AUTO - MOTO

Στην pole ο Χάμιλτον

Φόρμουλα 1: Κυρίαρχες και στην Ιταλία οι Mercedes

Στο ίδιο έργο θεατές και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιταλίας που αποτελεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Οι Mercedes κυριάρχησαν ξανά, όντας ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον ανταγωνισμό και με τον Lewis Hamilton να τοποθετεί εαυτόν στην κορυφή των χρόνων.

Κατά την έναρξη της 60λεπτης διαδικασίας, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 27 Βαθμούς Κελσίου και τον ήλιο να λάμπει, την ώρα που η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν στους 33. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Romain Grosjean είχε έξοδο στην Ascari, με τη Haas να κολλάει στην αμμοπαγίδα και αυτό να φέρνει για μερικά λεπτά καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Στο20λεπτο, ήρθαν οι πρώτοι χρόνοι με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και τον Lewis Hamilton να τοποθετεί από νωρίς εαυτόν στην κορυφή.

Βάζοντας την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών οι ισορροπίες δεν άλλαξαν. Τα ασημί βέλη ήταν ξανά ταχύτερα και μάλιστα με διαφορά, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει προβάδισμα σχεδόν τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου έναντι του teammate του και τις Ferrari, Red Bull να ακολουθούν.

Στο φινάλε της διαδικασίας, οι μοναδικές αλλαγές ήταν πως ο Sebastian Vettel κατάφερε να κινηθεί –έστω και οριακά- εντός δευτερολέπτου από τον Hamilton, οι Williams «προσπέρασαν» τις Red Bull και ο Jolyon Palmer είχε μία έξοδο χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες στη φημισμένη Parabolica.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.