ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ ΦΩΦΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΥ...

Η Κεντροαριστερά της Φώφης και του Σταύρου τελείωσε. Εξέλιξη αναμενόμενη. Τώρα η κάθε πλευρά προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην άλλη. Κι αυτό αναμενόμενο. Μόνον αδαείς μπορούσαν να ποντάρουν στην ευδοκίμηση του εγχειρήματος. Και φυσικά οι ιδιοτελείς, αυτοί που περίμεναν ν' αρπάξουν κάποιο κομμάτι από την προίκα. Ο γράφων, εξ αρχής δεν είχε καμμία αμφιβολία για το ναυάγιο. Το αποτύπωσα στην αρθρογραφία μου όσο πιο καθαρά μπορούσα. Διαλέγω τέσσερα αποσπάσματα και σας καλώ να διαβάσετε, από τις παραπομπές που δίδονται, τους λόγους για τους οποίους ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν μπορούσαν να ενωθούν εις σάρκαν μίαν. Ειλικρινά, όσοι θεωρούν πως ο ενδιάμεσος, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός χώρος είναι σημαντικός για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και υπάρχει ανάγκη ανασυγκρότησής του, αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τα παρακάτω. Όχι μόνον τα κομμάτια που παρατίθενται, αλλά και ολόκληρα τα άρθρα

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ(;) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ...
Το φάσμα της επερχόμενης, εκ δεξιών και εξ ευωνύμων, λεηλασίας του πολιτικού Κέντρου και επομένως της περαιτέρω συρρίκνωσης έως και εξαφανίσεως του ΠΑΣΟΚ ήταν ο βασικός λόγος που η Φώφη Γεννηματά επανέφερε την ιδέα της ανασυγκρότησης εκ βάθρων και χωρίς αποκλεισμούς της Κεντροαριστεράς με τη δημιουργία ενός σοσιαλδημοκρατικού μετώπου και την εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Είναι η τρίτη προσπάθεια, μετά την Ελιά (ευρωεκλογές 2014) και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (Σεπτέμβριος 2015), να υπάρξει ένα ισχυρό κεντρώο κόμμα. Θα είναι πιο τυχερή η Φώφη Γεννηματά από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και θα τα καταφέρει; Δύσκολο. Παρότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να υπάρξει ένας ενδιάμεσος, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., πολιτικός φορέας είναι επιφυλακτικοί ως προς την ικανότητα, την αξιοπιστία ακόμη και την ειλικρίνεια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται.

Τα πρόσωπα, τα κόμματα, οι κινήσεις που πρωταγωνιστούν είναι, εναλλασσόμενα, πάντα τα ίδια και στη συνείδηση των πολιτών και κυρίως στο ακροατήριο της Κεντροαριστεράς οι περισσότεροι θεωρούνται πολιτικά χρεωκοπημένοι. Ο επιπλέον λόγος που όλες αυτές οι κινήσεις αναδιοργάνωσης της Κεντροαριστεράς αντιμετωπίζονται με καχυποψία είναι και το γεγονός ότι περισσότερο εκφράζουν την αγωνία κάποιων στελεχών και πολιτευτών να παραμείνουν ή να επανακάμψουν "στα πράγματα". Όταν αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απλώς κινήσεις κορυφής, χωρίς κοινωνική αντιστοίχηση είναι λογικό η εμβέλειά τους να είναι περιορισμένη και τελικά να μην ευδοκιμούν. Όποιος διαχειρίζεται απλώς το παρελθόν, και στο ΠΑΣΟΚ αυτό κάνουν, δεν έχει μέλλον. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί μια πολιτική δημογεροντία να καλύψει την απουσία των κοινωνικών υποκειμένων και της Νεολαίας από τις διεργασίες ανασύνθεσης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου είναι λογικό να μην έχει ακροατήριο πέραν των σελίδων των εφημερίδων και της τηλοψίας.
(ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ(;) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ... 25/1/2016)

Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...
Όσοι περιμένουν να έλθουν σε (πολιτικού) γάμου κοινωνία η Φώφη Γεννηματά μετά του Σταύρου Θεοδωράκη θα διαψευστούν. Τουλάχιστον για το προβλεπτό μέλλον οι προσπάθειες να ενωθούν εις σάρκαν μίαν το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι δεν αναμένεται να ευδοκιμήσουν. Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί, μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως, είναι ακόμη μεγάλη. Και το κυριότερο είναι ναρκοθετημένη με προσωπικές φιλοδοξίες, αμοιβαία καχυποψία, διαφορετικές προτεραιότητες και το κυριότερο αποκλίνουσες οπτικές ως προς το τι είναι και εκπροσωπεί ο κάθε χώρος. Οι μεν λένε ότι είναι σοσιαλδημοκράτες οι δε μεταρρυθμιστές. Το Ποτάμι θεωρεί εαυτόν το "νέο" στην πολιτική και το ΠΑΣΟΚ εκφραστή του "παλαιού κατεστημένου που χρεοκόπησε τη χώρα". Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα υποστηρίζει πως εξαερώθηκε πολιτικά επειδή "έθεσε το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού" και θεωρεί το Ποτάμι "απολίτικο και συγκυριακό κομματικό μόρφωμα".

