ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προειδοποιεί με μηνύσεις για τον «πόλεμο λάσπης»

Στουρνάρας: Δεν παρεμπόδισα ποτέ έρευνα για τη σύζυγό μου

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδει κατηγορηματικά πως παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του, με αφορμή «παραληρηματικού τύπου» δημοσιεύματα.
stournaras1

Με την ανακοίνωση αυτή ο κ. Στουρνάρας απαντά σε δημοσίευμα περί τεσσάρων ματαιωμένων ελέγχων που αφορούσαν τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

«Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις ''πόθεν έσχες'' που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους. Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΟΚ! ΑΥΤΟΙ οι δυο ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ υπουργοί ήταν η παρέα του Λυκουρέζου στην Αίγινα…
  8/18/2016

  Lauren O’sullivan

  Βραδινές απορίες.
  Γιατί δεν έμεινε το σκάφος βοηθήσει;
  Γιατί έφυγε και πήγε σε μια ερημική παράλια;
  Γιατί μετά από ώρα τηλεφώνησε ο «χειριστής» και ήρθε το λιμενικό και τον πήρε;
  Γιατί δεν συνελήφθησαν και οι άλλοι δυο στο σκάφος;
  Επίσης γιατί ο Ωρίτσας ενημερώθηκε αμέσως και πήγε με ελικόπτερο;
  Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους;
  Στην Αίγινα όλοι ήξεραν ότι η παρέα του Λυκουρέζου ήταν δύο υπουργοί……??????.
  Αυτα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.