ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες

Φύτεψαν δέντρο πάνω από τον θαμμένο Μπεν;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mirror, στο μικροσκόπιο των ερευνητών έχει μπει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε το διάστημα μετά την εξαφάνιση του Μπεν και η οποία απεικονίζει ένα νέο δέντρο να έχει φυτευτεί στο χωράφι όπου διεξάγονται οι έρευνες-ανασκαφές.
ben

Οι ερευνητές εντόπισαν το δέντρο συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των τελευταίων 25 ετών, από τότε δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν. Ο επικεφαλής της νέας έρευνας, ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, είπε ότι «αυτή (σ.σ.: η φωτογραφία) είναι η μόνη καταγραφή που έχουμε την εποχή που ο Μπεν εξαφανίστηκε».

Και συνέχισε: «Καταφέραμε να αναλύσουμε τη φωτογραφία με τους ειδικούς που βρίσκονται τώρα εδώ (σ.σ.: στην Κω). Είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε περίπου 10 με 14 ημέρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν. Είναι η πιο κοντινή καταγραφή στην περίοδο που εξαφανίστηκε ο Μπεν. Υπάρχει μια ένδειξη ότι ένα δέντρο που είναι εκεί τώρα, ξεκάθαρα δεν υπήρχε στο σημείο αυτό την εποχή της εξαφάνισης. Γι’ αυτό και επικεντρώνουμε τις έρευνές μας γύρω από αυτό το δέντρο».

Υπενθυμίζεται ότι οι ερευνητές έχουν βρει κομμάτια υφάσματος ανοιχτού χρώματος, με το μεγαλύτερο να είναι διαστάσεων 15Χ15 εκατοστών, τα οποία έχουν σταλεί για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με τον μικρό Μπεν, που όταν χάθηκε φορούσε λευκό μπλουζάκι.

Οσο για τα θραύσματα οστών που βρέθηκαν στο χωράφι, ένας Ελληνας ερευνητής, ο κ. Θανάσης Φουρλής, ανέφερε ότι «ανήκουν σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επιτόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.