Και τα δύο κόμματα πάντως επειδή αυτοτοποθετούνται στο χώρο του Κέντρου είναι υποχρεωμένα να συνομιλούν αφενός γιατί η πίεση που υφίστανται αμφότερα από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και αφετέρου επειδή όντως, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος και αριθμητικά υπολογίσιμος πολιτικός φορέας που θα εξισορροπεί, σε κυβερνητικό επίπεδο, τις ακραίες πολιτικές ή και συμπεριφορές της Αριστεράς και της Δεξιάς. Η εκλογή του κεντροδεξιού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. και η συνεχής μετατόπιση του Αλέξη Τσίπρα προς ολοένα και πιο ρεαλιστικές και κεντροαριστερής οπτικής θέσεις ήταν λογικό να εκληφθούν από τα κόμματα που βρίσκονται στο χώρο του Κέντρου ως συμπληγάδες πέτρες που απειλούν να τα συνθλίψουν. Και ήταν αναμενόμενο να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες μεταξύ τους προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω πολιτική και εκλογική τους συρρίκνωση.

Τώρα τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο νερό είναι αποφασισμένο το κάθε κόμμα να βάλει στο κρασί του. Και κυρίως αν Γεννηματά και Θεοδωράκης θα καταφέρουν στο όνομα του κοινού μέλλοντος να ξεπεράσουν τις θεμιτές αρχηγικές τους φιλοδοξίες και να συμφωνήσουν σε ένα Πρόγραμμα που θα εκφράζει και θα ενοποιεί το χώρο του Κέντρου, και σε ένα Πρόσωπο που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στους Τσίπρα και Μητσοτάκη. Προσώρας τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει. Και δεν συμβαίνει επειδή κανείς από τους δύο, παρά τα όσα δημοσίως λέγονται, δεν θέλει να συμβεί. Και κυρίως ο Σταύρος Θεοδωράκης, του οποίου το κόμμα αλλά και οι οπαδοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία προτιμούν τη συνεργασία με τη Ν.Δ. παρά με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί εκατέρωθεν να διατυπώνονται προτάσεις και να αποστέλλονται προσκλήσεις για συμπόρευση ακόμη και για κοινή εκλογική κάθοδο όμως η κυρίαρχη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι όλο αυτό το πολιτικό σουρταφέρτα στον ενδιάμεσο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. χώρο γίνεται είτε για το θεαθήναι και προκειμένου κάποιοι παροπλισμένοι "εργολάβοι" της Κεντροαριστεράς να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγματα είτε επειδή λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό, την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό-φορολογικό αυξάνεται η πιθανότητα, έστω και εξ "ατυχήμα
(Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... 13/3/2016)

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ -ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ- ΓΙΑ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ...
Εξάλλου δεν είναι σίγουρο ότι ο "αρραβώνας" θα οδηγηθεί και σε "γάμο" με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν θέλει την κατάργηση των κομμάτων τους. Ελπίζουν να υπάρξει έστω μια εκλογική συμπαράταξη, αλλά και σ' αυτή είναι δύσκολο να συμφωνήσουν καθώς δεν ξέρουν πότε θα γίνουν οι εκλογές. Διαφορετικά θα είναι αν γίνουν εντός του 2016, όπως κάποιοι πιθανολογούν και διαφορετικά αν οι κάλπες στηθούν μετά από 2-3 χρόνια όπως υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και τους περισσοτέρους. Πάντως ορισμένοι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται τελικά να αποδώσει επειδή είναι μια προσπάθεια συγκρότησης από τα πάνω και όχι μια κινηματική διαδικασία που εκφράζει την κοινωνία. Οι ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού προσπαθούν να αντισταθούν στην πίεση που δέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη ΝΔ. από τη στιγμή που εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βασικό τους μέλημα είναι η κοινοβουλευτική τους διάσωση τους. Χωρίς κοινωνική αντιστοίχηση και με μοναδικό επιχείρημα να υπάρξει ένας ενδιάμεσος χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι όντως δύσκολο να καρποφορήσει η προσπάθεια παραδέχονται σημαντικά, αλλά παροπλισμένα τώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η Κεντροαριστερά, η Προοδευτική Παράταξη μπορεί να ανασυσταθεί μόνον μέσα από ριζοσπαστικό λόγο, προγραμματικές επεξεργασίες που θα περιγράφουν ένα διαφορετικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και οπωσδήποτε πολιτικές και εθνικές προτεραιότητες που θα απαντούν με διέξοδο τρόπο στα μεγάλα προβλήματα που έχουν επισωρεύσει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και θα επαναφέρουν την αισιοδοξία στους πολίτες. Κι αυτό γίνεται μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών για συγκρότηση κοινωνικών μετώπων στην Παιδεία, την αυτοδιοίκηση, τα εργοστάσια, τους αγρότες, την επιχειρηματικότητα κ.α. και όχι με το διορισμό π.χ. 25 ατόμων που θα οργανώσουν το διάλογο με κόμματα, κομματίδια και τους "συνήθεις υπόπτους" της Κεντροαριστεράς, όπως ο Λυκούδης, ο Χατζησωκράτης, ο Μεϊμάρογλου ή με πρώην, και εν πολλοίς απεχθείς στην κοινωνία, υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
(ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ -ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ- ΓΙΑ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ... 4/4/2016)

