ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πρωτογενές πλεόνασμα το 2016

Γ.Χουλιαράκης: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Την εκτίμηση ότι το 2016 θα κλείσει με το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας, ότι η υπέρβαση του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην Οικονομία ως ένεση ρευστότητας.
ÁÈÇÍÁ// ÐÁÑÁËÁÂÇ-ÐÁÑÁÄÏÓÇ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ.(EUROKINISSI-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο κ. Χουλιαράκης έσπευσε να υπογραμμίσει, ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά εργάζεται για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων και προωθεί θεσμικές τομές στην αγορά και την Οικονομία.

Ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, για την οποία ανέφερε, ότι μετά τη συμφωνία του περσινού Καλοκαιριού υπάρχουν οι εγγυήσεις και προστατεύεται η ανεξαρτησία της. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ». Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, πως το τρέχον οικονομικό έτος 2016 θα κλείσει με το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται και επισήμανε, πως η υπέρβαση του πλεονάσματος θα «επιστραφεί» στην οικονομία ως ένεση ρευστότητας.

«Η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2016» είπε ο κ. Χουλιαράκης, ο οποίος πάντως τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει. «Δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε όταν η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα, έστω και μετά από μία βαθιά ύφεση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και σχολίασε αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πρέπει να φέρεται πιο υπεύθυνα και να μην υποστηρίζει ότι βαθαίνει η ύφεση».

«Η πρόβλεψη πολλών διεθνών ιδιωτικών φορέων ήταν στην αρχή του χρόνου για ύφεση 1,5% - 2%. Και η ΕΛΣΤΑΤ προέβλεπε ύφεση 1,2% στο εξάμηνο. Όμως η οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική και η ύφεση στο εξάμηνο ήταν 0,9%», παρατήρησε. Προσέθεσε δε, ότι «Η εικόνα της οικονομίας είναι συμβατή με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για τέλος της ύφεσης στο μέσο του 2016 και αρχή ανάκαμψης. Είναι εικόνα που πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό; Αναμφίβολα όχι».

Όπως, επίσης, τόνισε ο κ. Χουλιαράκης «η μόνη ρεαλιστική στόχευση για ανάπτυξη της τάξης του 2% είναι η προσέλκυση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτό σημαίνει θεσμικές τομές και στην αγορά και στην οικονομία και στη Δικαιοσύνη». Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την Βουλή ότι πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού «ξεκινά μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων» κι ο στόχος είναι «μία μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που σύντομα θα επιτρέψει να μειώσουμε τους φόρους και να αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 16:58 01/09/2016

  Αλέξης Τσίπρας Ένας ανίκανος και άχρηστος πολιτικός-επαγγελματίας.

  Στην πιο δύσκολη περίοδος που περνάει η Ελλάδα, έχουμε την ατυχία να έχουμε ένα ανίκανο και άσχετο πρωθυπουργό.
  Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι έγινε πρωθυπουργός με πολλά ψέματα! Πάρα πολλά ψέματα. Επίσης, γνωρίζουμε όλοι ότι είχε συμφωνήσει για υπογραφή νέου μνημονίου πριν τις εκλογές και απλά το έπαιζε καραγκιόζης μπροστά στις κάμερες. Βέβαια, αν δεν είχε συμφωνήσει, πρωθυπουργός δε θα γινόταν ποτέ.
  Σε άλλες εποχές, ο Τσίπρας θα είχε συλληφθεί και θα είχε ήδη μπει φυλακή για εσχάτη προδοσία.
  Αλλά έχουμε πει, μόνο όποιος πάει κόντρα στο σύστημα συλλαμβάνεται, και ο Τσίπρας, ως πιστό σκυλί των ισχυρών θα είναι στη θέση του για πολλά χρόνια ακόμα!
  Η Ελλάδα καταστρέφεται!
  Η Ελλάδα τελειώνει!
  Όλοι κλείνουν τα σύνορα, παρατάσσουν στρατό, ενώ εμείς βάζουμε τους φαντάρους μας να φτιάχνουν σκηνές και να μαγειρεύουν για τους λαθρομετανάστες.
  Τέτοια κατάντια για φαντάρους που κάποτε οι πρόγονοί τους τα βάλανε με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.
  Κατάντια. Άλλη λέξη δεν υπάρχει να περιγράψεις αυτό που γίνεται.
  Ακούς ή διαβάζεις ειδήσεις και βλέπεις 2 πράγματα:
  1.Φορο-καταιγίδα, πλειστηριασμούς και πρόστιμα για τον γηγενή πληθυσμό.
  2.Σπίτια, σίτιση και Ευρωπαϊκά προγράμματα για τους λαθρομετανάστες.
  Όταν ο Έλληνες είχε οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης και της αύξησης φορολογίας, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Αντιθέτως είπαν όλοι: Καλά να πάθετε… χάστε τα σπίτια σας τώρα. Πληρώστε!
  Αντιθέτως, η Ευρώπη βρήκε εκατομμύρια… δισεκατομμύρια Ευρώ για να πληρώσει σκηνές, σίτιση, ενοίκια κλπ. για τους λαθρομετανάστες.
  Δυστυχώς, όσο κάθεται αυτή η κυβέρνηση στη θέση της, η Ελλάδα μέλλον δεν έχει.
  Οι λαθρομετανάστες θα γεμίσουν την Ελλάδα και σύντομα θα αρχίσουν να απαιτούν. Και οι Μουσουλμάνοι παίρνουν με το έτσι θέλω αυτό που απαιτούν!
  Η έκρηξη θα έρθει… είναι αναπόφευκτο.
  Θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει η Ευρώπη.
  Ο Τσίπρας και ο Σύριζα, μαζί με τον Καμμένο και τους Εξαρτημένους Έλληνες, έφεραν την τρομοκρατία μέσα στα σπίτια μας.
  Όπως είπα χτες… λυπάμαι για αυτά που έρχονται….. πραγματικά λυπάμαι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.