ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέκρινε την εκκλησία για μόνιμα αντιρρητικό λόγο

Φίλης: Δεν θέλουμε οι αίθουσες να μετατρέπονται σε άμβωνες

Για αντιρρητικό λόγο της εκκλησίας έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προσθέτοντας πως και για τα ισχύοντα βιβλία είχε διαφωνήσει αλλά η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα ενέκρινε.
filis

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τα θέματα της Παιδείας ο κ. Φίλης τόνισε, πως την ευθύνη για την εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία, το σχολείο είναι κοσμικό και ανεξίθρησκο αναφερόμενος στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.  Τα θρησκευτικά, συνέχισε, από ομολογιακό μάθημα γίνονται μάθημα γνώσης των θρησκειών, με προτεραιότητα τη γνώση του ορθοδόξου πολιτισμού.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια σύγκρουση Πολιτείας-Εκκλησίας και επανέλαβε πως τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών έχουν εκπονηθεί από επιτροπή του ΙΕΠ με τη συμμετοχή διακεκριμένων θεολόγων και σε διάλογο με εκπροσώπους της εκκλησίας.

«Σχεδιάσαμε ένα μάθημα που επιπλέον θα είναι ελκυστικό γιατί θα διδάσκεται με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και όχι μετατρέποντας την αίθουσα σε κάποιου είδους άμβωνα» τόνισε.

Γενικότερα ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «μετά από πολλά χρόνια τα σχολεία άνοιξαν με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στην ώρα τους. 24.000.000 αντίτυπα σχολικών βιβλίων είχαν αποσταλεί στα σχολεία από τον Ιούλιο. Μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου είχαν προσληφθεί περίπου 12.000 αναπληρωτές, για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ όταν την αντίστοιχη ημερομηνία το 2012-2013 μόλις 1.431 αναπληρωτές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.