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Το ερώτημα λοιπόν είναι: Μπορεί να ανασυγκροτηθεί ο ενδιάμεσος, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., χώρος δίχως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου και όποιες άλλες προσωπικότητες (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος κ.α.) εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σ' ένα προοδευτικό κόμμα του Κέντρου; Δύσκολο. Όχι επειδή υπάρχουν έντονες προσωπικές φιλοδοξίες ή πάθη που έρχονται από το παρελθόν, αλλά επειδή απουσιάζει μια νέα, μεγάλη και συνεγερτική για τη χώρα αλλά και την προοδευτική παράταξη, ιδέα. Όσο στη Χαριλάου Τρικούπη αρνούνται να δεχθούν πως το ΠΑΣΟΚ πέθανε και πρέπει να ενταφιαστεί με τιμές, δεν πρόκειται να γίνει καμμία ανασυγκρότηση. Ο χώρος θα φθίνει μέχρι να του βάλουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι λουκέτο.
(ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; 23/5/2016)

16 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 23:45 11/09/2016

    Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
    ===============================================================================
    H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
    «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
    «Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
    Παράλληλα, αναφέρθηκε
    στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

  2. ΝΜan. 13:08 11/09/2016

    Spiegel τεμαχίζει” ΣΥΡΙΖΑ: “Φέρτε επειγόντως έναν… ψυχίατρο για Τσίπρα – Βαρουφάκη!”

    To ότι η Ελλάς ήταν ανέκαθεν ένα απέραντο φρενοκομείο, είναι γνωστό στους παροικούντες την (εσωτερική) Ιερουσαλήμ.
    Απλά με την κατάληψη της εξουσίας από το εξάμβλωμα των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ , που αντικειμενικά αποτελεί την κορυφαία έκφραση της ψυχοπαθολογικής (πολιτικής) τρέλας που έχει προκύψει στην ενδοχώρα μεταπολιτευτικά, αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό και εις τας Ευρώπας.
    Άρα να μην αιφνιδιαζόμαστε από άρθρα σαν και αυτό του σημερινού Spiegel που απαιτεί επειγόντως ψυχίατρο για την σημερινή Ελληνική κυβέρνηση.
    Στο άρθρο αυτό αναφέρεται σε μια συνέντευξη που έδωσε Γερμανός ψυχίατρος στο BBC για τις ψυχωτικές εμπειρίες που έχουν άτομα τα οποία πάσχουν από παραληρηματικές ιδέες, σημειώνοντας ότι οι συντάκτες έχουν κάνει ένα λάθος:
    «Δεν θα έπρεπε να κινηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων όπως έκαναν, αλλά προς το χώρο των οικονομικών συντακτών που προσπαθούν να καταλάβουν και τα ερμηνεύσουν τα σχετικά με την Ελλάδα, γεγονότα».
    Καλεί δε ο συντάκτης τον Διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής στο Charité του Βερολίνου να δεί την δράση της κυβέρνησης Τσίπρα.
    Οι φανταστικοί εχθροί
    Στη συνέχεια χωρίζει το άρθρο σε κεφάλαια με το πρώτο να έχει τίτλο «οι φανταστικοί εχθροί».
    Σε αυτό αναφέρεται στον Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας ότι εκείνοι που ακούν προσεκτικά καταλαβαίνουν όχι τη θεωρία των παιγνίων στην οποία είναι ειδικός ο καθηγητής και υπουργός, αλλά μόνο την ψυχοπαθολογία. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι υπάρχει μια εμμονή σε φανταστικούς εχθρούς που θυμίζει “ψυχωτική εμπειρία”.
    Στο δεύτερο κεφάλαιο που κάνει λόγο για ασθένεια, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ένα πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι αναγκαίο ενώ βρίσκεται υπό πτώχευση και ενώ μιλά για κούρεμα του χρέους στη συνέχεια κάνει λόγο για αναδιάρθρωση.
    Ψυχοπαθολογία οι μυστικοί εφοριακοί
    Στην «ψυχοπαθολογία» της ελληνικής κυβέρνησης το Spiegel προσθέτει και την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς, αλλά και την απειλή ότι θα στείλει η Ελλάδα τους μετανάστες στο Βερολίνο.
    «Οι διαπραγματευτές έχουν επαναπροσδιορίσει ενστικτωδώς ένα θεραπευτικό λεξιλόγιο για τις επισκέψεις τους στην Αθήνα», γράφει.
    Στο τελευταίο κεφάλαιο ο δημοσιογράφος αναρωτιέται ποιος είναι πραγματικά τρελός και τονίζει ότι χρειάζεται ψυχιατρική παρέμβαση αλλά πώς να ασχοληθεί κανείς με μια κυβέρνηση που έχει παραισθήσεις.
    Σημειώνει ότι πλέον «ο Τσίπρας και οι άνθρωποι του θέτουν πλέον τις αυταπάτες τους υπό έλεγχο», καθώς οι τράπεζες ξεμένουν από χρήματα. Όμως καταλήγει, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατευναστικές δηλώσεις, επιμένει στη νευρικότητα σαν να ακούει εσωτερικές φωνές.
    «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά …ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τoν περιβάλλει», σημειώνει δηκτικά στο τέλος.

