ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με μέλη του Κινήματος στην Κρήτη

Γιώργος Παπανδρέου: Η λύση είναι στην κοινωνία

Να βρεθούμε στην κοινωνία και όχι πίσω από κλειστές πόρτες προέτρεψε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συναντήσεις που είχε στην Κρήτη με στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
george

«Χρειάζεται η τόλµη και η αποφασιστικότητα και εντέλει η δέσµευσή µας, ότι θέλουµε να τελειώνουµε µε ό,τι µας οδήγησε στην κρίση. Χρειάζονται αλήθειες για το πως φτάσαμε στην κρίση, πως θα βγούμε από αυτήν και πως θα οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη επόμενη ημέρα», σημείωσε ο πρόεδρος του Κινήματος υπογραμμίζοντας πως «πληρώνουµε µια ιδιόμορφη πολιτική αντίληψη και πρακτική στη χώρα µας. Πάση θυσία να βρεθούµε στην εξουσία, στο όνοµα δήθεν του λαού, για να λεηλατήσουµε ό,τι μπορούμε. Να ταΐσουµε τους φίλους και τους ισχυρούς. Και τελικά τα σπασµένα να τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Γιώργου Παπανδρέου:

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, για την υποδοχή σας και τη φιλοξενία σας. Για την επιθυµία σας να βρεθούµε µαζί σήµερα.

Γνωρίζετε ότι, βρίσκοµαι εδώ, στην Κρήτη, για οικογενειακούς λόγους. Τα δυο παιδιά µου, είναι πια Κρητικοί. Είτε είναι εδώ στο Νησί, είτε όχι, βρίσκονται πάντα εδώ, όπως και όλη η οικογένειά µας.

Είναι πια και οικογενειακή και ιστορική η σχέση µας µε αυτό το Νησί. Ήθελα και εγώ να σας δω. Και ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.

Είχα προγραµµατίσει να έρθω πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, αλλά δεν πρόλαβα, γυρίζοντας τη µισή Ελλάδα, µιλώντας και συζητώντας µε φίλους και συντρόφους.

Γι' αυτό, σας λέω από τώρα, ότι θα ξαναβρεθούµε σύντοµα, για να συζητήσουµε πολιτικά πια, σε µια περίοδο που η Πατρίδα δοκιµάζεται.

Φίλες και Φίλοι,

Θα πω δύο λόγια µόνο, από την καρδιά µου. Στην παρέα µας σήµερα, δεν είναι όλοι εδώ. Όπως ξέρετε, η συνάντησή µας, κανονίστηκε µέσα σε λίγες ώρες. Θέλω λοιπόν, να µεταφέρετε σε όλους, ότι η Πατρίδα µας χρειάζεται.

Ότι δεν µπορεί κανείς να απουσιάζει από την προσπάθεια για να ξεπεράσουµε την πρωτόγνωρη δυσκολία και να δηµιουργήσουµε µια Ελλάδα που να αξίζει σε µας και τα παιδιά µας. Μπορούµε να το κάνουµε.

Από εµάς εξαρτάται.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν είναι όπως κάθε άλλη στο παρελθόν. Τώρα, χρειάζεται να ξεχάσουµε ό,τι ξέραµε και να δούµε το πρόβληµα κατάµατα.

Με τα ψέμματα, δεν πάµε πουθενά. Με µισές αλήθειες και ηµίµετρα, δεν µπορεί να γίνει κάτι.

Και µε εξουσιοδοτήσεις σε δήθεν σωτήρες και μεσσίες, υποθηκεύεται το µέλλον όλων και της Πατρίδας.

Εµείς, ο δικός µας πολιτικός χώρος, αν πληρώνουµε κάτι, είναι ότι βάλαµε την Πατρίδα µπροστά από οτιδήποτε άλλο, σε µια στιγµή που οι άλλοι έσπερναν ψέµµατα και κοίταζαν την πάρτη τους.

Και δεν έσπερναν µόνο ψέμματα, έσπερναν και µίσος και διχασµό.

Με στόχο, απλά, την εξουσία, τη νομή της εξουσίας, αλλά µε βαρύτατο τίµηµα για την Πατρίδα και για τον λαό. Πληρώνουµε άγονες αντιπαραθέσεις και µικροκοµµατικούς υπολογισµούς και σκοπιµότητες. Που δεν επέτρεψαν να ξεπεράσουµε την κρίση µε µικρότερο πόνο και δυσκολία.

