ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις από τη Θεσσαλονίκη

Φάμελλος: Kανένα κώλυμα στο χρονοδιάγραμμα για το μετρό

"Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στο χρονοδιάγραμμα" σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης, διαβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM",.

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο χρονοδιάγραμμα και δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, ερωτηθείς αν θα έχει μετρό η Θεσσαλονίκη το 2020 και πρόσθεσε: "Το έργο προχωράει. Ξεφύγαμε από πολύ δύσκολα προβλήματα χρηματοδότησης και διοίκησης του έργου και συνεχίζουμε".

"Ένα μεγάλο έργο, το οποίο αξίζει στη Θεσσαλονίκη, δουλεύει με φουλ τις μηχανές. Και όλα αυτά, όταν πριν από έναν χρόνο το έργο αυτό ήταν κλειστό. Αυτό είναι μεγάλη χαρά για την πόλη διότι πέρα από το ότι δίνει εργασία και εισόδημα στις οικογένειες των εργαζομένων προετοιμάζει την πόλη να υποδεχθεί ένα μεγάλο έργο υποδομής, χωρίς λαμαρίνες στους δρόμους και οι κάτοικοι να μετακινούνται πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο άνετα" τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε δε πως στον σταθμό Βενιζέλου "βρέθηκαν οι λύσεις και έχουν ξεκινήσει ήδη οι μελέτες εφαρμογής ώστε και τα αρχαία να παραμείνουν και το μετρό να περάσει και να λειτουργήσει κανονικά" και συμπλήρωσε: "Θεωρούμε δεδομένη την ολοκλήρωση εντός του χρονοδιαγράμματος και της Καλαμαριάς και συζητάμε τις επεκτάσεις, που είναι πολύ σημαντικές".
Αναφέρθηκε, επίσης, και στην περιβαλλοντική χροιά του έργου, λέγοντας: "Το μετρό έχει το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το χρειαζόμασταν ως πόλη και το χρειάζεται και το κέντρο, καθώς η τροφοδοσία και η λειτουργία του εμπορίου και του τουρισμού θα είναι τελείως διαφορετικά".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.