    Hμερομηνία δημοσίευσης: 10/03/2015

  3. Bild : H ελληνική κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών και δεσμεύτηκε ξανά.

    Την ελπίδα οι Έλληνες να κρατήσουν περισσότερο διάστημα τις υποσχέσεις τους να προχωρήσουν σε οικονομίες εκφράζει στο πρωτοσέλιδο της η γερμανική εφημερίδα Bild λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Eurorgoup.

    H εφημερίδα γράφει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα
    παραμείνει συνεπής στην εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν σε αντάλλαγμα για νέα οικονομική βοήθεια.

    Κάνει λόγο επίσης για στροφή 180 μοιρών της ελληνικής κυβέρνησης από τη ρητορική του τέλους της λιτότητας στη δέσμευση να μην ανατρέψει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Σημειώνει, επίσης, την ελληνική δέσμευση να αποπληρώσει τις οφειλές της στους πιστωτές της.

    Από την πλευρά του το Spiegel υποστηρίζει ότι η απόφαση της Παρασκευή αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα και σημειώνει ότι είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς. Όπως γράφει χαρακτηριστικά αν επρόκειτο για μια παρτίδα πόκερ αυτή δεν θα είχε νικητές.

    Το γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει και το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων αναφερόμενη στις πεντάωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κατέληξαν σε ένα κείμενο «με το οποίο μπορούμε όλοι να ζήσουμε όμορφα» όπως σχολίασε μέλος της γερμανικής αποστολής.

    Σύμφωνα με το Spiegel κάποια στιγμή και αφού κατατέθηκε το προσχέδιο της απόφασης στην οποία είχαν καταλήξει οι υπουργοί Οικονομικών ο Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του είπε: Ή αυτό ή τέλος.

    Η εκτίμηση που διατυπώνει Γερμανός διπλωμάτης είναι ότι το Eurogroup ήταν ενωμένο κατά της Ελλάδας και ότι η σκληρή γραμμή απέδωσε.

  4. BBC: Ταπεινωτική η επιστολή «παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-γρήγορα» για τον Έλληνα πρωθυπουργό

    «Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να ήταν προσωπικά ταπεινωτικό να στείλει αυτήν την “παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-σύντομα” επιστολή του προς την Ανγκελα Μέρκελ», αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο αρθρογράφος του BBC Ρόμπερτ Πέστον.
    «Παραπονιέται πως δεν υπάρχει σημάδι πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης, που θα σημάνει μια νέα αρχή και τους κατηγορεί πως προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα του σε ένα πρόγραμμα που η κυβέρνησή του έχει απορρίψει και που, εκείνος πίστευε πως το ίδιο έχουν κάνει και οι εταίροι του», αναφέρει ο Πέστον.
    Ωστόσο, αυτό που καταδεικνύεται, σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο, είναι ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Φεβρουάριο αντί να γεφυρώσει το χάσμα, το διεύρυνε και σημειώνει ότι πρόκειται για ένα «συναισθηματικό και ιδεολογικό χάσμα». «Και οι δύο πλευρές θέλουν ο άλλος να παραδεχθεί ότι είχε λάθος στο παρελθόν, όμως κανείς δεν δείχνει τη διάθεση να το κάνει αυτό», λέει χαρακτηριστικά.
    Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πέστον, η σαφής διακήρυξη της αμοιβαίας παρεξήγησης ήταν αυτό που ανέφερε στο blog του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπου αναφέρεται στην αδυναμία των πακέτων βοήθειας να σώσουν την Ελλάδα, καθώς αυτά επιβλήθηκαν όχι για να σώσουν τη χώρα, αλλά τις τράπεζες και τους επενδυτές.
    «Αλλά εάν ήταν με κάποιο τρόπο σοφό και διπλωματικό το να πεις στους Γερμανούς πως είναι λάθος και εγωιστές, στην παρούσα συγκυρία, είναι αμφισβητήσιμο» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «δεν υπάρχει κανένα σημάδι πως οι δύο πλευρές έχουν συγχωρέσει η μία την άλλη και προχωρούν».

