ]

  Oι συμβολισμοί Παυλόπουλου είναι μόνο αρνητικοί και η παραδοξότητα ως προς την επιλογή του φέρει όλες
  ===============================================================
  τις ενδείξεις ότι πρόκειται περί συνδιαλλαγής μεταξύ του Τσίπρα και του Καραμανλή.

  *Με αυτό τον τρόπο, η αριστερά του Τσίπρα γίνεται το πλυντήριο που ξεπλένει την καταστροφική 5ετία
  ——————————————————————————————————————————————-
  Καραμανλή και επισφραγίζεται η νίκη των πολιτικών που έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει και πρέπει να παραμείνει σε ένα μετα-οθωμανικό πλαίσιο της διαφθοράς, του ρουσφετιού και της αρπαχτής.

  * Μόνο θλίψη αισθάνομαι για τις απολίτικες τυχοδιωκτικές συνεργασίες της υποτιθέμενης αριστεράς με την ακροδεξιά και την βαθιά πελατειακή δεξιά, με μοναδικό στόχο να κρατηθεί η Ελλάδα πίσω, δεμένη με τα βαρίδια του πελατειασμού.

  * Μόνο θλίψη αισθάνομαι για όσους πραγματικούς αριστερούς εξαπατήθηκαν από αυτούς τους μαυραγορίτες της πολιτκής.

  * Μόνο θλίψη αισθάνομαι για την επικείμενη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ των κουρεματοσκισιμάτων, η οποία θα στηριχθεί από όλο το μιντιακό σύστημα Καραμανλή και θα βαπτίσουν το κρέας ψάρι, συνεχίζοντας να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.

  * Λένε πως οι λίγοι μπορούν να κοροϊδέψουν τους πολλούς (δηλαδή τον λαό) για λίγο αλλά όχι για πάντα. Σήμερα, που τελειώνει ο χρόνος, οι λίγοι γίνονται περισσότεροι μέσω συμμαχιών και παίρνουν παράταση στην απάτη. Μόνο που υπάρχει μία παράμετρος που θα τη βρουν μπροστά τους.

  *Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να σέρνεται και να εξαπατά με υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε μπορεί να σέρνεται άλλο πίσω την Ευρώπη. Το δοκίμασε ο Σαμαράς υπό τις καλύτερες συνθήκες, με νέο δάνειο 120 δις και κούρεμα 120 δις και σε 2 χρόνια η οφθαλμαπάτη κατέρρευσε.

  *Αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να μην γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, τότε τα χρονικά περιθώρια εντός της Ευρώπης έχουν στενέψει επικίνδυνα και η επιστροφή στο παρελθόν θα έρθει σύντομα, βίαια και με κρότο.
  ΥΓ

  Υπάρχει άραγε έστω και ένας !!! ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ στο Σύριζα του Τσίπρα?

  Υπάρχει?

 2. Χρυσόγονος: «Η διαπραγμάτευση που επαγγελθήκαμε απέτυχε»
  ===============================================

  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του TheTOC και της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, δήλωσε πως «αν οι απαιτήσεις των δανειστών παραμείνουν ως έχουν τότε η διαπραγμάτευση που επαγγελθήκαμε απέτυχε»…
  Η πρόταση των δανειστών «είναι πρόταση τιμωρητικού χαρακτήρα… Είναι σαν να ζητούν δήλωσή μετανοίας από τον ΣΥΡΙΖΑ… είναι χειρότερη από το mail Χαρδούβελη» ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του κ. Χρυσόγονου ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος αφού εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές».
  Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός δημοψηφίσματος που όπως είπε είναι καλύτερη λύση από τη λύση των εκλογών ενώ χαρακτήρισε «άλμα στο κενό» τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, «χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από άλλες πηγές για ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών. [thetoc]
  Εpikairo: Πράγματι, αυτή είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση απέτυχε και τώρα οι δανειστές έχουν τον πρώτο και τιμωρητικό λόγο. Δυστυχώς, πετούσαμε στα σύννεφα, επενδύσαμε σε «θεωρίες παιγνίων» και αλλλοπρόσαλλες συγκρουσιακές συμπεριφορές. Πλέον το παιχνίδι έχει φύγει τελείως από τα χέρια μας και το αδιέξοδο είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

