ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΔΕΘ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Φώφη: «Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε»

Τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει με ποιο τρόπο θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και θα βγει η χώρα από την κρίση, επειδή «έπαθε και έμαθε», έδωσε η πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, λίγες ώρες πριν από την αποψινή ομιλία της, από το βήμα της 81ης ΔΕΘ.
fofi

«Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, η οποία, δίνοντας το στίγμα των σημείων που θα αναπτύξει στην ομιλία της, είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια «να βλέπει τα τρένα της ανάπτυξης και των ευκαιριών να περνούν και να χάνονται».

«Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι και τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην κοινωνία μπορεί να κάνει, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου», πρόσθεσε.

Μαζί με την κ. Γεννηματά ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές, τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων και εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και με συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων», ενώ υπογράμμισε ότι το βασικότερο είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Επίσης, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή η χώρα χρειάζεται ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων και αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ενεργοποιήσει τους στόχους και τις συμφωνίες με τους δανειστές. «Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα capital controls, με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υγιείς επιχειρήσεις και με το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στις διεθνείς αγορές», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ, λέγοντας πως «πιστεύει ότι την ανάπτυξη στη χώρα θα φέρουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις».

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, στις τοποθετήσεις τους, αλλά και στα υπομνήματα με τα αιτήματά τους που παρέδωσαν στην κ. Γεννηματά και στον κ. Θεοχαρόπουλο, υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης και πλούτου απαιτείται να στηριχθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος, να μειωθούν η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων και να εφαρμόζονται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εγώ κ. Γεννηματά μου , έχω την εντύπωση ότι δεν μαθατε καλά ακόμη!
  Οταν δε μερικοί συντροφοί σας «πάθαιναν » σεις μοιράζατε συστήματά λες και παίζαμε ποδόσφαιρο, 4-2-1 !
  Τελικά ούτε τι συμμαίνει κεντροαριστερά μάθατε , μηδέ ξεχωρίσατε ποιοί ακριβώς την αντιπροσωπεύουν στην πατρίδα μας .
  Σας θυμίζω μερικά ονόματα συντρόφων να δούμε αν σας λεν τίποτε :
  Πετσάλνικος , Νιώτης , Καρχημάκης , Σαχινιδης , Πεταλωτής , Καστανίδης , Ρέππας , Ελενόπουλος ,Ξυνίδης, Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου , μεταξύ αλλων .
  Τι λέτε είναι κεντροαριστεροί αρκετά για σας , τον Θεοχαρόπουλο και τον Βενιζέλο ;
  Ή μηπως να ρωτήσουμε και τον Γρηγοράκο ;
  Να δουμε τουλάχιστον αν θα μάθετε αύριο οταν γίνουν οι εκλογές τι είδους πραξης αριθμητικής ήταν η αλλαγή του 44% σε 3,4, ή 6 και αν το επιτελείο σας το ξέρει ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας !

 2. ΤΟ KINHMA ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!!.
  =====================================================

