ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία για την εκεχειρία στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό να σταματήσει τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον μονάδων των Κούρδων μαχητών για να βοηθήσει στην εφαρμογή της επικείμενης κατάπαυσης των εχθροπραξιών.
syria

Παράλληλα σημείωσε πως αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας θα συνεχίσουν να διεξάγουν επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του (πρώην γνωστού) Μετώπου Αλ Νόσρα.

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας στην Συρία, το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε πως εγκαθιδρύεται ένα ρωσο-αμερικανικό κέντρο συντονισμού για τον καθορισμό των ρωσικών στόχων και των στόχων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Με βάση την συμφωνία (Ρωσίας–ΗΠΑ), το καθεστώς εκεχειρίας σε όλη την επικράτεια της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας)» δήλωσε ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

«Η Ρωσία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας παύσης των εχθροπραξιών στην Συρία», πρόσθεσε ο Ρώσος στρατηγός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.