Πληρώνουµε µια ιδιόμορφη πολιτική αντίληψη και πρακτική στη χώρα µας. Πάση θυσία να βρεθούµε στην εξουσία, στο όνοµα δήθεν του λαού, για να λεηλατήσουµε ό,τι μπορούμε. Να ταΐσουµε τους φίλους και τους ισχυρούς. Και τελικά τα σπασµένα να τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός

Να φορτώνεται βάρη, άδικα, και να εισπράττει, να αντιμετωπίζει, ένα κράτος λεηλατηµένο, αναποτελεσµατικό, εχθρικό, συγκεντρωτικό και πελατειακό. Ο νόµος του ισχυρού αντί της ισχύος του νόµου Και το ζήτηµα, δεν είναι προσωπικό. Είναι λάθος να το βλέπουµε έτσι. Είναι βαθιά πολιτικό. Ακόµα και πολιτισμικό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ αρνούµαι να δεχτώ παρόµοιες πολιτικές πρακτικές. Οδηγούν στην ίδια καταστροφική λογική και στα ίδια καταστροφικά αποτελέσµατα. Αρνούµαι να δεχτώ ότι, µε σκιαµαχίες και άγονες αντιπαραθέσεις µπορούµε να δούµε προκοπή. Και δεν θέλω, εµείς που δώσαµε ότι είχαµε για την Πατρίδα, τώρα να κάνουµε ό,τι έκαναν άλλοι.

Δεν θέλω να κάνω ότι µου έκαναν άλλοι. Είναι μικροψυχία. Το παράδοξο στην Ελλάδα είναι ότι έχουµε τεράστιες δυνατότητες, αλλά αντί να τις αξιοποιούµε τις σπαταλάµε, καλλιεργώντας µίση και μυθοπλασίες.

Αντίθετα, θέλω να ενώνουµε τον κόσµο. Να ενώνουµε τους Έλληνες. Αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν υπάρχουν διάφορες. Δεν είναι εύκολο το πολιτικό, οικονοµικό και κοινωνικό περιβάλλον µέσα στο οποίο ζείτε.Πρώτος το έζησα. Και είναι πράγµατι δύσκολο. Αλλά ξέρω και ότι, όσοι πιστεύουν πως η Πατρίδα χρειάζεται µια δηµιουργική προσπάθεια, δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί.

Και δεν υπάρχουν µόνον σε ένα κόμμα. Υπάρχουν σε όλα τα κόµµατα και πολλοί είναι πολιτικά άστεγοι, είναι στα σπίτια τους. Με όλους αυτούς πρέπει να βρεθούµε.

Η Πατρίδα χρειάζεται µια κρίσιµη µάζα ανθρώπων, που να νοιάζονται για αυτήν, να νοιάζονται για τα παιδιά τους πραγµατικά, όχι µε αυταπάτες και ψέμματα, να νοιάζονται για το κοινό καλό.

Οι πολιτικές και οι λύσεις, υπάρχουν και όπου χρειάζεται κάτι ακόµη, θα το βρούµε.

Το έχουµε ξανακάνει και το ξέρουµε, το μπορούµε. Το µεγάλο στοίχηµα είναι, να πιστέψουµε ότι υπάρχει λύση και ότι μπορούµε.

Και ότι, ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου. Και συλλογικά, θα τα καταφέρουµε. Αρκεί, να µιλάµε και να συζητάµε µε όρους αλήθειας. Με την πολιτική, όχι µε οτιδήποτε άλλο.

Γι' αυτό και σας ζητώ, να ανταµώσουµε µε όλους εκείνους, που πονάνε για το µέλλον των Ελλήνων, για το µέλλον του τόπου. Και να αγωνιστούµε από κοινού, για να αλλάξουµε πορεία.

Αν το καταφέρουµε, τότε θα πείσουµε και όλους εκείνους που παραπλανήθηκαν. Θέλω µόνο, να έχετε κατά νου, ότι για να τα κάνουµε αυτά, δεν πρέπει και εµείς να έχουµε ψευδαισθήσεις ή να πιστεύουµε ότι, η πεπατηµένη του παρελθόντος µπορεί να δώσει λύσεις.