  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
  ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ,
  ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός, που καταπολεμήθηκε και υπονομεύθηκε τόσο σκληρά και τόσο βρόμικα, όταν τόλμησε να «αγγίξει» πραγματικά τη διαφθορά, όταν τόλμησε να πράξει το καθήκον του, τόσο από τους διαπλεκόμενους όσο και από μνηστήρες της πολυθρόνας του. Και πράγματι κάνει εντύπωση, που βρέθηκαν όλοι οι..αυθόρμητοι και όλοι οι..αγανακτισμένοι «φτωχοί», μόλις διέταξε να αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών. Μόλις «έπιασε» τους ..κολωνακιώτες «εφαψίες » της εφορίας. Μόλις μάθαμε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που δηλώνουν …300-500 ευρώ το μήνα όταν για ενοίκιο του γραφείου τους θέλουν τουλάχιστον ..1500 Ευρώ το μήνα, έγινε πολιτικός «σεισμός»;
  *Που βρέθηκαν «ξαφνικά» όλοι οι επαναστάτες του ..καναπέ;
  *Που βρέθηκαν «ξαφνικά» όλοι λάθρα διαβιούντες;
  *Πως «ξαφνικά» έκλεισαν οι τραπεζικοί κρουνοί του διεθνούς δανειοληπτικού κατεστημένου;
  *Πως μέσα σε ένα μήνα άδειασε η Ελλάδα από..Ευρώ; Που ήταν αυτά τα χρήματα; Ποιοι τα είχαν και γιατί τα «έβγαλαν » στο εξωτερικό; ΄Ηταν μαύρα και φοβήθηκαν; ΄Η ήταν ..άσπρα και έπεσαν οι μάσκες της πατριδοκαπηλίας;
  *Πως ξαφνικά όλοι οι ..Ελληνάρες αγόρασαν σημαίες κομματικής «ευκαιρίας»;
  *Πως επετεύχθη το πολιτικό ,,θαύμα του ‘’Λαζάρου’’ Σαμαρά;
  *Πως οι.. Ελληναράδες έγιναν τόσο επιλήσμονες; Τελικά εκείνο που έχει σημασία είναι η κουτάλα και όχι τα πρόσωπα ή η «χώρα» η «το μέρος» , γιατί η λέξη πατρίδα ..απεσύρθη από το λεξιλόγιο των.. ελληναράδων .
  *Είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να γνωρίζει την ΑΘΛΙΑ οικονομική μας κατάσταση και να μη το ξέρουν ο Καραμανλής και ο..Σαμαράς;
  *Όλοι εμείς λοιπόν,
  που πιστέψαμε και πιστεύουμε, ότι πρέπει να αγωνιστούμε για μια νέα Ελλάδα, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, με δικαιοσύνη και αδιάφθορους δικαστές, με μια δημόσια διοίκηση χωρίς συντεχνίες και ‘’δικτατορίες εκβιασμού και μάσας’’, με μια ΥΓΕΙΑ χωρίς φακελάκια και λίστες ‘’θανάτου’’ ,με μια παιδεία που θα παρέχει μόρφωση με πτυχία και γνώσεις και ειδικότητες, που θα μπορούν να εφοδιαστούν τα παιδιά μας ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στον τόπο τους και να ανταγωνιστούν τις προκλήσεις του μέλλοντος.
  *Όλοι εμείς που πιστεύουμε πως πρέπει να εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το ΑΣΕΠ,Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλους τους τομείς της ζωής μας ώστε να μπορούμε να ξέρουμε τι μας συμβαίνει σε κάθε στιγμή και σε κάθε επαφή με την κοινωνία.
  *Όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα παρέχει ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ φροντίδα και προστασία, χωρίς εκμετάλλευση και φακελάκια.

  *Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ , ώστε να εκτελέσουμε όσα προγραμματίζουμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στον πολίτη.
  *Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύσουμε το περιβάλλον , χωρίς υπερβολές και με γνώση και αγάπη… και τόσα ακόμη
  *Όλοι εμείς που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του Γιώργου Παπανδρέου, στην ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ να μας οδηγήσει στο δρόμο της ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ !!! της ανάκαμψης, της σταθερότητας και της ΕΘΝΙΚΗΣ περηφάνιας,
  Όλοι εμείς,
  ==============
  είμαστε το ‘’KINHMA’’ της αναγέννησης και της κοινής προσπάθειας για να πάψουμε ΠΙΑ να είμαστε οι επαίτες των πολιτιστικών μας υποποδίων.

 3. NMan. 16:37 12/09/2016

  ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…

  Απάντηση κόλαφος στους…..εισαγγελείς…!!!
  Γραφείο Γ. Παπανδρέου

  Η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε το 15,6%.

  *Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντησή της σε σχετικό με τα στατιστικά στοιχεία ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, τονίζει ότι:
  “Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.”

  Και στη συνέχεια υπογραμμίζει:

  *“Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.”

  *Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες.

  *Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.

  *Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

  • ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ,
   ΄Η, …ΠΡΟΚΟΠΙΚΟΣ ΚΑΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ’’.. ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ???

