ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για τον θάνατο του Ισραηλινού πολιτικού

Γιώργος Παπανδρέου: Ο Σιμόν Πέρες ήταν οραματιστής ανθρωπιστής πολιτικός

«O Σιμόν Πέρες ήταν οραματιστής ανθρωπιστής, μία ιδιότητα που σπάνια χαρακτηρίζει τους σημερινούς πολιτικούς» τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου για τον θάνατο του πρώην επικεφαλής του ισραηλινού κράτους.
per

«Πίστευε ότι μια νέα Μέση Ανατολή, με ειρηνική συνύπαρξη όλων των γειτονικών κρατών, είναι ένας εφικτός στόχος. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, ανοιχτός πάντα σε καινούργιες ιδέες και πρωτοβουλίες», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

«Από νεαρή ηλικία είχε ενεργό δράση στο προοδευτικό κίνημα και πάλεψε για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στην πάροδο του χρόνου, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά και έγινε για μένα ένας αγαπητός φίλος. Ανταλλάσαμε απόψεις όχι μόνο για τα διεθνή ζητήματα και την πολιτική, αλλά
και για βαθιά φιλοσοφικά θέματα. Η Σοσιαλιστική Διεθνής, πενθεί την απώλεια ενός πραγματικά αξιοσέβαστου πρώην Αντιπροέδρου της οργάνωσης και συντρόφου. Σιμόν η απουσία σου θα είναι αισθητή» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.