 3. Αποκαλύψεις από Ζωή: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει την υπογραφή μνημονίου το 2014
  ======================================================================
  «Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει ότι κάνει τα πάντα, ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα» – H κυβέρνηση ήξερε από τον Μάιο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο Βαρουφάκης μας είχε ενημερώσει για τα IOUs.
  Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου προχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει για την υπογραφή μνημονίου ήδη από το 2014 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Παρουσιάζοντας καρέ – καρέ όλα τα σημαντικά γεγονότα από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έως την διάλυση της Βουλής τον περασμένο Αύγουστο μίλησε για τις ελπίδες που προδόθηκαν και «κάρφωσε» όλους του αρνητικούς πρωταγωνιστές των πιο δραματικών στιγμών του περασμένου έτος. Παραδέχθηκε πως το μεγαλύτερό της λάθος ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος «χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τα πάντα ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα».
  Είπε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν είχε συζητηθεί με το κόμμα και εξέπεμψε αμφίσημα μηνύματα. Ανέφερε πως η κυβέρνηση γνώριζε ήδη από τον Μάιο του 2015 πως θα επιβληθούν capital controls και αποκαλύπτει πως εκείνη την εποχή ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσία του κ. Τσίπρα της παρουσίασε το εναλλακτικό σχέδιο με την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος (IOU).
  Επίσης, σημείωσε ότι σε μια από τις πολλές έντονες συζητήσεις που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάνη Δραγασάκη εκείνος της είπε «καμία αριστερή κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμά της». Είπε πως ο πρωθυπουργός επιχείρησε να της εμφανίσει την συμφωνία του Φεβρουαρίου 2015 ως «νίκη» και «απομόνωση του Σόιμπλε» ενώ ανέφερε ότι μπροστά της τηλεφώνησε στον Χ. Ιγκλέσιας των Ποδέμος και του είπε για εκείνη την συμφωνία πως «δεν είναι άσπορο. Δεν είναι μαύρο. Είναι γκρί».
  Αποκάλυψε δε ότι στις επεισοδιακές συνεδριάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν έπρεπε να έχει εξαγγελθεί». Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε επίσης και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον αποκάλεσε «ανδρείκελο των δανειστών» ενώ, τέλος, εξήγγειλε ότι στα σχέδιά της βρίσκεται η ιδρύση κόμματος.

 4. ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ, ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’
  ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ καΜένος εντελώς.

  Αν (?) κάποιος έλληνας πολίτης είχε αρκετά ,όχι πολλά χρήματα, όσα χρειάζεται σήμερα ένας έλληνας για να περνάει καλά στη ζωή του, ρωτάμε απλά και καθαρά: Αν κάποιος από τους ΄΄Ηλιθίους’’ ..εξουσιαστές του ζητούσε …δανεικά 100 ευρώ ! θα εμπιστευόταν να τα δώσει ?
  Η απάντηση εύκολη και ..λογική!
  Πως λοιπόν έχουμε απαίτηση να τον εμπιστευτούν οι ξένοι και να δώσουν τα λεφτά των λαών τους για να ‘’διασκεδάζουν’’ οι πολιτικά ανάπηροι ..καντηλανάφτες της διεθνούς διαπλοκής?
  Πως λοιπόν, ισχυρίζονται και απαιτούν ..μείωση του χρέους, όταν οι δανειστές γνωρίζουν, , ότι η ‘’αριστερο-ακροδεξιά κλίκα δεν έχει ούτε ιερό ,ούτε όσιο, όσο αφορά ..λόγους τιμής…υποσχέσεις..όρκους και αθεϊσμό και εξόφληση των δανείων.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται συκοφάντες, ψεύτες και υβριστές
  Αυτή είναι και η ‘’ειδοποιός’’ διαφορά ανάμεσα στην προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου που αυτόματα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, κατανόησης και πεποίθησης τήρησης των συμφωνιών. Έτσι μείωσαν το χρέος κατά 120 δις ευρώ επειδή ΓΝΩΡΙΖΑΝ ποιος ήταν και τι θα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται ‘’αριστερούς’’ και ακροδεξιούς συνεταίρους.
  Είναι να απορεί κανείς τόσο με την έλλειψη στοιχειώδους λογικής, όσο και με την ανεύθυνη και απερίσκεπτη ‘ ’αποφασιστικότητα ’’, που ωθεί τους έλληνες στην αυτοκαταστροφή και στην εμφύλια πάντοτε διαχρονική διαμάχη.
  Η αυτογελοιοποίηση του Αλέξη και ο βαθμός της αναισθησίας του, αποτελούν σήμερα τον χειρότερο και πιο επικίνδυνο παράγοντα για τα εθνικά μας συμφέροντα.
  Ήταν γνωστό και φανερό σε όλους τους ξένους, αλλά δυστυχώς και στους Έλληνες, ότι το δίδυμο της ιδεολογικής κοινωνικής και πολιτικής ισοπέδωσης και ανικανότητας, μόνο προβλήματα και κινδύνους θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Παρά ταύτα όμως, οι Έλληνες ως συνήθως, απέδειξαν τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμα εθνικά ώρες.
  ‘’Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ‘’
  –Από την σκύλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες . Από τους Σαμαρά –Βενιζέλο στους Τσίπρα καΜένο εντελώς.
  *Στους χειρότερους διαπραγματευτές ο Αλέξης , στους πλέον αστοιχείωτους, (ακόμη γελάνε οι Αμερικάνοι και όλο το ‘’Νταβός’’) και στους πλέον ‘’ ευλύγιστους ’’ σφουγγοκωλάριους της πολιτικής πιάτσας.
  *Στους χειρότερους συκοφάντες ,ψεύτες, φοροφυγάδες και υβριστές ο ΚαΜένος εντελώς.
  Αυτοι! με ποια αξιοπιστία, με ποιο πρόσωπο θα εμφανισθούν στους Ευρωπαίους που ΗΔΗ! τους ξέρουν καλλίτερα απο εμάς?