Το αντάµωµα µας µε άλλους, δεν είναι µια απλή διαδικασία πρόσθεσης. Ούτε και µπορούµε να οδηγηθούµε σε χρήσιµες για τη χώρα επιλογές, λέγοντας απλώς, ότι αν ξαναβρεθούµε οι χθεσινοί γνωστοί, κάτι θα πετύχουµε.

Δεν αρκεί αυτό. Ο κόσµος, δεν θα το πιστέψει και θα έχει δίκιο. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο.

Χρειάζεται η τόλµη και η αποφασιστικότητα και εντέλει η δέσµευσή µας, ότι θέλουµε να τελειώνουµε µε ό,τι µας οδήγησε στην κρίση. Χρειάζονται αλήθειες για το πως φτάσαμε στην κρίση, πως θα βγούμε από αυτήν και πως θα οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη επόμενη ημέρα.

Χρειάζεται να πούμε με παρρησία, ότι με ψέμματα και απάτες, όπως αυτά των στατιστικών στοιχείων μέχρι το 2009, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

Αντί να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και να εξαπατούμε τους άλλους, οφείλουμε να δίνουμε ουσιαστικές και ριζοσπαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και τη χώρα.
Να κόβουμε σε κάθε ζήτημα που ταλανίζει τους Έλληνες, το γόρδιο δεσμό του πελατειακού κράτους - που γεννά αδικίες και ανισότητες και ανακυκλώνει το ίδιο βάσανο για όλους, την ύπαρξη ενός κράτους που δεν αγαπά τα παιδιά του.

Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές. Κλειδιά, η αναμόρφωση του κράτους μέσα από τη ριζική αποκέντρωση εξουσίας και πόρων στην περιφέρεια, μαζί και η βαθιά αλλαγή και απελευθέρωση της εκπαίδευση μας, για να αξιοποιηθεί το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό μας στην ανάπτυξη, την καινοτομία, την έρευνα και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Άρα στόχοι είναι,

Να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τους τόνους ότι,

Με αυτήν την παιδεία,
Με αυτές τις κοινωνικές δομές,
Με αυτήν τη δημόσια διοίκηση,
Με αυτήν την περιφερειακή οργάνωση,

Με αυτήν την αναπτυξιακή λογική,

Δεν έχουμε μέλλον.

Να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας, να κόψουμε το γόρδιο δεσμό του πελατειασμού, του παρασιτισμού και της παρεοκρατίας, σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.

Να δημιουργήσουμε,

Μια παιδεία ανοιχτή, για τα παιδιά μας, όχι για όσους παρασιτούν σε βάρος τους,

Μια υγεία για τους ασθενείς, όχι για όσους κερδοσκοπούν,

Ένα κράτος, σύγχρονο, λειτουργικό, δημοκρατικό, που να υπηρετεί τις αρχές τις ισονομίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με κανόνες ίδιους για όλους, όχι με εξαιρέσεις για πάσης φύσεως συμφέροντα και κατεστημένα,

Μια διοίκηση υπηρέτη του πολίτη, όχι βραχνά και δήμιό του,

Μια περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, ριζοσπαστικά αποκεντρωμένες, που να σέβονται και να αναδεικνύουν τις δυνάμεις και τον πολιτισμό της κάθε τοπικής κοινωνίας, που να έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και να σχεδιάζουν λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής, προσδίδοντας ταυτότητα και αξία στην τοπική δημιουργία, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη,

Ένα επενδυτικό πλαίσιο, που να απελευθερώνει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ελκυστικό σε επενδυτές, που να επιβραβεύει όσους επιδεικνύουν επιχειρηματικό πνεύμα και να βγάζει στο περιθώριο όσους επιχειρούν να παρασιτήσουν.

Και βεβαίως,

Ένα πολιτικό σύστημα που θα δώσει πρώτο το παράδειγμα της αποφασιστικότητά μας να αλλάξουμε.

Αυτά είναι που θα μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε µια σχέση εµπιστοσύνης µε τους συµπολίτες µας.

Οτιδήποτε άλλο, δεν µπορεί να αποτελεί προσφορά για την Πατρίδα.

