ΚΟΣΜΟΣ

«Καταστροφική η κατάσταση στην Ελλάδα»

Γερμανική οργάνωση: Ανεύθυνες οι δηλώσεις του Ντε Μεζιέρ για τους πρόσφυγες

Ως ανεύθυνη καταδίκασε η γερμανική οργάνωση για τους πρόσφυγες Pro Asyl την αξίωση του χριστιανοδημοκράτη υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ να επαναπροωθούνται στην Ελλάδα όσοι πρόσφυγες δεν παίρνουν άσυλο στη Γερμανία.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καταστροφική» για τους 50.000 πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη χώρα, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο επικεφαλής της οργάνωσης Γκίντερ Μπούρκχαρντ.

Ο Μπούρκχαρντ κατηγόρησε τον Ντε Μεζιέρ ότι το κίνητρό του είναι εμφανές: «O Ντε Μεζιέρ θέλει για λόγους εκλογικής τακτικής να αυξήσει την πίεση ώστε να διαμορφώσει ένα σκληρό πρόσωπο προς τα δεξιά», είπε στο DPA. «Η συζήτηση η οποία ξεκίνησε είναι μακριά από την πραγματικότητα», πρόσθεσε. Ο Μπούρκχαρντ υπενθύμισε ότι η καγκελάριος Μέρκελ μόλις προ ολίγων ημερών παραδέχθηκε ότι η Γερμανία αγνόησε την προσφυγική κρίση επί μακρόν και έτσι άφησε τα προβλήματα τα οποία συνδέονται με αυτή να τα αντιμετωπίσουν οι χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Την αξίωση αυτήν περί επαναπροώθησης των προσφύγων στην Ελλάδα την οποία προανήγγειλε σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt, ο Τόμας ντε Μεζιέρ τη στηρίζει στη συνθήκη του Δουβλίνου. Χαρακτήρισε όμως αναγκαία μια κοινή ευρωπαϊκή στάση για την επίλυση του προσφυγικού. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν επιτρέπεται πλέον η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα λόγω των κακών συνθηκών υποδοχής που επικρατούν εδώ και χρόνια στη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.