 5. NMan. 13:14 15/09/2016

  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

  Η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
  Αντιμέτωπη με ομοβροντία αιχμηρών δηλώσεων των ευρωπαίων εταίρων έρχεται η κυβέρνηση στο Eurogroup που έχει ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα.
  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ότι η εκταμίευση των υπολοιπόμενων 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα θα γίνει μόνο αν εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα και ότι η Ελλάδα έχει χρόνο έως το τέλος Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία.
  Πρόσθεσε δηκτικά ότι «δεν είναι παράξενο» η Ελλάδα να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο τέλος του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος και περιορίστηκε να πει απλά ότι «περιμένω να πάρουμε την έκθεση των τριών θεσμών για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων του Ιουλίου».
  Ο Ευρωπαίους Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η χώρα μας έχει ακόμη αρκετή δουλειά για να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, ενώ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η πίεση προς την Ελλάδα έχει επανέλθει και ότι η ελληνική πλευρά έχει ξεπεράσει τις προθεσμίες.
  «Παραδέχομαι πως ορισμένα από τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικά. Παρ’ όλα αυτά στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει οι ελληνικές αρχές να επιταχύνουν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει πια η δικαιολογία του καλοκαιριού, πρέπει να βιαστούμε διότι υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους», είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
  «Έχει εξαιρετική σημασία η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, βεβαίως όπως ξέρετε έχει γίνει και μία δήλωση από τον κ. Χουλιαράκη στο ελληνικό κοινοβούλιο οπότε πρέπει να περιμένουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.
  «Στην Αθήνα έχουν κάνει πολλά όμως απομένουν πολλά περισσότερα», δήλωσε ο οικοδεσπότης ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ.
  Σημειώνεται ότι η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

  • Η επιλογή της »’δημιουργικής ασάφειας», ως έλλειψη αντίληψης, γνώσης και προσπάθειας εσωτερικής ‘’κατανάλωσης’’?

   *Διαστρέβλωνε,συκοφαντούσε και υπονόμευε ο Αλέξης, μαζί με τους προδότες Σαμαρά και Τούρκογλου, κάθε προσπάθεια δανεισμού, κάθε προσπάθεια συγκρότησης της Κοινοτικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συμπαράστασης, που παρά ταύτα, τελικά επέτυχε να δημιουργήσει ο ΕΝΤΙΜΟΣ πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τους εργατικούς και αθόρυβους ‘’κηπουρούς του’’.
   *Σήμερα σαν..πρωθυπουργός του ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’, χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση κάποιας ξένης γλώσσας, με το χαμόγελο της…Άντζελας ή και του πολυμαθούς ..Σάκυ, παίρνει ‘’πόζες’’ στις φωτογραφικές συναντήσεις , για το λαό που καρτερεί στην άκρη στο..ποτάμι και τρέχει στο τηλέφωνο να ρωτήσει…τι του είπαν?
   *Τι μπορεί να προσφέρει ένας »αγράμματος» ..μουγγός πρωθυπουργός , σε συζήτηση ανωτάτου οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου και ενδιαφέροντος, όταν ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τί του λένε?
   *Για ποια »δημιουργική ασάφεια» λόγω αγραμματοσύνης του Άλεξις , μιλούσε ο Βαρουφάκης, που βλέποντας τον γκρεμό και το »salto mortale» ..την έκανε έξυπνα και χαμηλότοκα?
   *Άλλα του λέγανε, του Άλεξις, άλλα καταλάβαινε, και στο τέλος σε άλλα συμφωνούσε , που νόμιζε ότι κατάλαβε.
   *Θέλει φιλοσοφία το γιατί , επί έξη μήνες »βολοδέρναμε» και σκουπίζαμε τα ..γραφεία των Ευρωπαίων ?
   *Τι εγκλήματα είναι αυτά που κάνουμε για παιδιά μας?
   * Πως καταντήσαμε, σαν άχρηστες γερασμένες και ξεδοντιάρες πόρνες, να βλέπουμε ΤΗΝ ‘’ΤΥΦΛΑ’’ του Αλέξη , του Πάνου και να καμαρώνουμε το ύφος(όχι το ήθος) του ..αδιάβροχου ακροδεξιού ασπρομάλλη Πάκη?.
   *Νομίζω, ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ‘’πολιτική’’ σύνθεση δεν υπήρξε στην βουλή των Ελλήνων.
   *Ποιος άραγε θα …τολμήσει να μας πει τι ελπίζουμε, τι περιμένουμε εκτός από την ΑΥΤΟΜΟΥΤΖΑ ΜΑΣ?

