ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Με απόφαση Αλεξιάδη

Εξάμηνη παράταση για τις φορολογικές υποχρεώσεις σε περιοχές που επλήγησαν από φωτιές και πλημμύρες

Παράταση των πληρωμών όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για τους κατοίκους των περιοχών της χώρας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές, δόθηκε σήμερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
mes

Όπως είπε στο ″Πρακτορείο 104,9 FM″ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, η απόφαση που υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι, αφορά τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και για το δήμο της Θάσου. Περιλαμβάνει, επίσης, περιοχές της Χίου, της Ηλείας της Μεσσηνίας, αλλά και τις κοινότητες Σταγείρων - Ακάνθου, Ουρανούπολης και Νέων Ρόδων στη Χαλκιδική.

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, η παράταση αυτή είναι εξάμηνη και αφορά όλες τις βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και τις δόσεις φόρων και έρχεται σε συνέχεια του μέτρου που είχε ανακοινώσει κατ’ αρχήν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, για την επιδότηση με 15 εκατ. ευρώ των αποκαταστάσεων στο δήμο Θερμαϊκού τη Δευτέρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης, ότι η σημερινή απόφαση για εξάμηνη παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς είναι συνέχεια και της απόφασης που πήραν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, για την επιδότηση με το ποσό 5,5 εκατ. για τα πρώτα άμεσα μέτρα.

«Είναι τρία παράλληλα εργαλεία φορολογικής ελάφρυνσης, παράτασης δηλαδή, είτε άμεσης επιχορήγησης για τις αποκαταστάσεις και τα έργα υποδομής εκεί δε περιλαμβάνονται και αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τις κατοικίες, αλλά και τις αγροτικές περιοχές, ενώ την άλλη εβδομάδα θα εκδοθεί απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές όπου εκεί προσπαθούμε να υπάρχει και κάποια αποζημίωση για τους κατοίκους που έχουν πληγεί είτε ως κατοικία ή ως απώλεια εργασίας», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και κατέληξε: «δεν μπορέσαμε να προλάβουμε τα καιρικά φαινόμενα πρέπει όμως η πολιτεία, να είναι παρούσα απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.