ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

‘’Γνωρίζουμε Ποιος/Ποιοι είναι οι εχθροί μας;’’

…είναι αυτολεξεί, η ερώτηση που τέθηκε από έναν καλό φίλο. ‘’Πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι οι Έλληνες ότι ο ‘τάδε’ για παράδειγμα είναι ο εχθρός, έπειτα να τον μελετήσουμε και στο τέλος να δράσουμε!!!’’, συμπλήρωσε.

Εύστοχη, ουσιαστική και καθόλα λογική η ερώτηση/τοποθέτηση του. Ξετυλίγοντας σκέψεις…

- Για όλα ευθύνονται οι Γερμανοί και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών!

Οι Γερμανοί σταθερά περιοδικά, εμπλέκονται σε παγκόσμια αιματοκυλίσματα. Εργατικοί και αυτοκαταστροφικοί με αρωγούς τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν ‘νιώθουν’ κοινωνικές και εθνικές αξίες, έχουν ‘γραμμένη’ την Ηθική και μοναδικό τους θεό, το Ευρώ! Μεθοδικά και άτεγκτα, εγκαθιδρύουν μια σκληρή δημοσιονομική επιτροπεία εξυπηρετώντας αδιαφανή συμφέροντα. Αυταπόδεικτη στρατηγική εκφραζόμενη είτε από τους επιβαλλόμενους, εθνικά ‘δολοφονικούς’, δημοσιονομικούς δείκτες-στόχους για τους ‘εταίρους’ τους, είτε αποδεχόμενοι ‘σκοτεινές’ στρατολογήσεις του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, από την «Τράπεζα», Goldman Sachs, του Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας και του Τόνυ Μπλέρ, πρώην Πρωθυπουργού της Αγγλίας, από εταιρίες όπως η Gazprom και η PetroSaudi!

- Ή μήπως, για όλα ευθύνονται οι Πολυεθνικές, τα μεγάλα Κεφάλαια, οι Τράπεζες και όσοι ελέγχουν τις Αγορές; Μα ναι! Για όλα ευθύνονται οι Εβραίοι και οι Αμερικάνοι!

Αυτοί δεν υποκινούν χρόνια τώρα όλες τις εμπόλεμες και πολιτικές αναταραχές σε Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική; Εδώ οι ‘αθεόφοβοι’ οι Σιωνιστές πήγαν στους Άγγλους όταν έχαναν τον ά παγκόσμιο πόλεμο και τους είπαν ‘’Θα σας φέρουμε τις ΗΠΑ στον πόλεμο σαν σύμμαχο! Όταν όμως κερδίσετε τον πόλεμο και νικήσετε Γερμανία, Αυστρία-Ουγγαρία και Τουρκία, θέλουμε ως αντάλλαγμα την Παλαιστίνη, αυτό είναι το αντάλλαγμα της προσφοράς”. Να Νικήσουν δηλαδή τους Γερμανούς που οι ίδιοι οι Εβραίοι χρηματοδοτούσαν για να διαλύσουν το τσαρικό καθεστώς που ήταν σύμμαχος της Αγγλίας και της Γαλλίας! Κουλουβάχατα! Και οι Άγγλοι δέχτηκαν (!) να παραχωρήσουν, μετά την νίκη τους, μια περιοχή που δεν ήταν καν δική τους, υπογράφοντας την διακήρυξη Balfour. Κάπως έτσι στον β’ παγκόσμιο πόλεμο που ακολούθησε το εμπάργκο με το οποίο στραγγάλισαν οικονομικά την Γερμανία την δεκαετία του 30, οι Γερμανοί (ως γνωστόν), τους εκδικήθηκαν επιχειρώντας έως και εκκαθάριση. Ως δια μαγείας (;), οι Εβραίοι αμέσως μετά επανήλθαν δριμύτεροι μέσα από τραπεζικά lobby και παντοδύναμες υπερεθνικές οικογένειες όπως οι Ροκφέλερς και οι Ροθτσάιλντς!

- Κι αν για όλα ευθύνεται το Ισλάμ;

Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 1500 χρόνια απετέλεσαν την μεγαλύτερη παγκόσμια αυτοκρατορία, με ένα διάλειμμα τα τελευταία 100 χρόνια … και τώρα το Χαλιφάτο μοιάζει να επανακάμπτει! Ένα Ισλάμ που εκπροσωπεί επικίνδυνες αξίες! Που υποκινεί την παγκόσμια τρομοκρατία! Που επιτίθεται με πρόσφυγες αλλοιώνοντας τον Ευρωπαϊκό – Χριστιανικό πληθυσμό! Που στην κλίμακα αξιών του θεωρεί τους αλλόθρησκους μιάσματα και απόβλητα, πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Που ο φανατισμός ‘νομιμοποιείται’ ακόμα και θρησκευτικά από το νόμο Τακίγια (επιτρέπεται σε έναν μουσουλμάνο η εξαπάτηση, ακόμη κι αν αυτός ορκιστεί βάζοντας το χέρι του στο κοράνι, αρκεί να εξυπηρετεί με τις πράξεις του το Ισλάμ). Που ενστερνίζεται ως ισλαμική αρχή την συνθήκη αλ χουνταιμπίγια της οποίας χρήση έκανε και ο Αραφάτ, υπογράφοντας παραπλανητική συνθήκη ειρήνης ώστε να κερδηθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας και αντεπίθεσης στον εχθρό. Μα είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη;

- Η μήπως Εβραίοι και Άραβες είναι τελικά μαζί αφού σύμφωνα με μία παράδοση οι δύο λαοί κατάγονται από τον Ισαάκ και τον Ισμαήλ αντίστοιχα που ήταν και οι δύο γιοί του Αβραάμ;

Από τις πολλές στρεβλές και μη Αλήθειες, Μύθοι, Συνωμοσίες και Γεγονότα, πάντα μέσα από την κατανόηση, τις πεποιθήσεις, την πληροφόρηση και την ηθική όσων τα διατύπωσαν και μας τα μετέφεραν!

Με την ίδια λογική όμως θα πρέπει να εξετάσουμε τους ρόλους που διαδραμάτισαν ή διαδραματίζουν Κινέζοι, Ρώσοι, Σαουδάραβες, Μυστικές Υπηρεσίες, Illuminati, Μαφιόζοι, Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, Βυζάντιο, Χριστιανοί, Σταυροφόροι, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Μογγόλοι, Ναΐτες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Πέρσες, οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες, οι εμπλεκόμενοι στον Τρωικό Πόλεμο, οι Αιγύπτιοι ….και να ‘χαθούμε’ έτσι στα βάθη και τα πλάτη της ιστορίας, των θρησκειών, των σεκτών και όσων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό!

Δεν είναι, σήμερα, ‘Εμείς’!

Εκεί ‘έξω’ υπάρχουν μόνο εχθροί ή ορθότερα, δεν υπάρχουν φίλοι! Ιστορικά υπάρχουν παραδοσιακές συμμαχίες και έχθρες οι οποίες κατά διαστήματα και ανάλογα με την περίσταση άλλοτε ενδυναμώνονται και άλλοτε αδυνατίζουν ή αντιστρέφονται πλήρως.

Εκεί ‘έξω’ υπάρχουν μόνο συμφέροντα! Ενεργειακά, Οικονομικά, Γεωπολιτικά, Χρηματοοικονομικά, κτλ, όπως και άσβεστη, αέναη δίψα για έλεγχο και επιβολή υποταγής. Τα μέσα διεκδίκησης, με το πέρασμα των αιώνων μπορεί να μεταβάλλονται, τα κίνητρα όμως παρέμειναν, παραμένουν και θα παραμένουν πάντα τα ίδια, τροφοδοτούμενα από την ανθρώπινη ματαιοδοξία! Με τρόπους πλειοψηφικά αθέμιτους (τρομοκρατία, πολέμους, οικονομία, τράπεζες, πυρηνικά, συμμαχίες, κοκ..) το διακύβευμα είναι η εξουσία! Με εθνικούς εθελοτυφλισμούς που συνειδησιακά υπαγορεύουν ότι οι εκάστοτε ‘δικοί’ μας πάντα μνημονεύονται ως ανδρειωμένοι ήρωες, πολυμήχανοι ηγέτες, κτλ… ενώ οι ‘άλλοι’ αφορίζονται ως δολοφόνοι, τρομοκράτες, άνανδροι, κοκ!

Ίσως λοιπόν, στο παρόν, θα πρέπει να αναζητήσουμε τον πραγματικό μας εχθρό ενδοσκοπικά. Στην αδυναμία μας να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στα σύγχρονα τεκταινόμενα αναπολώντας το πρότερο πεφωτισμένο μας παρελθόν. Ίσως είναι δόκιμο να πάψουμε να αναζητούμε φίλους που θα μας βοηθήσουν ανιδιοτελώς και εχθρούς για να χρεώσουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες μας.

Κι έτσι πιθανά να ευοδωθεί η αναζήτησης της αφύπνισης που θα τερματίσει την εθνική μας ακηδία και την ουτοπική μας εμμονή (λόγω ανεπάρκειας ή/και μικροσυμφερόντων;), να αναζητούμε έξωθεν σωτήρες και να υπομένουμε στωικά το bullying των διεθνών νταήδων. Μικροί πάντα ήμασταν. Ανάγκη συμμάχων πάντα είχαμε. Δεν ήμασταν όμως πάντα ούτε αδύναμοι, ούτε μοιρολάτρες.