 6. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
  «go back madam Merkel»
  Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι.
  Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του.
  Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει».
  Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ•
  O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης.
  Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
  Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

  • IBAN 13:21 15/09/2016

   ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ?

   ΌΤΑΝ ‘’έφτυνε’’ ο ένας τον άλλον…..

   Είναι ένδειξη αφιλοτιμίας, είναι ένδειξη πολιτικής γαϊουδουριάς,Η, είναι απόδειξη αμετανόητης συμπόρευσης τενεκέδων ‘’ξεγάνωτων’’ της πολιτικής, για να θυμηθούμε και λίγο τον Γιαννόπουλο ‘’αρχοντα’’ της ακριβολεξίας?
   Όπως θα θυμούνται πολλοί, λίγα χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το συνέδριο του Συνασπισμού που ο κυρ Φώτης και η παρέα του πήραν το σακάκι τους και αποχώρησαν διότι δεν ήθελαν να έχουν σχέση με ένα κόμμα που ουδεμία επαφή με την ευρωπαϊκή αριστερά είχε. Και έχει θα λέγαμε εμείς.
   Άραγε ο κυρ Φώτης δεν είναι αυτός που έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τον τόπο; Σας θυμίζουμε την εξής ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ στις 7 Απριλίου 2013: «Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις συνεχίζει το καθημερινό του ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας. Σταθερή πια και μοναδική του επωδός, η επένδυση στην καταστροφή της χώρας. Δυστυχώς η ανυπαρξία από μέρους του οποιουδήποτε σχεδίου για το μέλλον του τόπου δεν τον καθιστά απλώς επιπόλαιο, αλλά και επικίνδυνο».
   Ας σας θυμίσουμε και τι έλεγε ο Τσίπρας για τη ΔΗΜΑΡ το 2012: ««Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν και η ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και η ηγεσία αυτού του νέου μορφώματος, της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, να θεωρούν ως πρώτο συμφέρον να έχουν περισσότερες έδρες και να αυξήσουν τα ποσοστά τους και δευτερεύον το αν θα σωθεί ή όχι η χώρα».
   Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έχουν δώσει τα χέρια και σκέφτονται συμμαχίες, μοιράζουν θέσεις στα ψηφοδέλτια και προεδρεία της Βουλής; Ντροπή. Και καλά ο Τσίπρας τη δουλειά του θέλει να κάνει και ψάχνει για θύματα. Ο Κουβέλης δεν αισχύνεται; Τόσο πάθος για την εξουσία;
   Με δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ήδη 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει πρόθεση να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματός του να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας τη Δημοκρατική Αριστερά.
   Αυτό είναι το σχέδιό τους; Αυτές τις υπηρεσίες θα προσφέρουν στην πατρίδα; Οι ίδιοι που πήραν μια ιστορική απόφαση το 2012 και μπήκαν στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα και να μη χρεοκοπήσει, τώρα θα μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα για να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη;
   Ο κ. Κουβέλης είναι γνωστός για τα παιχνίδια του . Ίσως το μόνο που μπορεί να προσφέρει τώρα που οδήγησε το κόμμα του στην ανυπαρξία είναι να συμβάλει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην πάει η χώρα σε καταστροφικές εκλογές. Ας κάνει τουλάχιστον αυτό το αυτονόητο χρέος για την Ελλάδα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.