ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΤτΕ χαιρετίζει το διορισμό της νέας διοίκησης

Attica Bank: Αίρεται άμεσα η απαγόρευση στη χορήγηση νέων δανείων

Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών στη χορήγηση νέων δανειοδοτήσεων της Attica Bank μετά τις σημερινές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Χαιρετίζοντας τον διορισμό της νέας διοίκησης στην Attica Bank, η ΤτΕ έκανε λόγο για «τερματισμό του διοικητικού κενού», ο οποίος επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Όσον αφορά στη  συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης επισήμανε ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν, αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της τράπεζας.

Η ΤτΕ διαβεβαίωσε στη συνέχεια, ότι θα συνεργαστεί στενά με τη νέα διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.

Όπως υπενθύμισε καταλήγοντας, η Attica Bank έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και οι συνθήκες ρευστότητας υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας:

«Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank) θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της. Η Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.
Μετά της σημερινές εξελίξεις, η Τράπεζα της Ελλάδος αίρει άμεσα τους περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων».

 Το μήνυμα Ρουμελιώτη

Σαφές μήνυμα προς τους μετόχους της Attica Bank απηύθυνε ο νέος πρόεδρος της κ.Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε.

Όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της τραπέζης, «δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο».

Ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. «Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας».

Ο κ.Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.

«Γυρίζουμε σελίδα»

«Μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας με τριετή θητεία, η νέα Διοίκηση της Attica Bank απαρτίζεται από έμπειρα και δοκιμασμένα τραπεζικά στελέχη, ικανά να οδηγήσουν τον Οργανισμό στην επόμενη μέρα. Η άρση της διοικητικής εκκρεμότητας, σηματοδότησε ήδη την άμεση άρση των επιβληθέντων προσφάτως περιορισμών από την Τράπεζα της Ελλάδος, για νέες χορηγήσεις και πιστοδοτήσεις, επαναφέροντας έτσι πλήρως την κανονικότητα στη λειτουργία της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει σε πλήρη ανάπτυξη των εργασιών της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Η ανακοίνωση της Attica Bank εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.