Ας υπερβούµε εµείς πρώτοι ό,τι µέχρι τώρα είχαµε µάθει και αποτελούσε τον µπούσουλα της δράσης µας και τότε να είστε βέβαιοι ότι, θα πείσουµε και εκείνους που δεν τίµησαν τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά µας.

Ας µην περιµένουµε µε όρους παρελθόντος, πορεία προς το μέλλον.

Γι' αυτό, Φίλες και Φίλοι, δηµιουργήσαµε και το ΚΙΝΗΜΑ.

Με τις δυσκολίες µπροστά µας, ναι, αλλά κάποιοι πρέπει να υπερασπιστούν το όραµά µας.

Η λύση λοιπόν, είναι εκεί έξω, στην κοινωνία. Εκεί οφείλουµε να δώσουµε τον αγώνα µας.

Κι αν είναι να ξαναβρεθούµε µε άλλους φίλους από το παρελθόν, εκεί θα ξαναβρεθούµε.

Εµείς έχουµε χρέος να δείχνουµε και να ακολουθούµε την ορθή πορεία. Μακάρι να υπερβούν και άλλοι τα παλιά, αλλιώς θα αγωνιστούµε µε τις δικές µας δυνάµεις.

Και σας ξαναλέω, είµαστε πολλοί.

Ας βρεθούµε εκεί που πρέπει, στην κοινωνία, όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Και ας αναμετρηθούμε με την σκληρή πραγματικότητα που πρέπει να ανατρέψουμε. Αυτό είναι το έργο που πρέπει να φέρουμε σε πέρας. Σας ευχαριστώ πολύ!

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Για εμάς τους κινηματίες των οποίων τις βασικές αρχές εκφράζουν καθε μέρα και σε καθε τόπο που βρίσκονται ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας και οι πιστοί συνεργάτες του ,αρχίζει
  πραγματι μια καινούργια προσπάθεια. Η δική μας ατομική ευθύνη των απλών μελών της βάσης να μετατραπεί σε ενέργεια.
  Να δείξουμε στο ευρύτερο κοινό οτι είμαστε υπεράνω πραξεων και πολιτικής γιά εκδίκηση.
  Να δείξουμε όμως και το οτι Είμαστε ανένδοτοι στο να μπεί η κοινωνία μας σε δρόμους
  προοδου και αλλαγής από τα παλιά τα οποία μας πτώχευσαν.
  Γίνεται έτσι επιτακτική η ανάγκη να βγούμε μπροστάρηδες στις γειτονιες και τις κατα τόπους κοινωνίες μας .
  Από εδω, τούτο τον ιστότοπο που μας φιλοξενεί, νομίζω οτι τα πραγματι αντικειμενικά και με πολιτικά σωστά αντανακλαστικά κείμενα των συνσχολιαστών μας Ν.Βραχου ,freeman,Άγγελου, ΝΜαν, ΤΠ και των αλλων που μπαίνουν στον κόπο να εκφραστούν πρέπει να πολλαπλασιαστούν και με καινούργιους συντρόφους.
  Χρειάζεται και οι δυνάμεις των λιστών σας από τα FB για ενίσχυση και του ιστότοπου και των απόψεών μας, φίλοι μου.
  Ξέρετε αγαπητοί , οι αμερικανοί εχουν μιά εκφραση ,
  «κάνοντας κήρυγμα στην Χορωδία της εκκλησίας σου μόνον , δεν αυξάνει το εκκλησίασμα «.
  Ας έρθουν και οι αντίθετοι να μας αντικρούουν ετσι θα επι κρατήσουμε γιατί εμεις´ μονον την αλήθεια υποστηρίζουμε .
  Ειμαστε Δημοκράτες Σοσιαλιστές και το υποςτηριζουμε με επιχειρηματα ,παραδείγματα και συμβολισμούς !
  Γιαυτό άλωστε διαλέξαμε τον ΓΑΠ για Πρόεδρό μας .

 2. manos 21:43 06/09/2016

  Κ.Φώφη, μπορείς να μας πεις ένα λόγο που θα Νας κάνει να σηκωθουμαι από τον καναπέ και να ψηφίσουμε το απολοιφαδι του Πασοκ και την εξαερωμενη Δημαρ μαζί με το ξερό ποτάμι του Σταυρού? Αγαπητή μου, αν σηκωθούμε από τον καναπέ θα το κάνουμε μόνο για ενός και μόνον ενός το χατήρι, του Γιωργουν Παπανδρέου. Και να ξέρεις είμαστε πολλοί και ας μην το πιστεύεις.