  5. Eixe ποτέ κανείς αμφιβολία οτι to ειδύλλιο θά βούλιαζε; Ηταν φώς φανάρι από τήν στιγμή που πάτησε το πόδι του στό Καράβι έφερε γουρσουζιά.
    Αλλά επειδή………..χθές τό «σύστημα λογοκρισίας» μου είπε να μή γράφω ..»ανεπιθύμητος» λέει, πολλά αρνητικά ερωτήματα καί διαιρωτώμαι …εσυ δεν έγραψες τήν περασμένη εβδομάδα Φελνικο » λογοκρισία γιόκ»? και του χθεσινό τώρα απευθύνεται σέ όσους δικαιούνται να γράφουν …….

    Ποιός ήταν, αν ήταν η δεν ήταν, ειναι τό ερώτημα. Προφανώς ο άνθρωπος ήταν ο πρόεδρος ενός Βιρβάρ κομματων μέ 4% που κανένας ακόμη καί ο τωρινός του «φίλος» δεν ήθελε αρνιόταν να τόν δεί ακόμα καί ζωγραφιστό.
    Κανένας δέν έγραφε τότε γι’αυτόν, δέν τόν λογάριαζατε αυτή ειναι η αλήθεια, όπως αλήθεια είναι οτι κανένα δέν πείραξε κανένα δέν έριξε αντιδημοκρατικά » φωνή βοώντος» στήν ερημωμένη Βουλή όταν ήταν στο βήμα, ακόμη και τήν εποχή που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση δέν τόν λογάριαζε κανένας από εσάς.
    Βρέ είστε ή δέν είστε η π κάνετε πώς είστε Πολιτικά αγράμματοι.
    Αυτός σάς έφερε τά μνημόνια η ΕΣΕΙΣ που τα τρώγατε ; Μίζεςαπό δώσει επιδόματα πεθαμένων από κεί και παρακάτω Κουνέλης στήν γέννα οι ανύπαντρες καί τα χωριά
    σας τυφλούς με Μερσεντές.
    Μόνο του φταίξιμο ειναι οτι ηταν καλός μαθητής. Δημαγώγησε κι’ αυτός όπως τον είχατε διδάξει και τώρα σας γαμά (πολιτικά εννοείται) .
    Τώρα τόν κινηγάτε. Καί η ερωτηςη ειναι Γιατί ; Εχει κανένα Έλληνα πού ειναι σέ θέση, παρά τά λάθη του, πού μπορεί να τά κάνει καλύτερα;
    Ο αγαπημένος σας Γώργιος; Αυτός ειναι πολιτικά νεκρός κινούμενο λείψανο, καλός δέν λέω αλλά υπάρχει καί αυτό πού οί άλλοι Ευρωπαίοι λένε πολιτική ευθύνη. Φοβάται ομως όπως όλοι τήν εξεταστική, τό σκαμνί , καί πιθανώς αν όχι φυλακή μή πάει ποιό κάτω από τόν Τσίπρα στήν ιστορία.
    Ο Λαός όμως και τά κόμματα μετά από χαμένες εκλογές και αποτυχίες θέλει νβλέπει αιμα, πολύ αίμα, μόνο που ηταν ασυνήθιστο φαινόμενο στήν Ελλάδα, όταν σάν τόν Εφιάλτη λιποτάκτησε από τό ΠΑΣΟΚ.
    Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι υπάρχουν τρεις για νά σταυρώσουμε γιά να καταπραΰνουμε τον Λαό, τόν Βενιζέλο, τόν Τσίπρα και τόν Παπανδρέου καί ο αιμοβόρος λαός ένα από τούς τρείς θέλει νά τόν δεί ανάποδα και στήνουν τόν σταυρό ανάποδα, ποιόν νά σταυρώσουμε ανάποδα τόν Βενιζέλο τόν Τσίπρα η τόν Παπανδεου;
    Απλή η ερώτηση .

    • ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…

      Απάντηση κόλαφος στους…..εισαγγελείς…!!!
      Γραφείο Γ. Παπανδρέου

      Η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε το 15,6%.

      *Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντησή της σε σχετικό με τα στατιστικά στοιχεία ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, τονίζει ότι:
      “Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.”

      Και στη συνέχεια υπογραμμίζει:

      *“Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.”

      *Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες.

      *Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.

      *Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

  6. Eνώ ο Τσίπρας προσπάθησε να φανεί σαν Ανδρέας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ανακάλυψε ο ιδιος και
    οι οπαδοί του οτι ονειρεύονταν με ξεσκέπαστα οπίσθια,
    ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα , ονειρεύεται οτι ειναι ο Γιώργος Παπανδρέου !

    Μας λέει λοιπόν περί του «μάτωματος ολων » που χρειάζεται η χώρα σήμερα για να βγούμε απο την μιζέρια.
    Μας λέει για «πλάτη » που θα πρέπει να βάλουν όλοι για τις αλλαγές που θα μας βγάλουν στην ανάπτυξη — δεν ειπε ακριβώς την πράσινη ανάπτυξη ακόμη ,αλλά περιμένετε λίγο θα την πει και αυτήν —
    Όλοι λοιπόν αναγνωρίζουν δικαιώνουν την σταση , τις αποφάσεις και τις αλλαγές που έφεραν
    στη χώρα μας ο :Παπανδρέου και οι στενοί του συνεργάτες .
    Αυτο γίνεται και λέγεται απο τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην πατρίδα μας.
    Υπάρχουν λοιπον ακομη ψηφοφόροι που προσπαθουν να βρουν μια «κεντροαριστερή »
    παράταξη χωρίς τους ανθρώπους που κινούν το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ;

    Υπάρχουν ακόμη αφελείς που θα ψηφίσουν στις Επερχόμενες εκλογές για «ενώσεις Κρντρωων , «ποτάμια » ελιές , ΠΑΣΟΚ με Θεοχαρόπουλο και Βενιζέλο ακόμη σ´ αυτό, ανεξάρτητους Ελληνες και οτι αλλα αποκόμματα εφευρεθούν λίαν προσεχώς;
    Φιλοι μου κινηματίες μας περιμένει μια προσπάθεια .
    ΠΑΜΕ μαζί και με αΓΑΠη !

  7. N Bράχος 20:18 09/09/2016

    ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ…! ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ…!

    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!!!….
    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου.
    *Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ ! Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα.
    *Κι όμως με (ν)τροπολογία στις 11 Δεκ. 2013, Σαμαράς-Βενιζέλος, ΧΑΡΙΣΑΝ το πρόστιμο 1,2 Δις. ευρώ που είχε επιβάλλει για λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου σε Λάτση και Βαρδινογιάννη. Και εμείς ‘’οι έντιμοι’’ που ..επαναστατούμε με το παραμικρό όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, τι δίδαγμα δίνουμε στα παιδιά μας, στην Ελλάδα του αύριο? Που είναι η ηθική συμπαράσταση, στον έντιμο αγωνιστή που διώκεται από την κλίκα , γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΣ?
    *Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, δεξιοί, αδέξιοι, ‘’αριστεροί’’ και ακροφασίστες, οδήγησαν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο , οι έντιμοι του Σύριζα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?
    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
    *Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου. Κι όμως , η πράξη του αυτή δημιούργησε »ΤΣΟΥΝΑΜΙ»» οργής, τόσο στους φοροφυγάδες, όσο και μίσθαρνα όργανα της δημόσιας εξουσίας.
    *Ασυγκράτητοι όλοι τους θέλησαν να θρέψουν δάφνες, με την »ευκαιρία» τιμωρίας του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού, που έκανε το καθήκον του βάζοντας πρόστιμο στην κορυφή της πυραμίδας φοροδιαφυγής.
    *Πότε στο παρελθόν έγινε έλεγχος και επεβλήθη πρόστιμο τόσο μεγάλο, όσο και το μέγεθος της φοροδιαφυγής και το εμπορικό και κοινωνικό »ανάστημα» των φοροφυγάδων.
    *230 !!! βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού, πιστεύοντας ότι ο ..ψηφοφόρος θα τους »εξάγνιζε» πολιτικά ισοβίως.Φαίνεται ότι ο ‘’πολιτικός’’ συμπεριφέρεται ανάλογα με την ‘’κάστα’’ και τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων.
    *Στην αρχαία Ρώμη οι ‘’πελάτες’’ ζήταγαν αίμα.
    Σήμερα, στην Ελλάδα οι ‘’πελάτες’’ ζουν και αποχαυνώνονται με ..χόρτα, καφέ και ‘’παρόλες’’ μικροκομματικής σκοπιμότητας και πελατειακής εξυπηρέτησης.
    Αυτοκαταστροφή χωρίς επιστροφή για την Ελλάδα και… εκούσια δυστυχώς.
    ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑΤΙ ο κ. Τσίπρας δεν επαναφέρει το πρόστιμο των 1,2 δις ευρώ με νέο νόμο, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ !!! ώστε με τα χρήματα αυτά να επιλύσει ΟΛΑ! σχεδόν τα παρόντα προβλήματα?

