Neo

Γιατί ανέβαλε το ταξίδι του στη Φρανκφούρτη ο Στουρνάρας

stournaras

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανέβαλε προγραμματισμένο του ταξίδι στη Φρανκούρτη λόγω των εξελίξεων στην Attica Bank.

H γενική συνέλευση  τράπεζας γίνεται την Τρίτη στις 12:00 και μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί η συμφωνία με τον βασικό μέτοχο για τον ορισμό του Θ. Πανταλάκη ως CEO.

Το ΤΣΜΕΔΕ αρνείται να συναινέσει στην τοποθέτηση του κ. Πανταλάκη ενώ πηγές της ΤτΕ επισήμαναν τις τελευταίες ημέρες ότι ο «Πανταλάκης θα πάει στην Attica Bank είτε ως CEO είτε ως Επίτροπος», θέλοντας να υπογραμμίσουν αφενός τη σοβαρότητα της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η τράπεζα, αφετέρου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει η κεντρική τράπεζα και να αφήσει την Attica Bank έρμαιο κύκλων που θέλουν να παίξουν παιχνίδια, επιχειρηματικά ή πολιτικά.

 

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σαν να μυρίζει «νεα υπόθεσης Κοσκωτά » εδώ.
  Τότε ομως υπηρχε όμως ο Γιώργος Παπανδρέου να την αποκαλύψει μέσα στην ίδια την Κυβερνηση του πατέρα του !
  Εδώ ,τι να περιμένει κανείς από Ρουμελιώτη ή, και τον ιδιο τον Στουρνάρα ;
  Για τον πρώτο ειμαι βέβαιος οτι προέχει η καρέκλα του !
  Για τον άλλο, συζητιέται και η συμμετοχή του στην εγκυμονούσα » κεντροαριστερα» εφόσον ουτε η ελιά , ούτε ποτάμι κάθησε στον Σημίτη .
  Αλλά δεν χαραμίζεται εύκολ; Η θέσης του ΔτΤΕ …

  • Ε.Στ. 9:21 20/09/2016

   Υποθέτω, μιλάτε για τον ίδιο Ρουμελιώτη, που είχε προτείνει ο Γ.Παπανδρέου για την θέση του πρωθυπουργού της χώρας μας.

   • Μεγάλο και επιδέξια (;) επιλεγμένο το λάθος σας για τους αγνώστους σκοπούς σας !
    Ο Παπανδρέου ειχε προτείνει να τον αντικαταστήσει ο νόμιμος και συνταγματικά φυσικός διάδοχός του που ηταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Βουλής . ´
    Ο εντιμότατος , δραστήριος , προοδευτικός και άκρως δημοκράτης πρόεδρος της Βουλής των Ελληναων … Ο κ. ΦΙλιππος Πετσάλνικος .
    Δεν σας ενθουσίαζε ούτε αυτο υποθέτω !

    • Ε.Στ. 19:51 20/09/2016

     Δικό σας αδέξια επιλεγμένο λάθος. Στην αρχή είχε προταθεί ο Πετσάλνικος. Μετά έπεσαν και άλλα ονόματα από τον Παπανδρέου, ανάμεσα στα οποία ο Ρουμελιώτης και η Έλσα Παπαδημητρίου. Παραθέτω: «Ανάμεσα σε όλα όσα αναφέρεται ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο βιβλίο που συνέγραψε, σημειώνει πως στις 7 Νοεμβρίου 2011 δέχθηκε από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, την εξής πρόταση: Να έρθει στη χώρα για να γίνει πρωθυπουργός.

     Συγκεκριμένα στο βιβλίο του «Το άγνωστο Παρασκήνιο της Προσφυγής στο ΔΝΤ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο κ. Ρουμελίωτης αναφέρει πως στις 7 Νοεμβρίου 2011, ο κ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε στην Ουάσινγκτον όπου βρισκόταν και του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός.

     Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο τότε πρωθυπουργός του είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον Λουκά Παπαδήμο.»

    • Billyx00 1:23 21/09/2016

     Συνταγματικά διάδοχος πρωθυπουργός ειναι αυτος που εκλεγεί η κοινοβουλευτική ομάδα που εχει την πλειοψηφεία( περίπτωση Σημιτη ) αν υπάρχουν περιςςοτεροι υποψηφίοι , ή εγκρίνει πρόταση που γίνεται ! Κ μετα επικυρωνει την κυβερνηση που σχηματιζει ο νέος Π/θ με ψήφο εμπιστοσύνης …
     Δεν υπάρχει φυσικός διάδοχος κ βέβαια δεν ειναι ο πρόεδρος που βουλης που εκλέχτηκε επειδη τον πρότεινε ο Π/θ για πρόεδρο !
     Ετσι λεει ο κανονισμός της βόυλης κ το συνταγμα ….
     Μην ξεχάσουμε, κ αυτα που ξέρουμε

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.