ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη»

Γιούνκερ: Καθοριστικός ο επόμενος χρόνος για την ΕΕ

Διπλασιασμό του ύψους και της διάρκειας του πακέτου ευρωπαϊκών επενδύσεων ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, τονίζοντας πως οι επόμενοι 12 μήνες είναι «καθοριστικοί» για την ΕΕ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να προσφέρεται εθελοντικά, δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί. «Προτείνουμε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης», τόνισε, στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας

«Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε...Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει α-λα καρτ πρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί

Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας του. «Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η ΕΕ δεν είναι αρκετά κοινωνική

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρκετά κοινωνική. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025

«Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο για επενδύσεις στις συνδέσεις Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας», είπε ο Γιούνκερ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025, πρόσθεσε.

Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει τώρα

Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα. Στηρίζω τους δύο ηγέτες

Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ όπως κάνουν οι ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

Πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022

«Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού.Προτείνουμε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020 είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Έκκληση στην Ελλάδα για προστασία ασυνόδευτων παιδιών

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της.

Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από το έδαφός της θα καταγράφεται

Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταγράφεται. Η ασφάλεια των συνόρων σημαίνει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και μεγαλύτερο ρόλο της Europol, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαίο υπουργό Εξωτερικών», τόνισε.

Οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους

«Δεν μπορώ και δεν θέλω να δεχθώ η Ευρώπη να είναι μία ήπειρος σημαδεμένη από την ανεργία των νέων» είπε ο Γιούνκερ. «Πρέπει να επενδύσουμε στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ευρώπη. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους» συμπλήρωσε. Δεν μπορώ να δεχθώ η γενιά Υ να είναι η πρώτη γενιά που θα είναι φτωχότερη από τους γονείς της ανέφερε.

Η ανεργία και το χρέος στην Ευρώπη συνεχίζουν να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα

Η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι και το χρέος συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.