  8. N Bράχος 20:05 09/09/2016

    Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε: που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

    Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

    Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

    Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

    Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

    Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

  9. @Ν.Βράχο και τούς άλλους
    Συμφωνείς δεν συμφωνείς εγώ συμφωνώ, το λέω από καιρό . Αλλά πρέπει να συμφωνείς εφ’ όσον ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος ήταν Προέδρος του ΠΑΣΟΚ του κόμματος πού τότε αντιπροσώπευε το 44%του Ελληνικού λαού το οποίο και τον εξέλεξε ενός Κόμματος πού ήταν η «έκφραση του ΠΑΛΙΟΥ κατεστημένου πού καταστρεψε τήν χώρα» (λόγια του αρχηγού).Εάν στον Προέδρο ενός τέτοιου κόμματος δεν αξίζει η «πολιτική κρεμάλα» σε ποιόν άξιζε στον δημαγωγό του 4%.

    • N Bράχος 20:10 09/09/2016

      ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ.

      Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
      υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
      Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
      Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:
      • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
      • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
      • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
      • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
      • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
      • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
      • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα…
      • Έγινε μια αρχή. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα βήματα, θα αποτελέσουν το θεμέλιο, για ευνομία, φοροδοτική ισότητα, και ισονομία.

      • Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ασυλία ούτε παραγραφή για την διακίνηση μαύρου χρήματος και το γεγονός αυτό είναι η καλλίτερη απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
      Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να εφαρμοσθούν οι νόμοι που ψήφισε και να δημιουργηθούν συνθήκες που θα οδηγούσαν σε μια νέα Ελλάδα, είναι μία ακόμη απόδειξη, ότι μόνο αυτός, δεν υπολόγισε ούτε την εξουσία, ούτε το πολιτικό κόστος, να υπάρξει ευνομία για να σωθεί η Ελλάδα.
      ΥΓ.
      Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.

    • Manos 23:31 10/09/2016

      κ.Πορκιδη, ξεχασατε να συμπεριλάβετε μαζι με τον «Εθνικο Προδοτη» ΓΑΠ και τον Βασικο Μετοχο της καταστροφης Καραμανλη. Πιστευω να ζητήσετε να δικαστουν σαν Εθνικοι Προδοτες, οι Προθυπουργοι Ιρλανδιας-Πορτογαλιας και ο Προεδρος της Κυπρου που υπεγραψαν τα ιδια μνημονια. Και φυσικα ολοι οι επομενοι που ακολουθησαν του ΓΑΠ αφου εκαναν χειροτερα πραγματα.

  10. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ 44%, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ.
    ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΪΑ

    ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
    Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
    *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβώνας, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ. Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου. Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ στον ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’. Είναι γνωστή ΔΥΣΤΥΧΩΣ η άθλια συμπεριφορά στον δημιουργό του ΑΣΕΠ, ευπατρίδη Σάκη Πεπονή, που για την ψήφιση του νόμου περί εντιμότητας και διαφάνειας ΔΕΝ !!!! επανεξελέγη ούτε βουλευτής.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου, μείωσε σε ένα χρόνο(2010)το έλλειμμα των 35 δις ευρώ του Καραμανλή κατά 6% του ΑΕΠ, ή κατά 40% του όλου ελλείμματος, μείωσε το χρέος κατά 15 δις ευρώ και οδήγησε την Ελλάδα , λίγο πρίν την έξοδό της στις αγορές.
    Τότε τον ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ προδότες και αποστάτες, υπηρέτες του συστήματος .
    *Το δίλημμα Παπανδρέου να συντρίψει τους προδότες ,Η, να σώσει την Ελλάδα, είναι ένα θέμα πατριωτισμού, που μόνο λίγοι και σπάνια στην παγκόσμια ιστορίαν, θα βρεθούν να έχουν πάρει τέτοια απόφαση. Ο κάθε τυχάρπαστος και ο κάθε ‘’νοικιασμένος’’…απλός πολίτης, μπορεί να γράφει ανώνυμα και ανώδυνα, ότι επιθυμεί ή, ότι εντολές του δώσουν. Πάντως αποτελεί όνειδος η απόπειρα διαστρέβλωσης, παραποίησης ΝΟΘΕΥΣΗΣ της αλήθειας , όταν ΟΛΟΙ σχεδόν γνωρίζουν το μεγαλείο και τις ευεργετικές και σωτήριες επιδράσεις από αυτήν την μοναδική πραγματικότητα.
    Είναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ των…απλών πολιτών να ξεχνούν ότι σήμερα βρίσκονται υπάρχουν και..υβρίζουν μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε την σωτηρία της Ελλάδας , από την παραμονή του στην εξουσία.