   Σήμερα όλοι γνωρίζουμε τους συκοφάντες, τους ψεύτες, τους προδότες , τους αποστάτες που πέρασαν ή, βρίσκονται στην εξουσία . Σήμερα όλοι έχουμε νιώσει το χέρι της χρεοκοπίας που αδυσώπητο περιμένει να μας κτυπήσει την πόρτα. Και τρέμουμε στην ιδέα και μόνο μιας τέτοιας καταστροφής.
   Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα διαστροφής, φοροδιαφυγής και επιθανάτιου οικονομικού ρόγχου. Η Ελλάδα πέθαινε, χρεοκοπούσε και ημείς.. άδαμε !
   Σήμερα όλοι θυμόμαστε την ειλικρίνεια και την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να μας ενημερώσει για όσα ‘’ παρέλαβε’’ και για τον διπλό αγώνα του. Πρώτα να ‘’άρει την ρήτρα της μη βοήθειας’’ σε όσα μέλη της Ε.Ε είχαν οικονομικά προβλήματα, που ‘’αγκάλιαζαν’’ την επιβίωσή τους και δεύτερο, να ψηφίσει όσο το δυνατόν, περισσότερα νομοσχέδια από αυτά που είχαν ετοιμάσει οι ‘’κηπουροί’’ του, ώστε να συλλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους φοροφυγάδες, που χρόνια ολόκληρα ήταν ‘’ΑΓΝΩΣΤΟΙ’’ σχεδόν στην εφορία, ενώ τα πρώτα μέτρα ΗΧΗΣΑΝ με το πρόστιμο 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία –τριγωνική εισαγωγή πετρελαίου, και την έφοδο στο ιατρικό κατεστημένο του Κολωνακίου.
   Και στις δύο προσπάθειές του ΠΕΤΥΧΕ! σχεδόν απόλυτα. Τα επιτυχή δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2010, αναγνωρισμένα ΕΠΙΣΗΜΩΣ από όλους τους αρμόδιους και μη φορείς, απετέλεσαν τον καταλύτη και τις βάσεις για μια καλλίτερη Ελλάδα, για ένα κράτος με ισονομία, ευνομία και φοροδοτική ισότητα για όλους.
   Οι αίθουσες ‘’VIP’’ στον Κορυδαλλό ήταν η καλλίτερη απόδειξη μιας επιτυχημένης αλλαγής που ξεκινούσε ελπιδοφόρα
   Και μη μου πει κανείς ότι ο Παπανδρέου υπεσχέθη πράγματα που δεν υπήρχαν. Μίλησε για λεφτά που ..χανόντουσαν στις τσέπες των επιτηδείων και σήμερα παρουσιάζονται συνοδευόμενα από χειροπέδες ..πολυτελείας.
   Μίλησε για συνταξιούχους ‘’μαϊμού’’ , για αεριτζήδες χρυσοχέρηδες, για φακελάκια ντροπής, για σύστημα υγείας, δικαιοσύνης , δημόσια διοίκησης που είχαν μεταβληθεί σε βαλτότοπους της διαφθοράς με παγίδες θανάτου.
   Δεν μίλησε ΑΚΡΙΒΩΣ! για το δημόσιο έλλειμμα αφού ακόμη ! αποκαλύπτονται οι ταχυδακτυλουργίες του Αλογοσκούφη, του Μπέζα , του Δούκα και του αδόκιμου Παπαθανασίου των πολλών ακινήτων.
   Βρέθηκε λοιπόν ένας Έλληνας πολιτικός , με μερικούς αποφασισμένους συνεργάτες και άρχισε να ξηλώνει κυριολεκτικά τα τείχη της διαφθοράς.
   Και πέσαμε όλοι επάνω του να τον ‘’φάμε’’ ! όπως συνέβη και με τον εμπνευστή και δημιουργό του νόμου για τις αξιοκρατικές εισαγωγές υπαλλήλων στο δημόσιο ΑΣΕΠ, Αναστάσιο Πεπονή, που δεν βγήκε ούτε βουλευτής !!!!!!!!!
   Ν. Βράχος

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.