Ίσως αυτός είναι ο βασικός μας εχθρός που πρέπει να αναγνωρίσουμε, να μελετήσουμε και να αντιμετωπίσουμε!

Ίσως είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι κάθε ‘παιχνίδι’ έχει τους δικούς του κανόνες και όχι αυτούς που θα θέλαμε εμείς. Όπως και κάθε εποχή έχει τα δικά της εργαλεία και μέσα δράσης και όχι αυτά που οριοθετούνται από την σημερινή κοινοβουλευτική μας διάνοια.

Είτε γνωρίζεις, εξελίσσεσαι, μαθαίνεις, ορθώνεις το ανάστημά σου και ‘παίζεις’ για να κερδίσεις ακόμα κι αν υποστείς οδυνηρές ήττες, είτε αγνοείς, εκφοβίζεσαι και συνεχώς υπαναχωρείς των ανύπαρκτων κόκκινων γραμμών σου, χάνοντας εξαρχής με κατεβασμένα τα χέρια…

….παίξεις, δεν παίξεις...

Οι Νίκες δεν χαρίζονται!

*Ο Νικόλαος Χ. Ιώσηφ είναι Δ/ων Σύμβουλος της G.E.S.H (Generation E Services in Healthcare) και Μέλος κεντρικής επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης)

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πληρώνονται ακόμη και όταν απεργούν.!
  ========================================================
  Έχετε αντιληφθεί τι κάνουν οι δικαστικοί, ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι;

  Απεργούν, χρησιμοποιώντας την παραλλαγή «κατεβαίνουμε από την έδρα μετά από κάποια ώρα») και, παρόλα αυτά, πληρώνονται κανονικά!

  Αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει με όλους τους άλλους εργαζόμενους όταν απεργούν -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

  Το εκπληκτικό είναι ότι ο επικεφαλής της Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Τέντες, αποφάσισε πριν από περίπου ένα μήνα το αυτονόητο, αλλά οι υφιστάμενοί του τον αγνόησαν πανηγυρικά…

  Εξήγγειλε ότι θα περικόπτονται οι μισθοί των λειτουργών που καθυστερούν δίκες, αλλά οι προϊστάμενοι των Πρωτοδικείων και των Εφετείων αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφασή του, με αποτέλεσμα οι πάντες να απεργούν και να αμείβονται κανονικά!

  Απίθανα πράγματα…

  Προσέξτε: δεν υποστηρίζω τους ανόητους, που ήθελαν να περιληφθούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς στο «καζάνι» των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε και τους γελοίους λαϊκιστές που δεν θα ησυχάσουν αν δεν βεβαιωθούν ότι ο πρωτοδίκης παίρνει όσα ο ανειδίκευτος εργάτης…

  Έχω τη γνώμη ότι οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης πρέπει να αμείβονται με τρόπο που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους.

  Μην ξεχνάμε: ο πανίσχυρος δικαστής ή εισαγγελέας, μόλις κατέβει απ’ την έδρα και ξεκινήσει για το σπίτι του, γίνεται ένας από εμάς.

  Πώς θα προστατεύσει τον εαυτό του από οργανωμένες συμμορίες φονιάδων και εκβιαστών;

  Πώς θα είναι σίγουρος ότι δεν θα του κάψουν το σπίτι και δεν θα τρομοκρατήσουν ή και απαγάγουν τα παιδιά του;

  Όλα αυτά τα συνυπολογίζω στη σκέψη μου.

  Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να περιποιεί τιμή στους ανθρώπους που αποδιδουν δίκαιο, μέσα σε δραματικά δύσκολες συνθήκες.

  Ξέρω ότι έχει μειωθεί ο μισθός των δικαστών και εισαγγελέων, σε απαράδεκτο βαθμό. Ας σκεφτούν, όμως, και εκείνοι ότι η χώρα χρεοκόπησε.

  Δεν υπάρχει κανείς να τους πληρώσει -παρά μόνον εμείς, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που ομοίως έχουμε χάσει πάνω απ’ το 50% των εισοδημάτων μας…

  Άρα; Μόνον η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να φέρει σε λογαριασμό τα πράγματα…

  Η παγίωση της κοινωνικής αδικίας μόνο δεινά θα φέρει… Ας το έχουν αυτό υπόψιν οι δικαστές μας …

  Με ένα εκατομύριο τριακόσιες χιλιάδες ανέργους και με τους (ακόμη) εργαζόμενους να έχουν χάσει πάνω από τη μισή αγοραστική τους δύναμη, μήπως οι λειτουργοί της Θέμιδας είναι lost in space;;;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.