  11. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ….

    *Όλοι εμείς που πιστεύουμε πως πρέπει να εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το ΑΣΕΠ,Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλους τους τομείς της ζωής μας ώστε να μπορούμε να ξέρουμε τι μας συμβαίνει σε κάθε στιγμή και σε κάθε επαφή με την κοινωνία.
    *Όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα παρέχει ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ φροντίδα και προστασία, χωρίς εκμετάλλευση και φακελάκια.

    *Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ , ώστε να εκτελέσουμε όσα προγραμματίζουμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στον πολίτη.

    *Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύσουμε το περιβάλλον , χωρίς υπερβολές και με γνώση και αγάπη… και τόσα ακόμη

    *Όλοι εμείς που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του Γιώργου Παπανδρέου, στην ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ να μας οδηγήσει στο δρόμο της ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ !!! της ανάκαμψης, της σταθερότητας και της ΕΘΝΙΚΗΣ περηφάνιας,
    Όλοι εμείς,
    ==============
    είμαστε το ‘’KINHMA’’ της αναγέννησης και της κοινής προσπάθειας για να πάψουμε ΠΙΑ να είμαστε οι επαίτες των πολιτιστικών μας υποποδίων.

  12. Mνήμων 14:57 09/09/2016

    Δεν υπάρχει κάποιος στην Αριστερά που να νιώθει την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση;

    Μετά το Μνημόνιο Τσίπρα, την μετατροπή της Πρώτης Φορά Αριστερά σε σκυλάκι των ολιγαρχών και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε τζουτζέ της Γιάννας Αγγελοπούλου, κάποιοι αριστεροί μάλλον οφείλουν να δώσουν μερικές εξηγήσεις

    Παιδιά, αυτό είναι το νέο που φέρνει η Αριστερά και θα διώξει το παλιό;
    Γιατί αυτό μοιάζει πιο παλιό και από το παλιό.
    Δεν καταλαβαίνω πώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψαν στον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του να εξαπατήσουν τόσους ανθρώπους……

    Το ότι μπορεί να εξαπατήθηκαν και κάποιοι από αυτούς δεν το αποκλείω, αλλά οφείλουν να βγουν και να το πουν ξεκάθαρα.
    Για την ώρα, δεν το έχουν κάνει.

    Δηλαδή, ο Αλέξη Τσίπρας είχε μετατραπεί σε φερέφωνο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης νόμιζε πως θα κάνει συμφωνίες για αγωγούς με τους Ρώσους;
    Καθυστερημένος είναι ο Λαφαζάνης; Χαμπάρι δεν είχε πάρει;
    Γιατί αν δεν είχε πάρει χαμπάρι, είναι επικίνδυνος.
    Εκτός αν το ήξερε πολύ καλά αλλά το σχέδιο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και «μετά βλέπουμε».
    Τώρα που «είδανε», δεν θα μιλήσουν;

    Για υποτιθέμενο αριστερό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει δώσει όλα στον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του.
    Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί πράττουν. Οι υπόλοιποι διακοσμητικοί.
    Καθόλου αριστερό δεν είναι αυτό.
    Επίσης, ανοησίες σαν αυτή του Τσακαλώτου «είμαι από τους πιο αριστερούς υπουργούς αλλά μπορώ να κάνω και πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα αριστερά» υποτιμούν βαθύτατα την νοημοσύνη των πολιτών• ειδικά, όταν προέρχονται από τον υπουργό Οικονομικών που υπέγραψε το Μνημόνιο.

    Όποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -νυν και πρώην- έχουν αξιοπρέπεια, πρέπει να βγουν και να μιλήσουν καθαρά.
    Διαφορετικά, η μπάλα θα τους πάρει όλους.
    Για την ακρίβεια, δεν θα τους πάρει η μπάλα• θα τους πάρει ο διάολος.

  13. Mνήμων 14:53 09/09/2016

    ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ ‘’ΕΚΤΕΛΕΙ’’ ΤΑ..ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ??

    *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγε με αυτά που κάνει?
    *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
    *Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
    *Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’ εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
    *Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
    *Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
    *Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
    *Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
    *Μήπως η εκλογή του και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
    *Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.
    ΣΧΟΛΙΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
    Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.