 3. Τ.Π. 21:41 06/09/2016

  Πράγματι, με σαφήνεια, με τη γλώσσα της αλήθειας και μόνο.

 4. ΝΜαν. 21:15 06/09/2016

  ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ
  Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου

  Ένας Μανιάτης δημοκράτης
  Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
  Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας. Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
  Τον ευγενή άνθρωπο που δεν ανταπέδωσε ούτε μία ύβρη στο ποτάμι της συκοφαντίας που δέχεται, τον αγωνιστή που πάλεψε και παλεύει για μια Ελλάδα καλλίτερη. Για μια Ελλάδα με μέλλον , όραμα και ελπίδα !
  Τον πολιτικό που αγωνίζεται για ιδέες και οράματα με σεβασμό για όλους και αυτοσεβασμό πρωτόγνωρο για την Ελληνική πολιτική ιστορία.
  **Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
  Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
  Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα εκείνου του Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
  Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
  H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.
  Γιώργο,
  η Ελλάδα χαμογελά, οι Έλληνες ελπίζουν ξανά.
  Η Ιστορία σε περιμένει να συνεχίσεις το έργο σου !

 5. Σωστος οπως παντα ο Γιωργος.

 6. ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  =======================================
  Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
  Πως και γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου, έπεισε την Ευρώπη και το ΔΝΤ ,ότι η Ελλάδα ‘’δικαιούται’’ οικονομικής βοήθειας και μιας σημαντικής μείωσης χρέους, για να μπορέσει να ‘’σταθεί στα πόδια της’’, αφού οι μέχρι τότε προσπάθειες , και ειδικά το 2010, αποδεικνύουν , ότι ΑΞΙΖΕΙ να ‘’επιβραβευθεί’’ μια τόσο επιτυχημένη προσπάθεια?
  Γίνεται συνείδηση σε όλο τον κόσμο, καθημερινά, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα , αξιοπιστία και η εργατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
  Φίλοι , γνωστοί και αντίπαλοι, παρακολουθούν με θαυμασμό και ζήλεια, την εκτίμηση που τρέφουν όλοι στο πρόσωπο του πιο ΕΝΤΙΜΟΥ Έλληνα πρωθυπουργού.
  *Οι τιτάνιες προσπάθειές του για την ΑΡΣΗ της ρήτρας της ΜΗ αλληλεγγύης των μελών της ΕΕ με άλλα μέλη που είχαν δημοσιονομικά προβλήματα,
  *ο αγώνας του να πείσει τους Ευρωπαίους για την τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και για την αδάμαστη θέληση και αποφασιστικότητα να μην ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ, απέδειξε σε όλους μας την τύχη και την τιμή να έχουμε αυτόν τον πολιτικό και άνθρωπο, που διδάσκει πολιτική εντιμότητα.

  *Η μείωση χρέους λοιπόν, είναι το λογικό και φυσικό αποτέλεσμα μιας εθνικής –κυβερνητικής προσπάθειας για διαρθρωτικές αλλαγές, νόμους και γενικότερα τα πρώτα ΕΠΙΤΥΧΗ αποτελέσματα!!! που οριοθετούν ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο αύριο, για όλες τις χώρες που έφθασαν στο σκαλοπάτι της χρεοκοπίας.
  *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
  *απετέλεσαν οι νόμοι,
  *οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
  * τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.2 δις ευρώ, σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
  * η διαύγεια,
  *η φοροδοτική ισότητα,
  *η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
  *ο οικονομικός εισαγγελέας,
  *οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
  *Ναι ! αυτόν το νόμο, που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Αλλά πάνω από όλα η μείωση του ελλείμματος κατά 40% τον πρώτο χρόνο, η αναδιάρθρωση του εμπορικού ισοζυγίου, η ‘’δημιουργία’’ αίθουσας ‘’VIP’’στον Κορυδαλλό για ΟΛΟΥΣ !!! τους μεγαλοφοροφυγάδες.
  Λέει η Μέρκελ κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα:
  [[Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
  Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
  (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. *Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
  *Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.]]

  *Τι από όλα αυτά , εφήρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.