ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στην ατζέντα της Παρασκευής

Eurogroup: Τα πιεστικά προαπαιτούμενα και η υποδόση των 2,8 δισ.ευρώ

H πρόοδος που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, στη Μπρατισλάβα, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της ΕΕ.
ellas

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την υλοποίηση των ενδιάμεσων στόχων και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η ημερήσια διάταξη της επερχόμενης συνεδρίασης παραπέμπει στη δήλωση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία, «η πρόσθετη εκταμίευση μετά το καλοκαίρι στο πλαίσιο της δεύτερης δόσης συνδέεται με την ολοκλήρωση των οροσήμων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, τη διακυβέρνηση των τραπεζών, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».

Η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν 2,8 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της δόσης του προγράμματος ύψους 10,3 δισ., που συνδέεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Τα υπόλοιπα 7,5 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν στις 21 Ιουνίου 2016.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. O Τσίπρας παλι προειδοποιεί το κουαρτέτο , ή μάλον τους φοβερίζει .
  » ΑΝ δεν μου τα δώσετε σεις , θα τα πάρω από τον Μαδούρο !» ,θα πεί από βήματος ΔΕΘ.

 2. NMan. 17:14 05/09/2016

  Τρελαίνονται όλοι γιατί ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ!

  Πέρασαν τέσσερα χρόνια γεμάτα προσπάθεια, πόνο, δυστυχία και πολλές αυτοκτονίες. Χρόνια που θα μείνουν μέσα στην ψυχή μας και την καρδιά μας, σαν χρόνια τρόμου, οικονομικής βαρβαρότητας και πολιτικής αθλιότητας.
  Σήμερα, έχουμε υποχρέωση τόσο στα παιδιά μας, όσο και στην πατρίδα μας, να φέρουμε στο φως την αλήθεια που ΟΛΟΙ σχεδόν, γνωρίζουμε.

  Τρελαίνονται όλοι, γιατί ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ!
  Γιατί έμεινε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ του ενάντια, στους εκτός και στους εντός ‘’τρομοκράτες’’ της πατρίδας μας.
  Και η Αλήθεια έλαμψε και όλοι μάθαμε τα έργα και τις ημέρες των πουλημένων και των διεφθαρμένων. Μάθαμε ότι όλοι μαζί οι επίορκοι συνασπίστηκαν σε ένα αντιμνημονιακό αγώνα κατά του Παπανδρέου και ΣΗΜΕΡΑ ‘’έγιναν’’ ΟΛΟΙ μνημονιακοί μέχρι..κόκκαλο.
  Η ΠΛΗΡΗΣ δικαίωση του ΕΝΤΙΜΟΥ πολιτικού του ανθρώπου που ξέρει να αγωνίζεται και να θυσιάζεται.
  Αυτή είναι η αλήθεια και η ΤΙΜΗ….!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.