ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξαφνική κόντρα Ποταμιού - ΔΗΜΑΡ

Φωτιά… ξανά στην Κεντροαριστερά

Η «πολεμική» ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ και ένα δεκαήμερο μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη πήρε χθες και νέες διαστάσεις, καθώς σημειώθηκε αντιπαράθεση και μεταξύ Ποταμιού και ΔΗΜΑΡ, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται κάθε πιθανότητα ή ελπίδα να διασωθεί το εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς.
theoxaropoulostheodorakis

Μάλιστα, τόσο στην Χαριλάου Τρικούπη όσο και στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν έκρυβαν τον αιφνιδιασμό τους από τη στάση που κράτησε η Σεβαστουπόλεως έναντι του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, με αρκετά στελέχη να εκτιμούν πως πλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης «κάνει ό,τι μπορεί για να θάψει οριστικά κάθε συζήτηση για ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά».

Το χρονικό της κόντρας

Η σύγκρουση ΔΗΜΑΡ-Ποταμιού ξεκίνησε με αφορμή μία συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που εδώ και ημέρες προβαίνει σε δημόσιες εκκλήσεις προς όλους προκειμένου να «ξαναζωντανέψει» ο διάλογος και οι διεργασίες για τον «τρίτο πόλο», διαπίστωσε ότι «δεν είναι θετικές οι εξελίξεις» στις εν λόγω διεργασίες και απέδωσε, για πολλοστή φορά, ευθύνες στον Σταύρο Θεοδωράκη, καταλογίζοντάς του ότι έθεσε αίφνης θέματα-αγκάθια, που δεν είχαν ως τότε συζητηθεί, δυσχεραίνοντας τις συζητήσεις. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος χρέωσε στο Ποτάμι προθέσεις για «αποκλειστική μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ» και απέρριψε τη πρόταση Θεοδωράκη για κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των αρχηγών των κομμάτων και σχημάτων, λέγοντας ότι «δεν είναι αρένα αυτή η διαδικασία, φορέα θέλουμε να φτιάξουμε ενιαίο, της Κεντροαριστεράς, όχι να δώσουμε μία μάχη που θα διώξει τον κόσμο».

Προσβλητικό σχόλιο

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο απάντησε στον κ. Θεοχαρόπουλο με προσβλητικό τρόπο. Κάνοντας λόγο για «διορισμένο βουλευτή», το γραφείο Τύπου του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη επισήμανε: «Το Ποτάμι όπως και η κοινωνία άλλωστε, δεν ασχολείται με βουλευτές που δεν έχουν ποτέ μετρηθεί στην ψήφο του λαού».

Σε ανάλογο ύφος απάντησε και το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «περίσσια αλαζονείας». «Προφανώς σχόλιο αυτού του επιπέδου επιβεβαιώνει ότι οι εκκλήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για την ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι υποκριτικές. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει ούτε και τον κόσμο που παρακολουθεί το Ποτάμι. Διερωτόμαστε άλλωστε ποιοι προοδευτικοί πολίτες μπορούν ακόμη να ανέχονται τέτοια περίσσια αλαζονείας. Κρίμα!», τόνισε χαρακτηριστικά η Αγίου Κωνσταντίνου και, τούτων δοθέντων, όλα δείχνουν ότι το γυαλί μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και του Ποταμιού δεν έχει απλώς ραγίσει. Αντιθέτως, έχει σπάσει οριστικά…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.