ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γγ του ΥΠΕΞ στα «Νέα»

Γιώργος Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από ευρύ ανασχηματισμό

H κυβέρνηση έχει ανάγκη από ευρύ ανασχηματισμό που θα δώσει νέα ορμή, θα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο και θα το κάνει πιο συνεκτικό και συντονισμένο, αναφέρει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ".
tsipras-giorgos

Yπογραμμίζει ότι "υπάρχει πλήθος έντιμων, συγκροτημένων και ικανών ανθρώπων, οι περισσότεροι όχι τόσο επώνυμοι, στελέχη εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να στελεχώσουν θέσεις στην κυβέρνηση και αλλού, να δώσουν πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, να συνεργάζονται περισσότερο, να εφαρμόζουν καλύτερα την πολιτική μας, ιδιαίτερα στη Δημόσια Διοίκηση που πάσχει".

Ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών τονίζει ότι χρειάζονται περισσότερες συνέργειες και μεγαλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου και υπογραμμίζει ότι "μαζί με την αλλαγή προσώπων κάτι τέτοιο θα δώσει περισσότερη ομοιογένεια και θα αφαιρέσει βαρίδια".

Σημειώνει ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, "η νέα κυβέρνηση μπορούσε να έχει σχηματιστεί με πιο αποφασιστικές επιλογές, όπου το στοιχείο της αποτελεσματικότητας και της πολιτικής έπρεπε να κυριαρχήσει περισσότερο πάνω σε κάθε λογής "ισσοροπισμούς" και βάρη από το εσωκομματικό παρελθόν".

Μιλώντας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα εκτιμά ότι "το κρίσιμο σημείο δεν είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά η δρομολόγηση των πρώτων επενδύσεων, που θα δώσουν το μήνυμα ότι στην Ελλάδα "κάτι γίνεται". Η δυνατότητα αυτή, είναι περισσότερο ορατή από ποτέ τα τελευταία χρόνια".

Για το σχέδιο δημιουργίας ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα ασκεί πολιτική, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: "Δεν μπορείς να έχεις αναπτυξιακές πολιτικές, αν δεν έχεις στα χέρια σου εργαλεία.Συνεπώς, η κυβέρνηση θα επιμείνει γιατί μέχρι σήμερα οι συστημικές τράπεζες με τα προβλήματα που έχουν, χρηματοδοτούν ελάχιστα έως καθόλου.

Χρειαζόμαστε,λοιπόν, παράλληλα άλλου είδους χρηματοδοτικά ιδρύματα και εργαλεία που στο τέλος- τέλος θα ωθήσουν και τις υφιστάμενες τράπεζες να αλλάξουν στάση".

Αναφορικά με το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις αδυναμίες του κόμματος και τονίζει ότι "οι αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Μεγάλες είναι όμως και οι δυνατότητες του ανοίγματος, αν δοθεί το αναγκαίο βάρος στην ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο άνοιγμά του στην κοινωνία".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?

    Ποιοι και γιατί «έφαγαν» τον Παναγιώτη Νικολούδη
    ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ! Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?
    (…) Πέραν τούτου ωστόσο, το θέμα του Παναγιώτη Νικολούδη φαίνεται να αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, καθώς ο δεύτερος σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις στη διατήρηση του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε ένα αντικείμενο με το οποίο είχε ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησης και ο Τέρενς Κουίκ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.