ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Έτοιμος για μετωπική με Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Παιδεία, οικονομία και... Καλογρίτσας αύριο στη Βουλή.

Να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία μετά τη ΔΕΘ και την ζάλη της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του Ιωάννη Καλογρίτσα από το διαγωνισμό για τις άδειες επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας παράλληλα να αξιοποιήσει και τα πρώτα ρήγματα που εμφανίζονται, εξαιτίας των αδειών, στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη Ν.Δ. η εξέλιξη δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, ούτε καν μεμονωμένο περιστατικό αλλά απόδειξη ότι, όπως λέει η Πειραιώς, ο διαγωνισμός έχει απονομιμοποιηθεί και καταρρεύσει τόσο τυπικά και νομικά όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος συγκάλεσε χθες άμεσα σύσκεψη για τη διαχείριση του ζητήματος, αναμένεται να επιτεθεί ο ίδιος με σφοδρότητα στον Πρωθυπουργό, στην αυριανή τους αναμέτρηση στη Βουλή, τυπικά για την Παιδεία. Η προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο, αναμένεται να λάβει χαρακτήρα γενικευμένης αντιπαράθεσης, καθώς ο κ. Μητσοτάκης προφανώς δεν θα αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία να πλήξει τον κ. Τσίπρα εκεί που εμφανίζεται ισχυρός, στην υποτιθέμενη μάχη με τη διαπλοκή και στο ηθικό πλεονέκτημα.

Στο στόχαστρο της επικοινωνιακής και πολιτικής ρελανς της Ν.Δ. αναμένεται να βρεθεί και ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που είναι ο εμπνευστής και οργανωτής του διαγωνισμού που κατέληξε, τελικά, σε ένα φιάσκο καθώς ο, τυπικά ηλεγμένος και άρτιος ως προς τα οικονομικά του, υποψήφιος κ. Ι.Καλογρίτσας αποσύρθηκε από τη διαδικασία λόγω αδυναμίας να καταβάλλει το τίμημα και όχι γιατί τον ήλεγξε κάποια κρατική αρχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.